Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Sebia - Acceptance Of Reality (Full Album Review)

 


Το “Acceptance Of Reality” βρίσκεται εκεί έξω από τους Sebia, όντας το ντεμπούτο album του συγκροτήματος από την Αθήνα που φαίνεται να μπαίνει πάρα πολύ δυνατά στη μουσική σκηνή προσφέροντας στον ακροατή ένα album για αρκετή συζήτηση.

Μία ανεξάρτητη κυκλοφορία που θα μπορούσε να μην είναι ανεξάρτητη με την ποιότητα που προσφέρει τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε ήχο και κάνει τον ακροατή, μέσα από 8 τραγούδια να ψάξει παραπάνω τη μπάντα και να γίνει οπαδός της. Είναι άξιο αναφοράς, ότι μία ελληνική μπάντα, που κάνει δειλά δειλά τα πρώτα της βήματα, καταφέρνει να κυκλοφορήσει ένα τόσο δυνατό ντεμπούτο που θα γεννήσει οπαδούς και θα κάνει το όνομα της να συζητηθεί. Θα τους βρει σίγουρα ενδιαφέρον όποιος τους ακούσει και αυτό θα καταλάβετε όταν βάλε το δίσκο να παίξει.

Μάλιστα, οι Sebia έχουν βγάλει το ντεμπούτο τους album και σε CD σε φυσική μορφή (που μπορείτε να το βρείτε στη σελίδα τους) και αν παρατηρήσεις λίγο το εξώφυλλο λίγο το concept θα δεις ότι μιλάμε για σοβαρή μπάντα, για σοβαρή δουλειά. Το όλο concept αποτυπώνει έναν μαγευτικό/θεατρικό χαρακτήρα, ο οποίος κινείται μέσα από hard rock μουσικές, με metal τόνους και ανά στιγμές στοιχεία progressive φτιάχνοντας έτσι ένα σύνολο για μεγάλη γκάμα οπαδών. Και όλα τα παραπάνω είναι τόσο καλά αποτυπωμένα, που σε κάνουν να μην χαλαστείς, να μην μπερδευτείς και να απολαύσεις το δίσκο νεράκι μέσα από μία πάρα πολύ καλή ροή.


                                     

Τώρα, στο κομμάτι των τραγουδιών, οι Sebia στο ντεμπούτο τους album “Acceptance Of Reality” δημιουργούν συνθέσεις που βασίζονται στη δυναμική τόσο της κιθάρας όσο και των τυμπάνων, ενώ με τις μπασογραμμές τους δίνουν αυτόν τον γδούπο που χρειάζεται για να σταθούν όλα αυτά τα μουσικά είδη που έχουν επιλέξει. Βέβαια, ακούγοντας τα τραγούδια, θα ξεχωρίσεις αρκετά τη φωνή του τραγουδιστή Λεωνίδα, ο οποίος διακατέχεται από μία θεατρικότητα και σε στιγμές μου θύμισε λίγο τον Serj των SOAD. Έχει αυτό το κάτι που σου μένει για την ιδιαιτερότητα του στο ύφος!

Αν θέλεις τώρα να ξεχωρίσεις κάποιο τραγούδι από όλα αυτά που πλαισιώνουν το album, σίγουρα θα σου αρέσει το Get Out Of Your Heads για τη λυρικό του περιεχόμενο, το Voices (που έχει κυκλοφορήσει και σε video clip) για τις εναλλαγές του και την θεατρική του ατμόσφαιρα, το Ship Lost Through The Mist για τη μελωδικότητα του και τέλος το Witch Hunt που φέρνει κάτι από soundtrack σε ταινία εποχής και αν δεν γίνει video θα είναι μεγάλο κρίμα!

Κλείνοντας, ένα πράγμα έχω να πως..οι Sebia είναι η νέα αγαπημένη μπάντα μου! Τα σπάνε και το ντεμπούτο τους album “Acceptance Of Reality” μοιάζει παραπάνω για ιδανικό! Το παίρνουμε με κλειστά τα μάτια.