Search

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

KHIRKI - Κυκεώνας (Full Album Review)

 

Nέο album με τίτλο "Κυκεώνας" από τους  rock/folk Αθηναίους KHIRKI , οι οποίοι έχουν  ενεργή δράση στην σκηνή εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς και πολλές εμφανίσεις στο βιογραφικό τους. 

To ιδιαίτερο μουσικό στυλ του αθηναϊκού τρίου έχει απασχολήσει αμέτρητες φορές τα tabloids και για πολύ καλό λόγο από ότι βλέπουμε στον συγκεκριμένο δίσκο. 

Αποτελούμενος από 8 κομμάτια και με σχεδόν πενήντα λεπτά διάρκεια , ο "Κυκεώνας" είναι ένα journey μέσα σε γρήγορους , groovy ρυθμούς , έξυπνες αλλαγές σε όργανα και ποικιλία.


 Τα tracks του δίσκου έχουν ως εξής:

1) Featherless
2) Pumping The Vein
3) The Watchers Of Enoch
4) Συμπληγάδες
5) Your Majesty
6) Father Wind
7) Heart Of The Sea
8) Hekate


Μπορώ να πω πως είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και πανέξυπνο οργανοπαικτικά album, άκρως ολοκληρωμένο ηχητικά. 

Ότι και να ψάχνεις από μια μπάντα του είδους τους , υπάρχει εδώ : Punchy Drums , Κιθαριστικά riff γρήγορα μα συνάμα και catchy , μπάσο που κάνει τον ήχο να φαντάζει ακόμα πιο εξωπραγματικός και φωνητικά crystal clear που όμως διατηρούν την αγριάδα τους (σ.σ  τολμώ να πω από τα καλύτερα φωνητικά στο είδος).

Μπαλάντες (σ.σ βλέπε "Συμπληγάδες" και "Father Wind) , όλα υπάρχουν σε αυτόν τον δίσκο και σπάνε κατά πολύ τις προσδοκίες όλων. Το album είναι άξιο πολλών ακροάσεων και σίγουρα θα το τιμήσω ξανά και ξανά.

Βαθμολογία : 9/10
Χριστίνα Σουβουκλίδου για το MOPA-Music Webzine




Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...