Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Live Report : Kin Beneath Chorus , Wreckin' , Soulhound @ Eightball Club , Θεσσαλονίκη



Σάββατο 11/10 έλεγε το ημερολόγιο... Ποτέ και όλας φτασαμε στα μισά του Νοεμβρίου ρε φίλε...Καλα δεν θα χει φιλοσοφική συζήτηση σήμερα, αλλά θα μιλήσω για την core βραδιά που είχε χθες στο οκταμπαλο!!!


Στον χώρο έφτασα στις 8:45 και οι πόρτες είχαν ανοίξει την προγραμματισμένη ώρα (8:30). Υπερχε κόσμος μαζεμένος έξω ο οποίος περίμενε, όμως εγώ δεν ήθελα να χάσω το πολυπόθητο κάγκελο και μπήκα σχεδόν αμέσως με το που έφτασα μέσα στον χώρο.


Οι ωραίες μουσικές επιλογές του dj μας συνοδεψαν μέχρι τις 9:30 περίπου όπου στην σκηνή ανέβηκε μια ανερχόμενη πενταμελές metallic hardcore μπάντα από την Θεσσαλονίκη, οι Soul hound. Μας έπαιξαν ένα set-list 11 κομματιών από τα οποία εκτός από τα κομμάτια του EP τους ήταν και covers. Μια μπάντα η οποία άναψε για τα καλά (Η ενέργεια τους ήταν τρομερή) την βραδιά δημιουργώντας τόσο pits οσο και wall of Death. Αδημονω για νέο υλικό όπως και για επόμενη live εμφάνιση.





Μετά ακολούθησε ένα μικρό διάλειμμα ώστε να στηθεί όπως πρέπει η σκηνή για να βγουν οι wreckin'. Ακόμα ένα γκρουπ από την Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση παρόμοια με πριν δηλαδή η ενέργεια, η αδρεναλίνη καθώς και το πάθος του συγκροτήματος με κράτησε να συνεχίζω να χτυπιέμαι στους ρυθμούς της μουσικής. Το set-list εκτός από τα ήδη υπάρχοντα κομμάτια της μπάντας μας παρουσίασαν και μερικά ακυκλοφόρητα. Σημασία έχει  ότι 2/2 μπάντες έδωσαν το 101% τους ώστε να ευχαριστήσουν τον κόσμο.






Την βραδιά έμελλε να την κλείσουν οι Kin beneath chorus. Οι οποίοι παρουσίασαν τραγούδια και από τα δύο άλμπουμ τους καθώς τραγούδησαν για πρώτη φορά σε live show το καινούργιο τους κομμάτι "scars" το οποίο βγήκε την 1η του Νοέμβρη. Ακόμα μια μπάντα που η σκηνική της παρουσία ήταν άρτια και έδινε το 101% της. Όλα τους τα μέλη διοχετευαν δυναμισμό προς το κοινό τον οποίο έπαιρναν πίσω είτε σε μορφή πιτ, είτε σε μορφή stage diving. Πράγματικα φανταστική  εμφάνιση.




Τι να πρώτο πω για αυτήν την βραδιά...πρωτη φορά βρέθηκα σε μια εξολοκλήρου core βραδιά και είναι κάτι που πρέπει να ξανά επαναληφθεί. Ήταν μια βραδιά εκτόνωσης, μια βραδιά που άκουσα καινουργια συγκροτήματα, μια βραδιά η οποία θα μου μείνει για καιρό μέχρι να πάθω τσοτσο σε κάποιο άλλο live και θα σας μιλάω για αυτό!!! Έως τότε MONO ΜΕΤΑΛ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ!!!! 


Ανδρέας Βαρσάμης για το MOPA-Music Webzine