Search

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Slipknot - Adderall (EP Review)


 


3 εβδομάδες έχουν περάσει από την κυκλοφορία του πρώτου Ep της μπάντας από την Iowa , η εννιαμελής  παρέα πήρε την απόφαση να κυκλοφορήσει κάτι που δεν βλέπουμε συχνά στην σκηνή.


Ένα mini-album με 6 διαφορετικά versions του κομματιού Adderall , με το οποίο ξεκινούσε η τελευταία ολοκληρωμένη δουλειά τους που ακούει στο όνομα "The End, So Far" . 


Δέστε τις ζώνες σας και ετοιμαστείτε για μια βουτιά στην παράνοια !!!


Ξεκινάμε με το "Death March" ,  το κομμάτι έχει διάρκεια 1:06 και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα μας παρουσιάζεται μια πιο ηλεκτρονική μορφή του γνωστού κομματιού , τα φωνητικά απουσιάζουν και τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνουν τα πιο "εναλλακτικά" μέλη της μπάντας : Sid Wilson , Craig Jones , Mike Pfaff  


Συνεχίζουμε με το "Adderall ( No Intro ) " , ότι ακριβώς λέει ο τίτλος εδώ οι Slipknot μας παραθέτουν , το εναρκτήριο κομμάτι του τελευταίου τους "παιδιού" χωρίς το εισαγωγικό κομμάτι μιας και το έχουμε ήδη ακούσει στο "Death March" , το Adderall πιστεύω πως κερδίζει επάξια τον τίτλο του πιο πειραματικού κομματιού της μπάντας. 


Τρίτο στην σειρά το "Adderall (Rough Demo)" , και κάπου εδώ αρχίζει το ταξίδι στο οποίο η μπάντα ήθελε να μας βάλει από την αρχή , προσεγγίζουν το κομμάτι πολύ πιο σκοτεινά με τις φωνητικές εκφορές του Corey Taylor να αποδεικνύουν για άλλη μια φορά το μεγαλείο τους , τα ηλεκτρονικά σημεία έχουν αφαιρεθεί και έχουν αντικατασταθεί με κάποιους πιο ambient πειραματισμούς. ( κατα την γνώμη μου το καλύτερο version του κομματιού).


Νούμερο 4 , "Red or Redder"  , εδώ έχουμε το bridge της κυκλοφορίας  25 δευτερολεπτα αγνού horror ήχου που προέρχονται από synthesizers σάπια και απόκοσμα με φάλτσες  νότες οι οποίες έρχονται να προσφέρουν στο γενικότερο σύνολο. 




   

Στην συνέχεια έχουμε το "Adderall (Instrumental)" , τίποτα το ιδιαιτερο απλα η instrumental εκδοση του κομματιού γύρω από το οποιο χτιστηκε το όλο Ep , ιδανικό για όσους σκέφτονται να κάνουν κάποιο cover στο κομμάτι. 



Και κλείνουμε με το "Hard to Be Here" ,  εδώ επιστρέφουμε στον λίγο πιο ηλεκτρονικό ήχο ξανά όμως με αλλαγές σε κάποιες βασικές μελωδίες του κομματιου και με την προσθήκη νέων γυναικείων choirs που προσθέτουν αρκετή δραματικότητα στο κομμάτι.  



Βαθμολογία : 8/10 


Μιχαήλ-Άγγελος Διακογεωργίου για το MOPA-Music Webzine

 


Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...