Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Hot Graves - Plaguewielder (Full Album Review)


Οι Hot Graves είναι  μια μπάντα που ενώ υπάρχει εδώ και 15 συναπτά έτη μας έχει 

δώσει μόνο άλμπουμ. Μετά από 7 χρόνια δισκογραφικής απουσίας επιστρέφουν 

με το νέο τους άλμπουμ που  ακούει στο όνομα ‘’Plaguewielder’’ (πανούκλα).


Σύμφωνα με τους ίδιους είναι ένα συγκρότημα το οποίο  συνδιάζει την D-Beat hardocore με punk έχοντας την σκληρότητα του Death metal και την σκοτεινή ατμόσφαιρα του Black metal


Τώρα στο ψητό... Το άλμπουμ ξεκινάει με το ‘’Flashing Madness Ov Death’’ το οποίο σε προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει μιας και δίνει το αίσθημα πως έρχεται μια καταιγίδα κατά πάνω σου και πρέπει να ξεφύγεις ,  αυτό το πετυχαίνει με το πόσο λυσσαλέα ακούγονται τόσο τα ντραμς όσο και η κιθάρα. 


Συνεχίζοντας στο 2ο κομμάτι "Infinite Glimmering Chasm" , το πρώτο λεπτό του κομματιού σε κάνει να πιστεύεις πως βρίσκεσαι σε αποστολή στο διάστημα , μέχρι να ξανα επανέλθει το χάος. Αν και Death Metal κομμάτι θα μπορούσε να είναι άνετα κομμάτι των Mesarithm (Black Metal) 


Αμέσως μετά έρχεται το "Temple Compromise" στο οποίο δεν έχω να πω κάτι παρά μόνο ότι το κομμάτι συνεχίζει σε υψηλές ταχύτητες και δεν θα αφήσει παραπονεμένους τους fans της μπάντας.


4ο κομμάτι , "Talk to Me" , το οποίο σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε πεδίο μάχης και η μόνη σου επιλογή είναι να κερδίσεις.


5ο και "Black Throne And Blood" και ενώ τα περισσότερα τραγούδια του δίσκου θέλουν να σου δημιουργήσουν κάποια ατμόσφαιρα αυτό είναι straight to the face , δίνοντας λίγα δευτερόλεπτα ηρεμίας στο τέλος.


6ο κομμάτι , "Baptized in Brimstone" , έχοντας ένα "σατανικό" γελάκι γύρω στο 0:45 το οποίο σου δείχνει πως το χάος θα συνεχιστεί. 





"View From The Gallons" ,  το οποίο  είναι και το μεγαλύτερο κομμάτι του δίσκου (6:29) με μια πιο doomy προσέγγιση η μπάντα μας περιγράφει μια σκηνή απαγχονισμού


8ο κομμάτι του δίσκου και ακούει στο όνομα , "Throne ov the morning star" , ενώ έχει clean vocals για της φωνές στη αρχή εκεί που δεν το περιμένεις έρχεται ξαφνικά ο τραγουδιστής σαν αδηφάγο πλάσμα της κολάσεως και σε αρπάζει μέχρι να σε αφήσει για 1 λεπτό.


Νούμερο 9 και "Structural Violence" , εδώ μιλάμε για το μικρότερο κομμάτι του δίσκου που διαρκεί μόλις 1 λεπτό και 50 δευτερόλεπτα  και η βάση του θυμίζει καλό παλιό death metal , σύντομο και βάναυσο. 


10ο κομμάτι , "Necrodudial Blasphemer" , επιστρέφουμε και πάλι σε φανταστικά μέρη και τώρα βρισκόμαστε σε κάποια κρύπτη από την οποία προσπαθούμε να βρούμε την διέξοδο γιατί από λάθος χειρισμό κινδυνέυουμε 



Και κλείνουμε με το 11ο κομμάτι το οποίο αποτελεί και το ομότιτλο , "Plaguewielder" 

Εδώ είναι που βλέπουμε και τις black metal επιρροές της μπάντας , εξαιρετικά φωνητικά από τον Trevor Strnad των The Black Dahlia Murder , ο οποίος δυστυχώς αφαιρεσε ο ίδιος την ζωή του το 2022 ( RIP ).





Βαθμολογία : 9/10 


Ανδρέας Βαρσάμης για το MOPA-Music Webzine