Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Bad Bunny x J Balvin - Oasis (Nostalgic Review)

 


Σήμερα θα μιλήσουμε για κάτι διαφορετικό , όπως είναι γνωστό το site δεν είναι αφοσιωμένο μόνο στον metal ήχο και όλες οι μορφές τέχνης είναι ευπρόσδεκτες αρκεί να έχουν κάτι να μας πουν είτε μέσω κάποιου βαθύτερου νοήματος είτε απλά μας ξυπνάνε ένα συναίσθημα.

Παρακάτω λοιπόν παραθέτω μια ανάλυση για τον καλύτερο κατά την γνώμη μου Latin Trap-Reggaeton δίσκο των τελευταίων χρόνων που κυκλοφόρησε το 2019 , το "OASIS" . 

  1. "MOJAITA": Το άλμπουμ ξεκινά δυναμικά με το "Mojaita", ένα ζωηρό και ενεργητικό κομμάτι που θέτει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει. Ο ρυθμός reggaeton, οι εθιστικοί στίχοι και η άψογη συνδυαστικότητα του Bad Bunny και του J Balvin καθιστούν το κομμάτι συναρπαστικό.   


  2. "YO LE LLEGO": Το "Yo Le Llego" συνεχίζει την δυναμική ροή με τον μοναδικό ρυθμό του. Η χημεία μεταξύ του Bad Bunny και του J Balvin είναι εμφανής, δημιουργώντας μια αίσθηση συναδελφικότητας που ενισχύει την ακρόαση.   


  3. "CUIDAO POR AHÍ": Αυτό το κομμάτι φέρνει μια αλλαγή ρυθμού, εισάγοντας έναν πιο ομαλό και χαλαρό ρυθμό. Η συνεργασία ξεχωρίζει στην ικανότητά της να ισορροπεί διαφορετικά στυλ, με κάθε καλλιτέχνη να συμπληρώνει τον άλλον άψογα. 


  4. "¿QUÉ PRETENDES?": Αυτό το κομμάτι είναι αγαπημένο των περισσότερων, γνωστό για την χορευτική του μελωδία και τον ενθουσιώδη ρυθμό. Η παιχνιδιάρικη φύση του κομματιού αντανακλά τη γενική γιορταστική ατμόσφαιρα του άλμπουμ.


  5. "LA CANCIÓN": "La Canción" επιβραδύνει τα πράγματα, παρουσιάζοντας έναν πιο ρομαντικό και εσωστρεφή χαρακτήρα. Οι συναισθηματικοί στίχοι σε συνδυασμό με το μελωδικό υπόβαθρο προσθέτουν βάθος στη γενική αφήγηση του άλμπουμ.      NAI 


  6. "UN PESO": "Un Peso" φέρνει πίσω την ενέργεια με έναν παλμικό ρυθμό και αυτοπεποίθηση στους στίχους. Η παραγωγή παραμένει σε υψηλό επίπεδο.     NAI


  7. "ODIO": Αυτό το κομμάτι εξερευνά θέματα πιο σκοτεινά , προσθέτοντας συναισθηματικό βάθος στο άλμπουμ. Οι στίχοι, σε συνδυασμό με την έκφραση των καλλιτεχνών, καθιστούν αυτό το κομμάτι ξεχωριστό.


  8. "COMO UN BEBÉ": Η συνεργασία με τον Mr Eazi στο "Como Un Bebé" εισάγει επιρροές Afrobeat, προσθέτοντας μια international πινελιά στο άλμπουμ. Ο συνολικός πολιτισμικός συνδυασμός είναι αναζωογονητικός.


Συνολικά, το "Oasis" είναι μια ζωηρή και πολύ όμορφη συνεργασία που αναδεικνύει το καλύτερο και από τον Bad Bunny και τον J Balvin. Το άλμπουμ ενσωματώνει άψογα διάφορα μουσικά στυλ, από το reggaeton έως το Afrobeat, διατηρώντας παράλληλα μια συνεκτική και ευχάριστη εμπειρία ακρόασης.


Μιχαήλ-Άγγελος Διακογεωργίου για το MOPA-Music Webzine