Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Godkiller - The Rebirth of the Midle Ages ( Full EP Review )

 


Στο σήμερα όλοι όσοι ακούμε μουσική κάθε μέρα και θέλουμε να ψάχνουμε συνέχεια καινούργια άλμπουμ ή τραγουδά είμαι σίγουρος πως η συλλογή των κυκλοφοριών που χει μαζευτεί σε κάποια streaming πλατφόρμα και περιμένει να την ακούσουμε είναι τεράστια!!! Ε έτσι είναι και η δικια μου...

Σήμερα καθώς πείρα απόφαση πως αντί αντί να βάζω κάθε φορά καινούργια (δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει αυτό χαχαχα), πήρα την απόφαση να ακούσω κάτι από όλη αυτήν την ακραια συλλογή...

Ο λόγος για το "The rebirth of the middle ages" από το μονομελες medieval black metal project από το Μόντε Κάρλο με το όνομα Godkiller. Είναι ένα EP 5 κομματιών (4 κανονικά τραγούδια και ένα ιντερλούδιο) και με διάρκεια 20 λεπτών.

Με το "Hymn for the black knights" αρχίζει αυτο το φανταστικό EP. Και ναι καλά καταλάβατε αυτό είναι το ιντερλούδιο... Έχοντας διάρκεια μόλις 36 δευτερολέπτων δεν είναι κάτι που θα σε κάνει να πεις τι ακούς, αλλά σε βάζει στο concept του τίτλου του EP (The rebirth of the middle ages) και στο τι πρόκειται να ακούσεις μιας και η ατμόσφαιρα σε στέλνει μέσα σε ένα κάστρο ενώ τα τύμπανα στο τέλος σου βάζει να καταλάβεις πώς έρχεται για λίγο ηρεμία μέχρι να αρχίσει το main event.

Και όντως αυτό συμβαίνει... Αρχίζει το main event...Κιθαρες και τύμπανα να βαράνε αοκνα σε τρελούς ρυθμούς, raw φωνητικά χαρακτηριστικά για την εποχή (1996 κυκλοφόρησε) και επίσης πλήκτρα... Αχ αυτός ο συνδυασμός πλήκτρων  με την μεταλ μουσική πάντα μου δημιουργεί κάτι σαν ηδονή, πραγματικά ταιριάζουν αυτά τα δύο. Το τραγούδι ονομάζεται "From the castle in the fog". Ο τίτλος του κομματιού μαζί με τους στίχους όπως Only true "warriors full of true hate, Are living in this castle" και "We have no fear, We who honour our mission:The rebirth of the Middle Ages" κάνουν το μυαλό μου να παίρνει το κάστρο που βρίσκεται στο εξώφυλλο και από το τοπίο το οποίο είναι φωτεινό, να το χω μεταφέρει σε μια βροχερή μέρα μαζί με κρύο και έτσι να υπάρχει ομίχλη ενώ παράλληλα μέσα ο τραγουδιστής μαζί με τους άλλους πολεμιστές να προετοιμαζονται να πραγματωσουν το όνειρο τους...Την επιστροφή του μεσαίωνα.

"Path to unholy Frozen empire", τι να πεις για αυτό το κομμάτι;;; Ενώ βρισκόμαστε μέσα σε ένα μπουντρούμι κρατώντας μια δάδα  και εκεί που βαράει το ριφ τέλεια σκάει και το synth και νομίζω είμαι σε κάνα Tecno party και επειδή είμαι ιππότης το πρώτο πράγμα που με ήρθε είναι αυτό το μπιτακι να παίζει και γω να χορεύω μαζί με αλλούς ιππότες όπως στο "Monty Python" (ναι καλά καταλάβατε το μιμ από το τικ τοκ). "Victory must be mine" λέει και με hypeαρει τόσο για την πραγματική ζωή όσο και για το τι ακολουθεί στα άλλα δύο τραγούδια αυτού του EP.

Η ενσωμάτωση του dungeon synth στο black metal  πραγματικά με κάνει να  βγάζω πεταλούδες στο στομάχι από αυτόν τον τέλειο συνδιασμό που διαπερνά τα αυτάκια μου. "Blood on my swordblade" λοιπόν και το ταξίδι μας συνεχίζει ακάθεκτο (τι ωραία αίσθηση όταν η μουσική σε ταξιδεύει έτσι)!!! Μουσικά όλα παραμένουν το ίδιο....Δηλαδή δίνει ρέστα!!!
"We have no mercy" λέει και ισχύει μιας και δεν μας λυπήθηκε βγάζοντας αυτό το έπος EP. Εκτός αυτού πρέπει και εμείς να μην λυπούμαστε την εξέλιξη και να γίνει το 2024 μια ευκαιρία εξέλιξης!!!

ΞΕΚΙΝΆΝΕ ΤΡΟΜΠΈΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΜΠΑΊΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΈΚΑΣΤΑ. Τι πιο ωραίος τρόπος του να κλείσεις το EP σου με το "The Neverending Reign of the black nights"... Αυτές οι κιθάρες έχουν προσφέρει άπειρη ηδονή ήδη αλλά και εδώ συνεχίζουν το ίδιο. Άλλο ωραίο στοιχείο που σκάει μέσα είναι όταν σου μιλάει ο τραγουδιστής σου λέει "We are the black nights" και μετα σου σκάει μια κραυγή όλη δικιά σου για να σε στείλει στα ουράνια. Και αυτό επαναλαμβάνεται ΞΑΝΑ!!!! ΧΑΟΤΙΚΉ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ, ΧΑΟΤΙΚΆ ΌΛΑ. "Our time has come" Η ΩΡΑ ΜΑΣ ΉΡΘΕ ΠΆΜΕ ΟΛΗ ΝΑ ΠΆΜΕ ΈΝΑ ΒΉΜΑ ΠΑΡΑΠΈΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ... ΑΛΛΙΩΣ ΕΊΝΑΙ ΒΑΡΕΤΆ!!!

Μετά από αυτήν την ακρόαση αυτού του EP δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο από ότι θα ψάξω στα έγκατα του Youtube για να μπορέσω να βρω τέτοια παρόμοια διαμάντια-έπη. Όλα ήταν τόσο άρτια που στα αυτιά μου ακούγεται απλά τέλειο κάθε δευτερόλεπτο αυτού του έργου!!!

Ανδρέας Βαρσάμης για το MOPA-Music Webzine