Search

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Mystfall - Celestial Vision ( Full Album Review )

 


To debut album "Celestial Vision" των Ελλήνων symphonic metal "Mystfall" βγήκε και άφησε αρκετές εντυπώσεις με τον ερχομό του. 

Το συγκρότημα της εξαιρετικής Soprano Μαριαλένας Τρικόγλου δεν σταματάει να μας εκπλήσσει με τα υπέροχα τους arrangements αλλά και τα ψηλά φωνητικά τα οποία μας θυμίζουν ήχους  Epica και Within Temptation

To "Celestial Vision" αποτελείται από 9 κομμάτια ( το πρώτο εκ των οποίων ένα 2λεπτο instrumental intro το οποίο μας βάζει κατευθείαν στο κλίμα του δίσκου και ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλά. Μπορώ όμως να πω με ευκολία πως τον ξεπέρασε κατά πολύ ).

Τα όργανα δένουν μεταξύ τους όπως πρέπει , η μπάντα μας παρουσιάσει δυνατά compositions και τεχνικά soprano φωνητικά τα οποία κουμπώνουν και ολοκληρώνουν τα instrumentals με μια νότα εξωτερικού ( βλέπε πάνω , συγκροτήματα όπως Epica , Within Temptation κ.α). 

Οι Mystfall  μας έδωσαν ένα πολύ ολοκληρωμένο, έξυπνο οργανοπαικτικά αλλά και φωνητικά album , εξασφαλίζοντας έτσι μια θέση στο ελληνικό symphonic metal pantheon . 

O δίσκος κατά την γνώμη μου είναι ξεχωριστός και έχει τις προδιαγραφές να εκτοξεύσει το συγκρότημα σε παγκόσμια επίπεδα. 

Το "Celestial Vision" είναι ένα album που σίγουρα εκτιμώ και πιστεύω πως πρέπει να ακούσετε αν είστε fan του πιο symphonic ήχου. Εύχομαι τα καλύτερα στους Mystfall και να συνεχίσουν να μας χαρίζουν ονειρικά μουσικά ταξίδια!

Βαθμολογία : 8,5/10

Χριστίνα Σουβουκλίδου για το MOPA-Music Webzine





Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...