Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Live Report : Akhlys , Nihilism @ Eightball Club , Θεσσαλονίκη

 


Το ημερολόγιο έγραφε 20 Σεπτεμβρίου . Σήμερα το μενού είχε Avant Garde Black Metal στην συναυλία των Akhlys στο Eightball στην Θεσσαλονίκη, ένα μαγαζί που για 17 χρόνια έχει χαρίσει αλλά και χαρίζει ακόμα πολλές metal συναυλίες.


Έφτασα στον χώρο γύρω στις 9 ώστε να παρακολουθήσω και το support act πριν απο τους Akhlys.Μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες συναντήθηκα με γνωστά μου πρόσωπα και άρχισε η συζήτηση τόσο για την συναυλια που θα βλέπαμε σε λίγο όσο και για άλλα διάφορα θέματα που αφορούσαν το metal.





Γύρω στους 100 νοματαίους είχαμε μαζευτεί για να παρακολουθήσουμε αυτό το ξεχωριστό live...Αριθμός πολύ καλός μιας και ήταν και καθημερινή.






Οι πόρτες άνοιξαν, πήραμε το εισιτήριο μας και μπήκαμε στον χώρο.Περίπου στις 9:45 ανέβηκαν στην σκηνή οι Nihilism ένα avant garde συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη οι οποίοι έπαιξαν 25-30 λεπτά.Έδωσαν ότι μπορούσαν στην σκηνή αλλά ο ήχος ήταν μέτριος οπότε δεν μου έκανε κάποια εντύπωση το show τους.




 

Βγήκαμε λίγο έξω μέχρι να ακούσουμε τύμπανα να βαράνε και να καταλάβουμε πως ήρθε η ώρα για αυτό που περιμέναμε.Μπαίνουμε μέσα και βλέπουμε τους Akhlys να φοράνε τις χαρακτηριστικές τους μάσκες και να είναι πανέτοιμοι να μας προσφέρουν ένα εκπληκτικό show.Σε αυτήν την μια ώρα που έπαιξαν μας πρόσφεραν άπειρο headbang , 2-3 μικρά pits καθώς και άριστα παιξίματα των κομματιών τους(με εντυπωσίασε ιδιαίτερα ο κιθαρίστας τους).Ο ήχος ήταν πάρα πολύ καλός και απλά δεν ήθελα να τελειώσει,μέχρι που κάποια στιγμή βλέπουμε τα μέλη του συγκροτήματος να αποχωρούν...Δυστυχώς το live τελείωσε.




 

Ήταν ένα live που άξιζε τα λεφτά του και πραγματικά η Krisis Production μαζι με το Eightball μακάρι να φέρουν και άλλα τέτοια συγκροτήματα ώστε να περνάμε υπέροχα !!!



Ανδρέας Βαρσάμης για το MOPA-Music Webzine