Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Tar Blossom - Of Mountains And Suns ( Nostalgic Review )

 


Ο δίσκος ανοίγει με το κομμάτι “Of Mountains” , το κομμάτι δεν αστειεύεται μετά από μια σύντομη εισαγωγή σε βάζει στο κυρίως θέμα , ανελέητες διπεταλιές από τον ντράμερ , ένα ψυχρό riff και μια χορωδία σε συνδυασμό με πλήκτρα για το epic στοιχείο που χρειάζεται το κομμάτι. Γενικότερα στην ολότητα του ο δίσκος δίνει ρέστα στο θέμα ατμόσφαιρα κρατώντας πάντα μια old-school γραμμή, μου θύμισε πάρα πολύ τα ambient στοιχεία από παλιές καλές εποχές Burzum (Black Metal Era).

Προχωράμε στο δεύτερο κομμάτι και (προσωπικό μου αγαπημένο) που ακούει στο όνομα “Opening The Gates Of Wisdom After Centuries”.Εδώ το κλίμα αλλάζει λίγο μεταφερόμαστε σε πιο doom μονοπάτια τουλάχιστον για την αρχή του κομματιού. Η Ατμόσφαιρα του κομματιού σε παγώνει ,νιώθεις το χάος και την απόγνωση, δεν θέλω να κρύψω πως λόγω αυτού του κομματιού παρέθεσα και το απόφθεγμα του Νίτσε που βλέπετε παραπάνω. Το κομμάτι είναι άριστο.

Σου άρεσε το Filosofem  σαν δίσκος αλλά θέλεις κάτι σε πιο σύγχρονο ήχο ; τότε θα λατρέψεις το “Distant Whistle Of A Shepherd Ghost”.Το τραγούδι σε ταξιδεύει σε μέρη όπως αυτά του εξωφύλλου, γαλήνια αλλά με κρυμμένους κινδύνους. Σε αντίθεση με το προηγούμενο κομμάτι βγάζει μια αισιοδοξία ειδικότερα προς το τέλος όπου η χορωδία παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τέταρτο κομμάτι του δίσκου “Majestic Lake Of Forgiveness” , κατά την γνώμη μου το πιο αδύναμο του δίσκου , χωρίς αυτό να σημαίνει πως το κομμάτι δεν είναι καλό απλώς το θεώρησα κάπως μονότονο παρότι οι αλλαγές και τα γυρίσματα που έχει είναι πολύ καλά παιγμένα.

Ο δίσκος κλείνει με το “Of Suns” ένα εξαιρετικό κομμάτι , τα riff του σου θυμίζουν παλιές αναμνήσεις και βγάζει ένα έντονο DSBM vibe , κάπου στην μέση του κομματιού μια γυναίκεια φωνή κάνει την εμφάνιση της και μετά από αυτήν η άβυσσος και ο μαρασμός που θέλει να σου περάσει η μπάντα αρχίζει να σε χτυπάει : μελωδικές αλλαγές , γρήγορα γυρίσματα και ένα εξαιρετικό solo πλήκτρων που ντύνονται από ένα δαιμονισμένο blast-beat , λίγο πριν το τέλος η γυναικεία φωνή επιστρέφει ώστε να ανοίξει τον δρόμο για την raw κιθάρα που θα κλείσει το κομμάτι.

Overall η κυκλοφορία είναι ένα διαμάντι που πρέπει να εκτιμηθεί από τους λάτρεις του σκληρού ήχου. Ελπίζω σύντομα να έχουμε νέες κυκλοφορίες.


Μιχαήλ-Άγγελος Διακογεωργίου για το MOPA-Music Webzine