Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Midnight - Hellish Expectations ( Full Album Review )

 


Το απόλυτο soundtrack μιας 90s Slasher cult ταινίας. Το project του Athenar μας πηγαίνει στις καταπακτές του μυαλού του και μας εκμαυλίζει για ακόμη μια φορά.

Φωτιές της κόλασης, μπουντρούμια και μαζικές σφαγές είναι οι λέξεις με τις οποίες θα περιέγραφα τον συγκεκριμένο δίσκο. Το πρώτο τραγούδι μας προμυνήει για το επακόλουθο ολοκαύτωμα που καιροφυλακτεί στις σκιές του αβυσσαλέου μυαλού του Athenar.

Θέλωντας να σταθώ στον ήχο και συγκεκριμένα στο subgenre που παίζει η παραγωγή είναι κρύσταλλο χωρίς αυτό να σημαίνει πως επισκιάζεται η βρωμιά και η ταχύτητα των οργάνων. 


Επιρροή ξεκάθαρη είναι το punk και οι Venom όπως έχουμε διαπιστώσει ήδη στους προηγούμενους του δίσκους έξου και η μικρή διάρκεια των κομματιών.


Όσον αφορά την δομή της μουσικής ακολουθεί πιστά την φόρμουλα των πρωτύτερων δίσκων και ξεκινώντας κάποιος να ακούει το πρώτο τραγούδι παρασύρεται γρήγορα στην ορμητικότητα και την καταστροφή που προσφέρει ο Athenar. Εν ολίγοις ανάπαυση δεν υπάρχει ούτε στην μέση ούτε πουθένα καθ΄όλην την διάρκεια του άλμπουμ.


Κολασμένες προσδοκίες όπως μαρτυράει και το όνομα του χωρίς καμία αμφιβολία.


Masked and deadly, Dungeon lust , Nuclear savior, Merciless slaughter (ο ορισμός του μακελειού), Doom, death and desire και F.O.A.L είναι τα προσωπικά αγαπημένα μου σημεία που θεωρώ πως ξεχωρίζουν.

Επιπρόσθετα, θα ήθελα να αναφέρω πως δεν υπάρχει κανένα σημείο στον δίσκο που θα κάνει τους λάτρεις αυτού του είδους να προσπεράσουν κάποιο κομμάτι.

Εξάλλου δικαίως έχω δει το εξής σχόλιο στο διαδίκτυο σχετικά με τους Midnight. Δηλαδή αν οι Motorhead και οι Venom είχαν αποκτήσει παιδί αυτό ακούει ενδεικτικά στο όνομα Midnight.


Crawl on your knees to the grave
And hope it's the end
The reaper denies all pleas
For your soul to rest, no rest from the reaper


Βαθμολογία : 8.5/10


Μιχάλης Τσακίρης για το MOPA-Music Webzine