Search

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Οι Desert Near The End στο Museum Of Past Affections : Interview In Greek




1. Καλησπέρα παιδιά! Νέο single από το "The Dawning of the Son" είναι το "Beyond The Gates". Τι σας οδήγησε σε αυτήν την επιλογή;

Καλησπέρα και από εμάς! Είναι απλό βασικά, θέλαμε να έχουμε ένα ακόμα "οπτικοακουστικό" δείγμα από το "The Dawning of the Son" και το "Beyond The Gates" τυχαίνει να είναι το αγαπημένο μας κομμάτι μέσα από το άλμπουμ και, κατά την γνώμη μας πάντα, ένα από καλύτερα που έχουμε γράψει! Αλλά λόγω διάρκειας και δομής δεν ήταν η καλύτερη επιλογή για πρώτη επαφή με το άλμπουμ οπότε δεν το επιλέξαμε για video clip ή για lyric video όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ, ε και τώρα επιτέλους ήρθε η ώρα του!


2. Πώς κινήθηκε το άλμπουμ σχεδόν 1μιση χρόνο μετά την κυκλοφορία του;


Πολύ καλά! Ακόμα και αν για διάφορους λόγους δεν καταφέραμε να παίξουμε όσο θα θέλαμε ζωντανά, κάτι που ελπίζουμε να διορθωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, το ενδιαφέρον ήταν πολύ ενθαρρυντικό και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό! 



3. Το Σάββατο 23/9 επιστρέφετε στο Temple για να μοιραστείτε τη σκηνή με Spiral Meth και I Abyssick. Πώς αισθάνεστε γι' αυτό;


Πολύ όμορφα και ανυπομονούμε πολύ! Είναι ένα ωραίο αλλά και εντελώς διαφορετικό μουσικά line up αλλά πιστεύω ότι αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι! Επίσης με κάποια μέλη με των I Abyssick είμαστε φίλοι και brothers in arms από τον καιρό της λάσπης!!(Δηλαδή πολλές δεκαετίες..) και είναι μεγάλη χαρά για εμάς που θα μοιραστούμε την σκηνή μαζί τους.









4. Τι να περιμένει το κοινό από τους Desert Near the End στο συγκεκριμένο live; Θα υπάρξουν εκπλήξεις στο setlist;


Σίγουρα πρέπει να περιμένει μια πολύ πεινασμένη για λάιβ μπάντα!! Όσο για τις εκπλήξεις.. θα δούμε! Σίγουρα θα παιχτεί επιτέλους το "Beyond The Gates" και αυτό από μόνο του είναι λόγος για να περιμένουμε το λάιβ πως και πως!!  




5. Η χώρα πέρασε μια μακρά περίοδο πανδημίας και περιορισμών. Πώς εκφράζουν οι Desert Near the End την δίψα τους για να μοιραστούν με το κοινό τη μουσική τους πάνω στη σκηνή;


Πολύ άσχημη και καταπιεστική περίοδος.. δυστοπική σε τόσα επίπεδα που η μουσική και η μπάντα είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να αναφερθούμε αλλά ναι.. και μουσικά προφανώς. Μας πέτυχε πάνω στην μίξη του "The Dawning of the Son" και αν και καταφέραμε να βγάλουμε το καλύτερο μας άλμπουμ, συνθετικά και ηχητικά, σχεδόν διέλυσε την μπάντα.. είχαμε και αλλαγές μελών τότε αλλά ευτυχώς τα καταφέραμε και βγήκαμε πιο δυνατοί!

Δεν είμαι σίγουρος πως εκφράζουμε την δίψα για την "σκηνή" γιατί αυτό δεν είναι πάντα στο χέρι μας να το διορθώσουμε αλλά σίγουρα μας βγαίνει σε δημιουργικό επίπεδο! Σε λίγους μήνες, ίσως και πριν το τέλος του έτους, θα ξεκινήσουμε ηχογραφήσεις για τον διάδοχο του "The Dawning of the Son" που είναι συνθετικά έτοιμο και αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο για την μπάντα και ανυπομονούμε να το μοιραστούμε!



6. Μιλήστε μας για την δημιουργία του "The Dawning of the Son". Πού ηχογραφήθηκε και πού έγινε η παραγωγή;


Ηχογράφηση, μίξη και mastering έγινε στα Incorporated M. Studios από τον φίλο μας τον Βασίλη Παππά και πραγματικά μας έδωσε τον καλύτερο ήχο μου είχαμε ποτέ!

Το άλμπουμ είναι concept βασισμένο πάνω στην αρχική τριλογία "Red Rising Saga" του Pierce Brown και μουσικά, όσο πάντα μπορούμε να κρίνουμε εμείς, είναι ότι καλύτερο έχουμε κάνει ποτέ σε βαθμό που το επόμενο άλμπουμ θα είναι αρκετά διαφορετικό γιατί απλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να κοντράρουμε το "The Dawning of the Son" στα χωράφια του!


7. Ποιο είναι το καλύτερο live που έχετε δώσει μέχρι σήμερα και γιατί;


Πολλά.. δεν μπορώ να διαλέξω εύκολα.. όλα τα live που πηγαίνουν καλά είναι απόλαυση! Σίγουρα υπάρχουν κάποια που ξεχωρίζουν αλλά τις περισσότερες φορές είναι για εξωτερικούς λόγους, όπως όταν είχαμε ευκαιρία να ανοίξουμε για Primordial που είναι μια από τις αγαπημένες μας μπάντες αλλά και κάποια στο εξωτερικό που πάντα είναι ιδιαίτερα εκ φύσεως γιατί δεν έχουμε την ευκαιρία να παίζουμε εκτός έδρας συχνά!


8. Πόση ώρα θα παίξετε στο live με Spiral Meth και I Abyssick; Θα ακουστεί τυχόν καινούργιο ή ακυκλοφόρητο υλικό;


Νομίζω ότι το σετ μας θα είναι γύρω στα 40 με 45! λεπτά και όχι δεν θα ακουστεί καινούργιο υλικό.. παίξαμε με την ιδέα, αλλά τελικά αποφασίσαμε να μην βιαστούμε ως προς αυτό, ίσως στο επόμενο λάιβ!


9. Ποια είναι η κατάσταση της ελληνικής σκηνής εν έτη 2023, κατά την άποψή σας;


Η άποψη μου είναι απλή και λακωνική! Η Ελληνική σκηνή είναι μια από τις καλύτερες παγκόσμια! Ίσως και μέσα στην τελική τριάδα ή πεντάδα για να είμαι γενναιόδωρος!


10. Έχετε ήδη 5 άλμπουμ στη δισκογραφία σας και είστε μια σεβαστή μπάντα του χώρου. Τι πρέπει, κατά τη γνώμη σας, να κάνει ένα σχήμα για να ξεχωρίσει;


Δεν ξέρω αν είμαστε "σεβαστή μπάντα" του χώρου ειδικά με τόσες μπανταρες που υπάρχουν αλλά και σαν σκέψη μόνο μας κάνει πολύ χαρούμενους! Όσο για το τι πρέπει να έχει μια μπάντα.. έμπνευση, ομόνοια, πείσμα σε βαθμό παρεξήγησης, αγάπη για την μουσική γενικά, όρεξη και αντοχή για πολύ δουλειά και.. τύχη!


11. Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη! Περιμένουμε με αγωνία να σας απολαύσουμε ξανά το Σάββατο 23/9 στο Temple με Spiral Meth και I Abyssick! Θα είναι σίγουρα μια αξέχαστη μεταλλική βραδιά!


Εμείς ευχαριστούμε και σας περιμένουμε όλους ώστε να είναι όντως αξέχαστη η βραδιά!

Follow the path across the Desert..




Find DNTE Here : 


https://www.facebook.com/DesertNearTheEnd/  

https://www.youtube.com/channel/UCllY-sWWC2fLe-83tHAxQPA  

https://desertneartheendofficial.bandcamp.com/album/of-fire-and-stars  






https://www.facebook.com/AngelsPRmusicPromotion/




Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...