Search

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Playboi Carti - Die Lit ( Full Album Review )

 



Σήμερα λοιπόν θα κάνουμε μια βουτιά στο ηχητικό σύμπαν του "Die Lit" του Playboi Carti, ενός άλμπουμ που ξεπερνά τα όρια του trap και του hip-hop. Κάθε κομμάτι είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι, με το μοναδικό στυλ και τα καινοτόμα beat του Carti να καθοδηγούν τους ακροατές σε ένα roller coaster  συναισθημάτων. Ξεκινάμε !!!


1. Long Time (Intro) : Ο Carti δίνει τον τόνο με έναν υπνωτικό ρυθμό προσελκύοντας τους ακροατές στην ατμόσφαιρα του άλμπουμ.



2. R.I.P. : Αυτό το κομμάτι διατηρεί υψηλή ενέργεια με τα χαρακτηριστικά ad-libs και τα πιασάρικα hook του Carti, δημιουργείται μια συναρπαστική ατμόσφαιρα.



3. Lean 4 Real :  Συνεργατικό κομμάτι με τον Skepta, αυτή η συνεργασία φέρνει μια ακατέργαστη αίσθηση, συνδυάζοντας άψογα τα στυλ του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.



4. Old Money: Παρόλη την μικρή του διάρκεια στα 2:16 βλέπουμε πως ο Carti έχει τον τρόπο να σε hypeαρει δίχως αύριο.



5. Love Hurts: Συνεργαζόμενος με τον Travis Scott (σ.σ. ο οποίος κατά την γνώμη μου  κάνει το κομμάτι 10 φορές καλύτερο από ότι είναι) , ο Carti εξερευνά θέματα αγάπης και θλίψης σε έναν dreamy ρυθμό, προσθέτοντας βάθος και άποψη στο άλμπουμ.



6. Shoota: Η προσθήκη του Lil Uzi Vert ενισχύει την ενέργεια του γενικότερου συνόλου το οποίο είναι πιο lo-fi  και καταφέρνει να κάνει πολύ catchy το τραγούδι, 



7. Right Now: Κλασσικό Carti κομμάτι με αυτόν τον ιδιαίτερο ήχο που τον διακατέχει και τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους rappers εκεί έξω. Αρκετά repetitive σε σημεία όμως δεν σε βγάζει από το κλίμα.  


8. Poke It Out : Η συνεργασία με την Nicki Minaj πάει τον δίσκο σε άλλο level , δημιουργώντας μια ζωντανή δυναμική με τον Carti. Η χημεία τους λάμπει καθώς ανταλλάσσουν στίχους, καθιστώντας αυτή τη στιγμή ξεχωριστή και διασκεδαστική στο άλμπουμ.



9. Home (KOD): Ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια του δίσκου , προσωπικά έμαθα για αυτόν τον δίσκο μέσα από αυτό και άρχισα γενικότερα να ψάχνω το φαινόμενο που ονομάζεται Playboi Carti , κλασσικό αμερικανικο trap στα καλύτερα του το οποίο σου δείχνει πως ξεκίνησε ο συγκεκριμένος ήχος.  



10. Fell In Luv: Ο συνδυασμός Carti και Bryson Tiller οδηγεί σε ένα πιο μελωδικό και συναισθηματικά ηχηρό κομμάτι. Κατά την γνώμη μου ένα από τα πιο ιδιαίτερα ολόκληρου του άλμπουμ. 



11. Foreign : Oldschool Carti Track από τα λίγα , αν κάποιος τον έχει παρακλουθήσει από τις αρχές του μόρεόι να το κατλαβει με μεγαλη ευκολάι , πολυ μελωδικό , με τα μπάσα και το autotune να μην σε αφήνουν λεπτό να βγεις από το vibe ( το προσωπικό μου αγαπημένο ). 



12. Pull Up: Ομαλή μετάβαση από το προηγούμενο όμως διαθέτει πολύ περίεργα στοιχεία που ίσως χαλάσουν αρκετούς , παρόλα αυτά άριστη σύνθεση επιδεικνύοντας την ευελιξία που έχει ο  Carti.



13. Mileage : Αρκετά συνοπτικό κομμάτι που προσθέτει μια διαφορετική "γεύση" στο ηχητικό τοπίο του άλμπουμ.




14. FlatBed Freestyle: Εδώ ο Carti πειραματίζεται με τη μη συμβατική παραγωγή, δημιουργώντας μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία ακρόασης.



15. No Time: Ο δυναμικός ρυθμός αυτού του κομματιού και οι γεμάτοι αυτοπεποίθηση στίχοι του Carti συμβάλλουν στην ομαλή ανάπτυξη του πονήματος του.



16. Middle Of The Summer:  Το πιο σύντομο κομμάτι ολόκληρου του δίσκου προσθέτει μια γρήγορη έκρηξη ενέργειας, διατηρώντας το ζωηρό χαρακτήρα του άλμπουμ.



17. Choppa Won't Miss: Ποιοι είναι οι 2 πιο ιδιαίτεροι καλλιτέχνες της σύγχρονης σκηνής ο Carti & ο Young Thug , ε βάλτους μαζί σε ένα κομμάτι και ιδού το αποτέλεσμα , αυτή η συνεργασία συνδυάζει δύο ξεχωριστά στυλ, με αποτέλεσμα να γίνεται πραγματικά αξέχαστη.


18. R.I.P. Fredo (Notice Me): Ο Carti αποδίδει φόρο τιμής στον Fredo Santana σε αυτό το συγκλονιστικό κομμάτι, προσθέτοντας μια αντανακλαστική και ανεβαστική πινελιά στο άλμπουμ.



19. Top : Το άλμπουμ ολοκληρώνεται με ένα από τα καλύτερα κομμάτια ολόκληρης της σύνθεσης , δυναμικό , με ιδιαίτερο beat και σίγουρο club banger , αφήνοντας την καλύτερη εντύπωση στον ακροατή.




Μιχαήλ-Άγγελος Διακογεωργίου για το MOPA-Music Webzine 













Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...