Search

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Gotye - Making Mirrors (Full Album Review)




"Making Mirrors" : Ένα συναρπαστικό εναρκτήριο κομμάτι που συνδυάζει επιδέξια Indie Pop και ηλεκτρονικά vibes. Οι συγκλονιστικοί στίχοι του Gotye εμβαθύνουν στην αυτογνωσία και την προσωπική μεταμόρφωση, θέτοντας τις βάσεις για το εσωστρεφές ταξίδι του άλμπουμ.




"Easy Way Out" : Ένα πιασάρικο αλλά μελαγχολικό κομμάτι που εξερευνά τον πειρασμό του να πάρεις τον εύκολο δρόμο στη ζωή. Η πολυεπίπεδη ενορχήστρωση συμπληρώνει τα συναισθηματικά φωνητικά του Gotye, δημιουργώντας μια αξέχαστη εμπειρία ακρόασης.





"Somebody That I Used to Know" (feat. Kimbra): Η σημαντική επιτυχία του άλμπουμ οφείλεται σε αυτό το συναισθηματικά φορτισμένο ντουέτο που αποτυπώνει όμορφα την πολυπλοκότητα μιας σχέσης του παρελθόντος. Η απογυμνωμένη διασκευή και τα στοιχειώδη φωνητικά το κάνουν instant classic.





"Eyes Wide Open": Ένα πραγματικό διαμάντι, το "Eyes Wide Open" συνδυάζει ακουστικά στοιχεία με στίχους που έχουν κοινωνική συνείδηση. Ο Gotye στοχάζεται σε περιβαλλοντικά ζητήματα, προσφέροντας ένα σχολιασμό που προκαλεί σκέψη μέσα στη σαγηνευτική μουσική ολότητα.








"Smoke and Mirrors" : Αυτό το κομμάτι ξεχωρίζει με τον πειραματικό ήχο και τους στίχους του που προκαλούν σκέψη. Η εξερεύνηση της ψευδαίσθησης και της εξαπάτησης του Gotye συμπληρώνεται από την εκλεκτική ενορχήστρωση, καθιστώντας το μια συναρπαστική προσθήκη στο άλμπουμ.





"I Feel Better": Εμπλουτισμένο με μια ρετρό-ποπ αίσθηση, αυτό το κομμάτι φέρνει μια έκρηξη ενέργειας στο άλμπουμ. Ο ρυθμός και οι μελωδίες του δημιουργούν μια αίσθηση αισιοδοξίας, παρέχοντας μια αντίθεση σε μερικές από τις πιο εσωστρεφείς στιγμές του άλμπουμ.




"In Your Light": Μια ζωντανή και ανεβαστική μελωδία, το "In Your Light" δείχνει την ευελιξία του Gotye. Ο ρυθμός, σε συνδυασμό με θετικούς στίχους, το καθιστά έναν ευχάριστο ύμνο που προσθέτει μια δυναμική πινελιά στο συνολικό άλμπουμ



"State of the Art" : Ένα ηχητικό ταξίδι στο χρόνο,  ενσωματώνει vintage ήχους και φουτουριστικά στοιχεία. Η αφήγηση μέσα στους στίχους, μαζί με την πρωτοποριακή παραγωγή, κάνουν  το κομμάτι να ξεχωρίζει.









"Don't Worry, We'll Be Watching You": Αυτή η Trip-Hop σύνθεση  προσθέτει μια κινηματογραφική ποιότητα στο άλμπουμ. Οι ατμοσφαιρικοί ήχοι και οι ορχηστρικές διασκευές συμβάλλουν στη συνολική ποικιλομορφία του Making Mirrors, επιδεικνύοντας την ανδρεία του Gotye πέρα ​​από τις παραδοσιακές δομές τραγουδιών.





"Giving Me a Chance": Μια τρυφερή και εγκάρδια μπαλάντα με downtempo στοιχεία , το "Giving Me a Chance" αναδεικνύει το συναισθηματικό βάθος του Gotye. Οι οικείοι στίχοι, συνοδευόμενοι από μια μινιμαλιστική μουσική διασκευή, δημιουργούν μια συγκλονιστική στιγμή μέσα στο πόνημα του Αυστραλού μουσικού.





"Save Me": Κλείνοντας το άλμπουμ με μια δυνατή νότα, το "Save Me" συνδυάζει ψυχικά φωνητικά με ένα συναρπαστικό οργανικό σκηνικό. Το τραγούδι στοχάζεται στην ανάγκη για σωτηρία και μεταμόρφωση, φέρνοντας το θεματικό τόξο του Making Mirrors σε ένα ηχηρό συμπέρασμα.




"Bronte" : Ένα ήρεμο κομμάτι ιδανικό για το κλείσιμο , με πολύ συναισθηματισμό και ένα εξαιρετικό animated video clip.





Συνολικά, το Making Mirrors είναι μια αριστοτεχνική εξερεύνηση του ήχου και των συναισθημάτων, επιδεικνύοντας την ικανότητα του βραβευμένου με Grammy Gotye να συνδυάζει απρόσκοπτα είδη, ενώ προσφέρει ενδοσκοπικές και κοινωνικά συνειδητοποιημένες αφηγήσεις. Κάθε κομμάτι συμβάλλει σε μια συνεκτική αλλά ποικίλη εμπειρία ακρόασης.





Μιχαήλ-Άγγελος Διακογεωργίου για το MOPA-Music Webzine 





Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...