Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Drake - Thank Me Later ( Nostalgic Review )

 


Όντας ένας από τους πιο αναγνωρισμένους και επιτυχημένους  καλλιτέχνες της τελευταίας δεκαετίας ο DRAKE μετράει πια 15 album. Πηγαίνοντας πίσω τον χρόνο στο 2010 θα δούμε το δεύτερο στη σειρά studio album του με τίτλο "Thank Me Later" . Λόγω του ταλέντου του στο album παρουσιάζονται κομμάτια διαφορετικού χαρακτήρα είτε R&B είτε Rap ή και τα δύο.  Ανεβαστικά , χαλαρωτικά, για club,με στίχους που θέλουν να περάσουν ένα βαθύτερο μήνυμα ο DRAKE τα έχει όλα !!!


Το πρώτο κομμάτι με τίτλο "Fireworks" στο οποίο συμμετέχει η Alicia Keys o DRAKE αναλύει κυρίως την δυσκολία στη διαχείριση της φήμης που έχει λάβει σαν άνθρωπος αλλά και προς τις σχέσεις του. Στον κλασσικό αργό ρυθμό του το ταλέντο και η λυρικότητα του αναδιπλώνονται αρμονικά όπως και σε άλλα κομμάτια του δίσκου αλλά ειδικότερα στα δύο επόμενα.


Το "Karaoke" και το "Τhe Resistance" είναι στο ίδιο μοτίβο, αναμιγνύοντας ραπ και R&B ειδικά στα refrain ξεδιπλώνονται οι φωνητικές ικανότητες. Επίσης αναλύοντας τα προβλήματα του στη προσωπική του ζωή αλλά και στις σχέσεις του κάνουν τον ακροατή να νιώθει πως ο καλλιτέχνης έχει τα ιδια προβλήματα και νιώθει οικία μαζί του.


Οι επιπλέον συμμετοχές άλλων καλλιτεχνών είναι όλες στοχευμένες και συμπληρώνουν απόλυτα τον DRAKE όπως των Lil Wayne [Miss me] , JAY-Z [Light up] Nicki Minaz [Up All Night].


Το προσωπικό αγαπημένο τραγούδι ονομάζεται "Best I Ever Had"  το οποίο τηρεί όλα τα κριτήρια για να γίνει ένα τραγούδι επιτυχία. Κολλητικό refrain και μουσική χαλαρό beat το συγκεκριμένο είναι μια προοικονομία για την καριέρα του DRAKE.


Τέλος το πιο γνωστό τραγούδι από τον συγκεκριμένο δίσκο "Fancy" . O Drake λειτουργεί  μαζί με τον T.I σε έναν πιο ταχύ ρυθμό αρχικά για τα πρώτα τρία λεπτά περίπου. Από εκέι και πέρα όλος ο ρυθμός αλλάζει και γίνεται αργός επιτρέποντας να αρχίζουν τα vocals και από τους δύο καλλιτέχνες. Μετά από περίπου ενάμιση λεπτό o Drake για το υπόλοιπο τραγούδι κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα εξιστορεί τη ζωή του με τον μοναδικό δικό του τρόπο.


Ο συγκεκριμένος δίσκος αν και από τους πιο υποτιμημένους του είναι ο πιο απολαυστικός προσωπικά λόγω της απλότητας του και του στιχουργικού του χαρακτήρα δίνοντας μας ένα μικρό παράδειγμα από αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει στην καριέρα του DRAKE


Πέτρος Αναγνωστόπουλος για το MOPA-Music Webzine