Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

21 Savage - American Dream ( Full Album Review )

 



Η χρονιά του 2024 ξεκίνησε εμφατικά, καθώς 12 Ιανουαρίου βγήκε στην φορά κάτι που ίσως δεν έπρεπε;; Και δεν έπρεπε γιατί ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για κάτι τέτοιο! Έσκασε λοιπόν η πρώτη ''βόμβα'' από τον 21 Savage. Ο γνωστός αμερικάνος Rapper επέστρεψε με το νέο του άλμπουμ που ακουέι στο όνομα  ''American Dream''. Για να δούμε λοιπόν τι έχουμε εδώ πέρα. 


All Of Me :  Αρχίζουμε με τραγούδι που έχει ένα πολύ ωραίο flow. Το αγαπημένο μου βασικά, άρα από την αρχή κιόλας το  ''American Dream'' θα σας κάνει όλους εντύπωση. 



Redrum : redrum, redrum, redrum, redrum. Εθιστικό ρεφρέν, είναι για να το ''σπας'' κάθε μέρα ακούγοντας το στα αυτιά σου. Φυσικά έγινε το πιο γνωστό κομμάτι από το άλμπουμ οπότε αμφιβάλλω αν δεν το ξέρεις και δεν έχεις κόλλημα μαζί του ΉΔΗ. 



N.H.I.E. : Εδώ εμφανίζεται το πρώτο με feat. Συμμετέχει η γνωστή καλλιτέχνιδα Doja Cat. Όχι και το καλύτερο με βάση και τα streams βέβαια στο Spotify , αλλά επειδή είναι ακόμα στην αρχή, περιμένεις να έρθουν πολλά άλλα καλύτερα. 



Sneaky :  Από το πρώτο δευτερόλεπτο μπαίνει αυτό το απίστευτο beat. Το βάζεις και το ξαναβάζεις μέχρι να το βαρεθείς. Μα δεν το βαριέσαι... ίσα ίσα το αντίθετο. 



Pop Ur Shit : Με την συμμετοχή του Young Thug το τραγούδι γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό για να το ακούσεις. Και υπάρχει και συνέχεια....με feats άλλου επιπέδου. 


Letter To My Brudda : Ο 21 Savage επιλέγει να ρίξει τους τόνους. Κάτι ήρεμο και πιο συναισθηματικό που σίγουρα δεν πρέπει να το παραλήψεις γιατί μετά μας περιμένουν δύο ''βόμβες''. 



Dangerous : Η πρώτη περιλαμβάνει feat. με Lil Durk. Ένα rap τραγούδι που σε hypeάρει και απολαμβάνεις να το ακούς. Θα με θυμηθείς... 


Nee - Nah :  Και η δεύτερη βόμβα είναι με ένα feat έκπληξη. Στο κομμάτι ''μπαίνει'' πρώτα ο Travis Scott. Και όμως όταν ο 21 Savage συνεργάζεται και με τον Metro booming, καταφέρνει μαζί με αυτήν την δυάδα να ηχογραφήσει ένα τραγούδι φωτιά. 



See The Real : Οι εναλλαγές στον τόνο της φωνής του, δημιουργούν κάτι πολύ ευχάριστο και ταυτόχρονα χαλαρωτικό. Μην το υποτιμήσεις. 


Prove It : Τραγουδώντας το μαζί με την Summer Walker, μέσα από τους στίχους δείχνουν έναν αμοιβαίο σεβασμό που έχει μια ερωτική σχέση. Σαν να προσπαθεί να περάσει ένα μήνυμα, αισιόδοξο εννοείται. 



Should've Wore A Bonnet : Ιδεάρα να συνεργαστούν 21 Savage και Brent Faiyaz δίνοντας στον κόσμο μια πολύ καλή εκτέλεση. 


Just Like Me : Άλλος αέρας για ακόμη μια φορά στον δίσκο. Η αίσθηση της reggae μουσικής από το Burna Boy μπορεί να σε ταξιδέψει, συνδυάζοντάς την τέλεια με αυτήν της rap. 


Red Sky : Εντυπωσιακό θα έλεγα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Αυτή την φορά οι εκλεκτοί είναι ο Tommy Newport και ο Mikky Ekko. Φάνηκε ότι ήταν καλή επιλογή, και...μετά από ώρα μπήκε ένα από τα καλύτερα του album. 



Dark Days : Στο τελευταίο κομμάτι, αυτή που του κάνει την τιμή να συμμετέχει είναι η Mariah The Scientist. Όχι και τόσο βαρύ συναισθηματικά, ένα κομμάτι που σίγουρα δεν απογοητεύει και κλείνει έτσι το ''American Dream'' με θετικό πρόσημο. 



Μετά από καιρό ο 21 Savage κυκλοφορεί άλμπουμ και '' κλέβει'' ξανά την παράσταση κάνοντας χιλιάδες κόσμο να τον ακούει και να γεμίζει τις συναυλίες, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν από τον Μάιο του 2024. 

Ένας πραγματικά εξαιρετικός δίσκος , που αξίζει την προσοχή σας

Προσωπική μου παρατήρηση τα πολλά feats τα οποία είχε 

 Ακούστε το πρώτα και περιμένω την δικιά σας γνώμη!! 


Βαθμολογία : 9/10 

Χρήστος Γουργιώτης για το MOPA-Music Webzine