Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

KAMA MUTA - ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΚΑΗΚΑΝ ( Full Album Review )

 


Αγαπητοί φίλοι του MOPA,

Σε συνεργασία με τον Μιχάλη αποφασίσαμε να γράψουμε για το άλμπουμ των Kama Muta μιας ελληνικής DarkWave μπάντας με τίτλο «ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΚΑΗΚΑΝ»


Ας δούμε λοιπόν τι έχουν να μας πουν

Πρόκειται για έναν δίσκο 9 τραγουδιών 

Αναλυτικότερα το Tracklist : 


1) Aπομόνωση 

2) Ζόφος

3) Ρώμη 

4) Ακόμα Μαζί 

5) Ceteris Paribus

6) Για έρωτα και θάλασσα

7) Δύτης

8) Μου δίνεις χρόνο να σ' αγαπήσω 

9) Πυρόπληκτος 



Παρόλα αυτά δεν θα σταθώ περαιτέρω στα του δίσκου για να τον ανακαλύψετε και μόνοι σας.

Προσωπικά λοιπόν, θεωρώ πως η δουλεία των Kama Muta είναι αξιόλογη καθώς συνδιάζει όχι μόνο το γνωστό ηλεκτρονικό αίσθημα τρόμου όπως έχουμε συνηθίσει, αλλά και την ρομαντικότητα (βλ. πυρόπληκτος).

Πριν λοιπόν παραχωρήσω την σκυτάλη στον Μιχάλη, θα ήθελα να τονίσω πως τόσο για τους μυημένους στο είδος όσο και για τους νεοφερμένους να τον τσεκάρουν καθώς αποτελεί ένα τίμιο έργο αλλά και ένα πρώτο ερέθισμα στην DarkWave .

Βαθμολογία : 8.5/10

Αντιγόνη Ι. για το MOPA-Music Webzine 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αισθάνομαι μεγάλη χαρά όταν μπάντες μας εμπιστεύονται τις δουλειές τους ώστε να γράψουμε για αυτές κάπως έτσι έγινε και με τους Kama Muta.

Αυτή η δουλειά έπρεπε να φτάσει στα αυτιά μας και ευτυχώς ήρθε απευθείας από τους δημιουργούς της.

Όπως αναφέρεται και παραπάνω είναι ένας δίσκος που θα αγαπήσουν και οι μυημένοι , αλλά θα δείξει και τον δρόμο στους νέους ώστε να δουν αν ανήκουν σε αυτό το ιδιαίτερο είδος μουσικής.


Εκτός από το κλασικό & μελαγχολικό ύφος των στίχων που πάντα παρατηρείται στο DarkWave , αυτό που ξεχωρίζω στους Kama Muta είναι το έντονο synth pop στοιχείο το οποίο δημιουργεί μια πανέμορφη αντίθεση. (σ.σ. κομμάτια όπως το Ρώμη , θα σας κάνουν να καταλάβεται ακριβώς τι εννοώ).


Άλλο ένα point θα πάρουν από εμένα , διότι ο δίσκος καταφέρνει να μην γίνεται μονότονος όπως έχουμε ακούσει σε άλλους δίσκους του συγκεκριμένου genre.


Προσωπικό μου αγαπήμενο το Δύτης , δημιουργεί ένα κλίμα και μια κατάσταση στην οποία απλά βυθίζεσαι και το αφήνεις να σε πάρει μαζί του. 


Ο απολογισμός μου ;

Τσεκάρετε τον δίσκο χτες , η δουλειά είναι άρτια μουσικά και αισθητικά (σ.σ. με το δεύτερο να μετράει πάρα πολύ σε τέτοια μουσικά είδη).


Βαθμολογία : 8/10 

Μιχαήλ-Άγγελος Διακογεωργίου για το MOPA-Music Webzine