Search

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Inner Darkness - Concupiscentia (Full Album Review)


Σήμερα θα μιλήσουμε  για τον πρώτο δίσκο των Inner Darkness  με όνομα "Concupiscentia" ο οποίος θα βγει στις 19 Απριλίου.Για όποιον δεν ξέρουν οι Inner Darkness είναι μια Black Metal μπάντα με έδρα την Αθήνα η οποία δημιουργήθηκε το 2023.


Ας αρχίσουμε με το πρώτο κομμάτι το οποίο ακούει στο όνομα "Dark Light".Ένα κομμάτι σκοτεινό , με έναν doomy χαρακτήρα ο οποίος σε κρατάει.Αυτο ο χαρακτήρας δεν κρατάει μέχρι το τέλος όμως γιατί μετά παίρνουν γρήγορους ρυθμούς και συνδιάζονται και αρμονικά με τα πλήκτρα.


2ο κομμάτι και μιλάμε για το "Erased Faith".Στο συγκεκριμένο τραγούδι βλέπουμε έναν πάρα πολύ ωραίο συνδιασμό main riff με τα φωνητικά τα οποία είναι όσο κάφρικα χρειάζεται. IN DARKNESS YOU WILL FALL ΛΟΙΠΌΝ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΟΜΜΆΤΙ!!!


Μέσα στα μαύρα τα σκοτάδια πάλι με την ατμόσφαιρα να θυμίζει λες και είμαστε σε κάποιο δάσος χαμένη μέσα στην νύχτα και βιαζόμαστε να ξεφύγουμε από εκεί . Για άλλη μια φορά στα όργανα η δουλειά είναι άψογη με ακόμα ένα θετικό ότι κάποιος που δεν είναι εξοικειωμένος μπορεί να καταλάβει τα lyrics ακούγοντας και μόνο το κομμάτι. The empire is falling , the humanity is burning...Το ποια αυτοκρατορία πέφτει ας το αφήσουμε στον καθένα να το σκεφτεί όπως του έρχεται στο μυαλό.


Αμέσως μετά ακολουθεί το "Crucifixion of the Soul".Ακόμα ένα ατμοσφαιρικό τραγούδι το οποίο σε κάνει να νιώθεις σαν να κυριαρχείς όλο τον κόσμο , έχοντας ένα κάστρο πάνω σε μια πλαγιά και βλέπεις όλα αυτά που έχεις καταφέρει.United in life and afterlife είναι ο στίχος ο οποίος με άρεσε από το τραγούδι και αυτό γιατί τι καλύτερο από το να είσαι ενωμένος για πάντα με κάποια ομάδα ανθρώπων τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα.


"Pure Nothingness" το πρώτο και μοναδικό instrumental κομμάτι του δίσκου . Ένα κομμάτι το οποίο έχει μια μελαγχολική χροιά, το οποίο το κάνει ένα τραγούδι που άνετα θα μπορούσες να το ακούσεις ενώ σκέφτεσαι για το ότι διποτε ένα βράδυ.


Το "Voices" ακολουθεί και αυτό την προηγούμενη μελαγχολική χροιά μέχρι το να φτάσουμε στο πρώτο λεπτό του τραγουδιού που όλα παίρνουν την ίδια τροπή με πριν , δηλαδή pure chaos!!! Ήδη από τον τίτλο μπορείτε να καταλάβετε που αναφέρονται οι στίχοι και ναι αναφέρονται σε φωνές που βρίσκονται μέσα στο κεφάλι του πρωταγωνιστή , περιγράφεται τι του προκαλούν και στο τέλος το αποτέλεσμα όλων αυτών που δεν είναι άλλο από να τις ακολουθεί.


Φτάσαμε στο τελευταίο τραγούδι του δίσκου και αυτό έχει όνομα "Age of Fear". Σε αυτό το τραγούδι δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω...


Πρώτος δίσκος όπως είπαμε για τα παιδιά με έδρα την Αθήνα.Βγαινει στις 19 του Απρίλη και εσείς δεν έχετε τίποτα άλλο να κάνετε από το να το ακούσετε!!! Καλολάξιδο παιδιά , ελπίζουμε να το ευχαριστηθεί ο κόσμος όσο και εμείς!!!!


Βαθμολογία : 8/10


Ανδρέας Βαρσάμης για το MOPA-MUSIC WEBZINE 





Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...