Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Οι Actus Septem στο Museum Of Past Affections : Interview In Greek

 



1) Νίκο καλησπέρα ελπίζω να είσαι καλά και ευχαριστούμε που δέχτηκες να κάνουμε αυτήν την συνέντευξη για το Museum Of Past Affections , οι Actus Septem κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους full length που ακούει στο όνομα (The Catechism Of Death) στις 30 Μαΐου του 2021, Μια κυκλοφορία η οποία ταρακούνησε για τα καλά το ελληνικό underground community και σίγουρα συζητήθηκε από πολλούς.
Πριν προχωρήσω στις ερωτήσεις θα ήθελα να συγχαρώ εσένα αλλά
και τα αδέρφια σου για αυτήν την εξαιρετική δουλειά που μας προσφέρατε.


Actus Septem: Καλησπέρα Μιχάλη. Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια μιας και ξέρουμε πώς τα εννοείς. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πώς ο δίσκος μας άρεσε ακόμη και σε έναν άνθρωπο γιατί σημαίνει πώς μοιράζετε όσα θέλουμε μουσικά να μοιραστούμε. Στην μουσική δεν πιστεύουμε σε κριτικές άσχετα αν αυτά λέγονται reviews ή όπως αλλιώς. Πιστεύουμε σε έκφραση συναισθημάτων. Θέλουμε λοιπόν να ξέρουμε τι ένιωσες εσύ και ο κάθε ένας ακούγοντας τη μουσική μας γιατί έτσι βρίσκουμε άλλο ένα νόημα σε αυτό που μας αρέσει και προσπαθούμε να κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Να παίζουμε μουσική, να παίζουμε metal για να λέμε όσα έχουμε μέσα μας.


2) Ο δίσκος σας παρουσιάσει έντονα doom στοιχεία χωρίς βέβαια να χάνει τον Black Metal χαρακτήρα του, ποιες ήταν οι επιρροές σας όσον αφορά τον ήχο;


Actus Septem: Δεν ήταν πως ακολουθήσαμε κάτι. Σίγουρα έχουμε τις επιρροές μας στο κεφάλι μας , κυρίως από την βρετανική και την ελληνική σκληρή σκηνή , αλλά υπάρχουν πολλές αναμνήσεις από την δική μας παραδοσιακή μουσική. Πολλά βιώματα τα οποία σε γοητεύουν ως μικρό παιδί δεν φεύγουν από το κεφάλι σου όσος χρόνος και αν περάσει. Το Doom Black στοιχείο ήρθε απλώς μέσα από τον τρόπο να εκφράσουμε όσα νιώθαμε. Τα συναισθήματα μας επέλεξαν το πως θα βγούνε.


3) Όταν κυκλοφορήσατε το πρώτο σας Ep είχατε δώσει μια συνέντευξη στο Site και σε ερώτηση που σας τέθηκε για τον debut δίσκο είπατε πως «Ελπίζουμε να έχει θετική ανταπόκριση και όποιος τον ακούσει να μοιραστεί τα συναισθήματά μας. Σίγουρα είμαστε μικρή μπάντα όμως πιστεύουμε πως μέσα από τον δίσκο μας μπορούμε να συναντηθούμε με άλλους τόσους. », 9 μήνες μετά πως βλέπετε την πορεία του δίσκου, καταφέρατε όσα θέλατε; Και ποια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου;


Actus Septem: Σίγουρα η ανταπόκριση του κόσμου ήταν κάτι πολύ ευχάριστο για εμάς. Υπάρχουν πολλά παιδιά εκεί έξω που μοιράζονται την ίδια ανάγκη για metal με εμάς. Ο κόσμος μας στήριξε και με το παραπάνω, σε κάθε μας βήμα είχαμε ανθρώπους να μας στηρίζουν, που αγάπησαν την μπάντα και τους ευχαριστούμε για αυτό! Μεγαλώνει καθημερινά, αλλά πιστεύουμε πως δημιουργείται σιγά σιγά μια αλληλένδετη σχέση με το κοινό μας και όχι μόνο. Πολλά συγκροτήματα και κόσμος της σκηνής ήρθαν σε επαφή με εμάς, το οποίο είναι πολύ σημαντικό και λέει πολλά.


4) Είχαμε μια κουβέντα για πιθανό split Actus Septem με Rhodian, ποιο πιστεύεις ότι είναι το κατάλληλο πλάνο για να ενώσουμε 2 είδη που πολλοί πιστεύουν ότι δεν έχουν κανένα κοινό σημείο;


Actus Septem: Είναι κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Είναι 2 μπάντες που μοιράζονται ένα σκοτεινό υπόβαθρο και θα μπορούσαν να βγουν τρομακτικά πράγματα. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε συνεργασίες με άτομα που είναι true to themselves.


5) Μέσα από τον έρευνα που έκανα στο Bandcamp σας βλέπω πως τα cd ξεπουλάνε σαν τρέλα, να περιμένουμε κάποια επανακυκλοφορία από την GS Productions ή η δουλειά θα παραμείνει limited για τους πιστούς;


Actus Septem: Όχι προς το παρών δεν έχουμε σκεφτεί να γίνει κάποια επανακυκλοφορία. Ευχαριστούμε και πάλι τον κόσμο που μας στηρίζει , μέσα από την καρδία μας. Υπάρχουν μόνο σκέψεις μεταξύ μας για μια κυκλοφορία του EP μας σε βινύλιο.Θα σας πούμε τα πάντα για κάποια τέτοια κίνηση όταν είναι ο καιρός και είναι όλα έτοιμα.



6) Ξέρουμε πως οι Actus Septem έχουν και φιλανθρωπικό έργο, αφού είδαμε την κίνηση σας για τις φωτιές στην Εύβοια, η ερώτηση μου είναι η εξής έχετε σκεφτεί να κάνετε κάτι παρόμοιο για τα άτομα που περνάνε δύσκολα λόγο του πολέμου στην Ουκρανία;


Actus Septem: Δεν είναι κάτι που θα θέλαμε να διαφημίζουμε. Ελπίζουμε να βοηθήθηκαν άνθρωποι. Όσον αφορά τα τραγικά γεγονότα της Ουκρανίας, σκεφτόμαστε πως μπορούμε ανθρωπιστικά και ανθρώπινα να βοηθήσουμε. Είναι απλά τόσο στενάχωρο να βλέπεις όσα γίνονται ουσιαστικά δίπλα σου. Ελπίζουμε να λήξει σύντομα όλη αυτή η τρέλα.  



7) Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα των Actus Septem από όσα είδα στο επίσημο account σας στο Instagram, έχετε αρχίσει τις διαδικασίες για νέα κυκλοφορία, εκτός από αυτό να περιμένουμε κάτι άλλο; 

Actus Septem: Έχουμε αρχίσει ήδη διαδικασίες για την ηχογράφηση του 2oυ άλμπουμ. Τα κομμάτια είναι έτοιμα και ήδη είμαστε στα πρώτα βήματα πριν την έναρξη της ηχογράφησης. Μπορώ να σας πω μόνο ότι θα είναι αρκετά σκοτεινό και μελωδικό. Ίσως πιο πολύ από το προηγούμενο. Αν και εσείς θα το κρίνετε αυτό τελικά.


8) Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι για τον χρόνο σου, εύχομαι τα καλύτερα 

Actus Septem: Επίσης θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ειλικρινά διότι μας στηρίξατε από την πρώτη στιγμή και δεν το ξεχνάμε αυτό! This Is Death!


Μιχαήλ-Άγγελος Διακογεωργίου για το MOPA-Music Webzine