Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Immortalizer – Born For Metal (Full Album Review)

 



Σκοπός και στόχος του μουσικού αυτού εγχειρήματος και του άλμπουμ "Born For Metal" είναι να παρουσιαστεί ένας μοντέρνος heavy metal ήχος, με μια vintage αισθητική που αντλεί έμπνευση κυρίως από τα κλασικά συγκροτήματα του είδους. Στο μουσικό σώμα του “Born For Metal” τα ‘70s και τα ‘80s συντάνε τη σύγχρονη χροιά του heavy metal,σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό, γεμάτο ένταση αλλά και νοσταλγία.




Ο Dave αντλεί έμπνευση και επηρεάζεται από κλασσικά heavy metal και rock συγκροτήματα, όπως οι Motorhead, Judas Priest, Saxon, Iron Maiden, Dio, Black Sabbath, Ozzy, Primal Fear, Helloween, Gamma Ray, Van Halen, Thin Lizzy, Megadeth, Metallica, Whitesnake, Deep Purple και KISS. Έχοντας μια ενδιαφέρουσα ποικιλία επιρροών, ο Dave, ο ιδρυτής του πρότζεκτ Immortalizer, αναλαμβάνει να τις συνδυάσει αντλώντας από την κάθε μια τα καλύτερα στοιχεία, με στόχο τη δημιουργία ενός δίσκου πρωτότυπου, αλλά και οικείου.




Πέρα από το heavy metal που αποτελεί και τον πυρήνα του δίσκου, στο “Born For Metal” το αγνό rock ‘n’ roll στοιχείο μπλέκεται με τον metal πυρήνα, σε έναν συνδυασμό που δύσκολα απογοητεύει. Στο τραγούδι "Lemmy",  ο Immortalizer συνδυάζει το άγριο και ωμό rock ‘n’ roll στοιχείο των Motorhead, με το δικό του heavy metal όραμα και παρουσιάζει ένα εξαιρετικό κομμάτι αφιερωμένο στον θρυλικό τραγουδιστή των Motorhead.


Επίσης, οι επιρροές από Black Sabbath είναι αρκετά χαρακτηριστικές και κυρίως από την περίοδο του Dio. Τραγούδια όπως το "The Fallen" και "Cut Loose" έχουν μελωδικές γραμμές που θυμίζουν έντονα την "Heaven and Hell" εποχή του συγκροτήματος.




Το 2020 ο Dave ξεκίνησε συνεργασία με τον θρυλικό τραγουδιστή του metal Ralf Scheepers των Primal Fear, ο οποίος συμμετέχει στο "Born For Metal", προσφέροντας μια μοναδική φωνητική ερμηνεία σε ένα από τα καλύτερα και πιο δυναμικά τραγούδια του άλμπουμ. Ο Dave συνθέτει ένα πολύ δυνατό κομμάτι, που εκφράζει απόλυτα και καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο τον χαρακτήρα και τον ήχο των Immortalizer και τον σκοπό του “Born For Metal”, ενώ ο Scheepers το απογειώνει με τη μοναδική φωνητική του ερμηνεία.





Χωρίς καμία αμφιβολία, λοιπόν, το "Born For Metal" είναι ένα πάρα πολύ καλό ντεμπούτο, που αξίζει το χρόνο και την προσοχή σας, ειδικά αν ψάχνετε κάτι  με πιο vintage αισθητική στον ήχο.






Τα Social Media της μπάντας :


www.immortalizermusic.com  

https://soundcloud.com/Immortalizermusic 

https://www.facebook.com/ImmortalizerBand 

https://www.twitter.com/immortalizer_ 

https://www.instagram.com/immortalizerofficial/ 









Follow Angels PR :