Search

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Live Report : Blind Guardian @ Principal Club Theater , Θεσσαλονίκη

 


Το ημερολόγιο γράφει 8/10/2023 και εκτός από τις δημοτικές εκλογές σήμερα παίζουν οι Blind Guardian στο Principal της Θεσσαλονίκης.


Φτάσαμε στον χώρο της συναυλίας λίγο πριν ανοίξουν τις πόρτες και υπήρχε ήδη πολύς κόσμος ο οποίος περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε. Στις 8 άνοιξαν οι πόρτες και ανεβήκαμε στον χώρο. Πήγαμε πάνω είδαμε πως ήταν οργανωμένα και ήδη με αρκετό κόσμο αλλά κατεβήκαμε ξανά κάτω για την αγορά του απαραίτητου merch . Μόλις επιστρέψαμε ξανά πίσω πιάσαμε θέσεις σχεδόν στο κάγκελο και περιμέναμε  τις ωραίες επιλογές του Dj μέχρι να φτάσει 9:30.



Χωρίς λεπτό καθυστέρησης στις 9:30 ακριβώς σταματάει η μουσική και μπαίνει το intro που δεν ήταν κάποιο άλλο παρά το "Imaginations From The Other Side" και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μας στην μέση Γη.

Η μπάντα έπαιξε τραγούδια από όλες τους τις περιόδους με τον απόλυτο πανικό να γίνονται στα classics τους (όπως Valhalla, The Bard's Song, Mirror Mirror, Majesty κ.ο.κ).Το κοινό ήταν φανταστικό καθ' όλη την διάρκεια της συναυλίας και το σημαντικότερο ήταν όλη αυτή η τρομερή ενέργεια που είχε κατακλύσει τον χώρο και αυτός ήταν και ο λόγος που δεχτήκαμε πολλές φορές μπράβο από τον Hansi.


Η μπάντα σε άψογη φόρμα με έναν Hansi να σπέρνει και να μας δίνει πίσω ότι ενέργεια δεχόταν από μας. Επίσης  ήταν πολύ ομιλητικος, κάτι που είναι καλό γιατί δένεται η μπάντα και με το κοινό.




Άλλο ένα θετικό του live είναι ότι έβλεπες ανθρώπους όλων των ηλικιών κάτι που είναι ελπιδοφόρο για το μέλλον της μουσικής που αγαπάμε. Επιπρόσθετα μέχρι και στα τραγούδια του τελευταίου δίσκου άκουγες άτομα να τραγουδάνε!! Τέλος μας είχαν φυλάξει μια έκπληξη η οποία δεν ήταν άλλη από το παίξιμο του "Barbara Ann" το οποίο εννοείται πως το χορέψαμε με την καρδιά μας!!!

Αυτό δεν ήταν ένα απλό live αλλά μια γιορτή την οποία θέλω να επαναληφθεί όσες περισσότερες φορές γίνεται, μιας και αν φτάνει κανείς σε σημείο να πιάνει το κεφάλι του από την χαρά και να λέει τι ζει αυτήν την στιγμή... Νομίζω καταλαβαίνετε πως ήταν η συναυλία!!!
(Ο ήχος όχι και ο καλύτερος αλλά δεν του έδωσα καν σημασία γιατί αυτό που ζήσαμε ήταν σε άλλο επίπεδο) 



Ανδρέας Βαρσάμης για το MOPA-Music Webzine 



Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...