Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Sylvaine - Nova ( Nostalgic Review )

 


Το 4ο album των Sylvaine με τίτλο " Nova " μας παίρνει σε ένα σχεδόν 50 λεπτο ατμοσφαιρικό ταξίδι με επιρροές δεκαετίας '90 αλλά και shoegaze ρυθμούς με συνοδεία την πανέμορφα ανατριχιαστική φωνή της Katherine Shepard (γνωστή ως Sylvaine). 


Αποτελούμενο από 6 κομμάτια (μαζί με ένα 7ο bonus track ονόματι  Dissolution ) το album προσφέρει  απλόχερα στον ακροατή συναισθήματα που δεν μπορούσε καν να φανταστεί . 

Κάθε κομμάτι έχει την ιδιαιτερότητα του, με κάποια να είναι λίγο πιο "βαριά" ( βλέπε  Mono No Aware) και άλλα να περιέχουν μόνο την φωνή της , όπως το opening track του δίσκου ονόματι  Nova, που είναι ένα υπέροχο solo vocal κομμάτι , με διπλές φωνές και αρμονίες, το οποίο σου τραβάει κατευθείαν το ενδιαφέρον και σε αφήνει σχεδόν μαγεμένο. 


2ο track του δίσκου το προαναφερόμενο "Mono No Aware" το οποίο σε αντίθεση με το προηγούμενο, μας προσφέρει βαριές κιθάρες , on point drums και τα πιο "σκληρά " φωνητικά της Shepard και μας βάζει πλέον στο κλίμα του δίσκου. 


Η  Sylvaine μέσω αυτού του album μας δείχνει το πόσο ταλαντούχα μουσικός είναι,έχοντας καταφέρει να αναμείξει πολλά στυλ και να τους δώσει την δική της πινελιά φτιάχνοντας έτσι ένα one of a kind αλμπουμ, το οποίο αντικατοπτρίζει πολλά συναισθήματα , καθώς κυκλοφόρησε σε περίοδο πανδημίας . Το Nova και η  Sylvaine για μένα είναι ένα μουσικό φαινόμενο και εξελίσσεται όλο και περισσότερο με κάθε της δίσκο.


Χριστίνα Σουβουκλίδου για MOPA-Music Webzine