Search

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

PYRAMID - Rage (Full Album Review)

 


Ένα Super-Group από την Αμερική ήρθε στα χέρια μας και ονομάζεται Pyramid!



Οι Pyramid είναι δημιούργημα του Lance Sawyer, ο οποίος έχει μαζί του αρκετούς ταλαντούχους μουσικούς της metal μουσικής σκηνής. Μερικά από τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι οι Tim Ripper Owens (πρώην Judas Priest, ex-IcedEarth, μεταξύ άλλων), Andry Lagiou (The Harps), Harry. Conklin "The Tyrant" (Jag Panzer), Mike Abdow (Fates Warning), Chris Quirarte (Redemption), καθώς και αρκετοί ακόμα που φτιάχνουν ένα δυνατό σύνολο.






Με 4 album μέσα σε 3 χρόνια και με το τελευταίο τους να τιτλοφορείται ως «Rage» και να βρίσκεται εκεί έξω από τις 4 Νοεμβρίου 2022 μέσω της Sleaszy Rider, δεν θα έλεγες ότι τα πάνε και άσχημα. Και το «Rage» είναι ένας δίσκος που για πολλούς λόγους τράβηξε αρκετά τα βλέμματα και μάλιστα μπήκε σε κάποιες λίστες ως ένα από τα καλύτερα album του 2022. Και η αλήθεια είναι ότι δεν θα διαφωνήσω!




Το «Rage» έρχεται στα ακουστικά σου μέσα από 2 CDs με το πρώτο να περιέχει 8 τραγούδια και με το δεύτερο να έχει μόλις 1! 1 και καλό όμως! 



Και θα ξεκινήσω από το 1 και μοναδικό τραγούδι του δεύτερου CD, το οποίο ακούει στο όνομα “Dungeons And Dragons” και όπως μαρτυράει και το όνομα καταλαβαίνουμε πάνω κάτω σε τι ατμόσφαιρα κινείται. Είναι αυτό που πρέπει αν θες μπεις σε επικές μάχες στο μυαλό σου ή με τους φίλους σου, αλλά και αυτό που δείχνει ότι το super-group των Pyramid δεν έχει όρια. Και το λέω αυτό, διότι οι Pyramid χαρακτηρίζονται ως progressive metal με melodic metal στοιχεία, αλλά εδώ πηγαίνουν στο power metal και η αλήθεια είναι ότι τους ταιριάζει.





Όχι ότι περίμενα κάτι άλλο όταν είδα ότι συνδυάζονται τόσο καλοί μουσικοί. Έχεις προσδοκίες όταν συναντάς τέτοια ονόματα και βλέπουμε ότι μας βγάζουν ασπροπρόσωπους σε αυτό το album. Κάτι το οποίο το συνειδητοποιείς ακράδαντα ειδικά στο πρώτο CD με τα 8 τραγούδια. Εκεί που ξεχύνεται το πάθος τους για την progressive metal μουσική και απλά κεντάνε, μεγαλουργούν και δείχνουν το ποιόν τους σε όποιον αποφάσισε να τους ακούσει! Ξέρουμε εξάλλου τι είναι ικανοί να κάνουν όλοι όσοι συμμετέχουν στο album «Rage» και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό τόσο στα φωνητικά όσο και στη μουσική με αποτέλεσμα να κοντράρονται εν τέλει μεταξύ τους για να μας δείξουν τι είναι καλύτερο σε αυτό το album.

Εγώ θα πω ότι είναι εξίσου καταπληκτικά και τα δύο, ενώ οι Pyramid δεν υστερούν καθόλου ούτε σε στίχους, οι οποίοι αναφέρονται σε διάφορα καθημερινά κοινωνικά και πολιτικά θέματα βάζοντας μας σε ευχάριστες θα έλεγα σκέψεις.

Τώρα όσον αφορά τα highlights του δίσκου θα έλεγα να ακούσετε σίγουρα τα “Empty Roads”, “Rage”, “Beast”, “Magic”, “Tyranny” και “Dungeons And Dragons”. Κομμάτια που παίχτηκαν αρκετές φορές από εμένα και τα έχω αγαπήσει αρκετά είναι η αλήθεια.





Εν κατακλείδι, το «Rage» είναι ένα album από ένα super-group και ήταν αυτό που χρειαζόμουν αυτή τη στιγμή για να το λιώσω στο καλοκαίρι μου! Εξαιρετική δουλειά που σίγουρα σε βγάζει ασπροπρόσωπο για την επιλογή σου. Α και Pyramid…ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ FAN ΣΑΣ!



Τα Social Media της μπάντας :


 https://www.facebook.com/pyramidoffical/







Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...