Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Live Report : Sakis Tolis @ Eightball Club , Θεσσαλονίκη

 


Κυριακή 19/11/2023...Όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο αγαπημένο μας Οκταμπαλο. Θα ρωτήσει κανείς γιατί;; Εννοείται η απάντηση ήταν ότι ο πολυαγαπημένος μας Σάκης Τόλης παρουσιάζει τον προσωπικό του δίσκο "Among the fires of hell".

Στον χώρο φτάσαμε στις 7:30 μισή ώρα πριν ανοίξουν οι πόρτες και ήδη υπήρχε κόσμος να περιμένει αυτό το sold out show. Γύρω στις 8 μπήκαμε μέσα στον χώρο και πιάσαμε το λατρεμένο μας κάγκελο.

Η ώρα ήταν περίπου 9 πάρα και στην σκηνή βγήκαν οι Serpent Lord. Οι occult heavy metallers μας τραγούδησαν τραγούδια από όλη τους την δισκογραφία καθώς και ένα cover από τους Paradise lost. Να πω την αλήθεια ότι δεν ενθουσιάστηκα και ιδιαίτερα μιας και άκουγα περισσότερο τα όργανα πάρα τον τραγουδιστή και έτσι δεν μπόρεσα να το ευχαριστηθώ, αν και το συγκρότημα τα έδωσε όλα.

 




Μετά από μια μικρή διακοπή στην σκηνή βγήκε το τριμελές black/doom metal project Agnes Vein. Μας χάρισαν ένα πάρα πολύ ωραίο μισάωρο μέσα στο οποίο έπαιξαν τόσο παλιά τους κομμάτια όσο και πιο πρόσφατα. Ο ήχος ήταν πολύ καλός και μου άφησε πολύ καλή εντύπωση η ενεργητικοτητα τους... Θα ήθελα να τους ξαναδώ live.



Και τώρα φτάσαμε στο main event. Μόλις βγήκε ο Σάκης στην σκηνή άρχισε  παροξυσμος. Μας πήρε από τα μούτρα και δεν μας άφησε!!!Τι να πρώτο πω το ότι είδα live έναν από τους αγαπημένους μου δίσκους από το 2022; Το ότι ο Σάκης καθώς και τα υπόλοιπα παιδιά έδωσαν το 1000%;; Το ότι έπαιξε ένα κομμάτι που δεν περίμενα ότι θα ακούσω ποτέ το οποίο δεν είναι άλλο από το "Holy mountain";; Ή ότι τραγούδησε και κομμάτια από τους Rotting christ και ήταν το ιδανικό set-list για μια τέτοια βραδιά;;;





Όλα αυτά σε συνδυασμό μας χάρισαν μια αξέχαστη βραδιά. Μπράβο στο Eighthball που μας δίνει την ευκαιρία να ζούμε τέτοιες βραδιές μαζί με κόσμο που μοιραζόμαστε τις ίδιες αγάπες και ας έχει ο καθένας διαφορετική ηλικία!!!ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!! Τα λέμε σε κάποιο άλλο live αγάπες!!!

Ανδρέας Βαρσάμης για το MOPA-Music Webzine