Search

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Οι Empire Of The Moon στο Museum Of Past Affections : Interview In Greek




1) Καλησπέρα Παναγιώτη ευχαριστούμε που δέχτηκες να μιλήσεις στο Museum Of Past Affections. Σε τι φάση σε βρίσκουμε, συστήσου για κάποιον που πιθανόν δεν γνωρίζει τους Empire Of The Moon.


Χαίρε και ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου. Οι Empire of the Moon είναι ένα Black Metal σχήμα το οποίο δημιουργήθηκε το 1996 από εμένα και τον Οuroboro. Έχουμε κυκλοφορήσει ένα demo το 1997 με τίτλο "For The Ancient Light Of Sinn" και δύο albums "Πανσέληνος" το 2014 και "Έκλειψις" το 2020. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώσαμε ένα νέο EP το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024. Θα περιέχει δύο κομμάτια εκ των οποίων το ένα είναι ένα καινούργιο κομμάτι με την συμμετοχή δύο μελών από ενα παλαιό αλλά και ιστορικό Ελληνικό Black Metal συγκρότημα, και το δεύτερο είναι ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι μας.



2) Πες μας για τα Early Days των Εmpire Of The Moon. 

Tα 90's έπαιξαν σημαντικό ρόλο για τις τότε νέες Black Metal μπάντες σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι λοιπόν και για εμάς στην Ελλάδα αυτή η εποχή ήταν μια περίοδος που θα μείνει χαραγμένη βαθιά στην μνήμη μας. Τόσο γιατί τα πράγματα τότε ήταν ακόμη σε παρθένο και underground επίπεδο (το promotion γινόταν κυρίως με zines, αλληλογραφία και tape trading) όσο και για το γεγονός ότι δεν υπήρχαν οι "φιλοδοξίες" που υπάρχουν τώρα από τις νέες μπάντες..Τότε υπήρχε μόνο το σθένος και το πάθος να εξερευνήσουμε και να πειραματιστούμε με ένα νέο είδος Metal το οποίο ήταν ακόμη σε πρώιμο στάδιο και παρουσίαζε εξαιρετικο ενδιαφέρον μουσικά ,στιχουργικά και θεματικά.





3) Στιχουργικά η θεματολογία σας επικεντρώνεται στον αποκρυφισμό και συγκεκριμένα πολλές αναφορές για την Kali. Τι σημαίνει για εσένα αυτό το μονοπάτι ;

Το απόκρυφο είναι ένα στοιχείο το οποίο είναι συνδεδεμένο με τους ΕotM από την αρχή. Γίνονται ασφαλώς αναφορές στην Θεϊκή Μητέρα Kali αλλά και σε άλλες θεότητες, τέχνες και επιστήμες από όλο τον κόσμο. Αυτό είναι το μονοπάτι που είχαμε επιλέξει να ακολουθήσουμε στο ξεκίνημα μας τότε και είμαι πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαστε ακόμη εδώ μετά από τόσα χρόνια να κάνουμε αυτό που είχαμε επιλέξει ορθά εξαρχής.



4) Ο δίσκος Έκλειψις  κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2020 και απ' τον τίτλο καταλαβαίνουμε ότι είναι ο διάδοχος του πανσέληνος.Εξήγησε μας όλη την δημιουργική διαδικασία. 

Ναι το Έκλειψις είναι ο διάδοχος του πρώτου μας δίσκου ωστόσο τα άλμπουμ μεταξύ τους είναι αρκετά διαφορετικά σε πολλούς τομείς.Το Έκλειψις είναι ένα concept album με καινούργια στοιχεία και αρκετούς πειραματισμους σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η διαδικασία ηχογραφήσεων στο τελευταίο άλμπουμ αυτήν την φορά ήταν αρκετά χρονοβόρα και απαιτητική  για να ολοκληρωθεί η παραγωγή. Έπρεπε να προσέξουμε πάρα πολλές παραμέτρους και λεπτομέρειες για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που είχαμε εξαρχής στο μυαλό μας. Αισίως τα καταφέραμε με επιτυχία και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την ηχογράφηση και την παραγωγή του άλμπουμ στο σύνολο του. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να προσθέσω ότι η βοήθεια του Necro από το Descent Studio ήταν πολύ σημαντική!



5) Ποια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στον καινούργιο δίσκο;

Η ανταπόκριση του κοινού αλλά και των media press ήταν κάτι το μοναδικό, τόσο όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος αλλά και μετά από τέσσερα χρόνια κυκλοφορίας, όπου εξακολουθούμε να λαμβάνουμε μηνύματα από κάθε άκρη της γης, και να ακούμε την μουσική μας σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά τον κόσμο. Θεωρώ ότι το feedback αυτό είναι ένα είδος επιβράβευσης για τον  καλλιτέχνη καθώς βλέπει το αποτέλεσμα των προσπαθειών του να ανταμείβεται με αυτόν τον τρόπο. Τουλάχιστον για εμένα ισχύει αυτό.






6) Ονόμασε 5 δίσκους που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του ήχου σας σαν επιρροή.

1) Mercyful Fate - Dont Break the Oath
2) Necromantia - Crossing the Fiery Path
3) Emperor - In the Nightside Eclipse
4) Dissection - Storm of the Light's Bane
5) Varathron - Walpurgisnacht


7) Πέρασε ποτέ από το μυαλό σου λόγω της ελληνικής πραγματικότητας να σταματήσεις την μπάντα (κλειστομυαλια του μέσου Έλληνα,θρησκευτικός φανατισμός κτλ) . Ήθελες να επικεντρωθείς σε κάτι άλλο ολοκληρωτικά;
 
Κάπου στα 00's υπήρξε ένα θέμα με τα μέλη της μπάντας τα οποία ήταν σε διαφορετικα μέρη λόγω σπουδών και στρατιωτικών υποχρεώσεων με αποτέλεσμα να κάνουμε καιρό να βρισκόμαστε μεταξύ μας. Αυτό είχε δημιουργήσει το πρόβλημά να μην μπορούμε να είμαστε διαθέσιμοι για να ηχογραφήσουμε. Σε εκείνη την φάση αποφάσισα να δημιουργήσω τους Chaosbaphomet με τον Ιαπετό, βάζοντας τους ΕotM σε σιγή μέχρι να επανέλθουμε στις θέσεις μας, όπως και έγινε στην συνέχεια.


8 ) Ο δίσκος πιστεύεις ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και είναι έτοιμη η μπάντα να περάσει σε ένα νέο κεφάλαιο ;

Προς το παρόν η επερχόμενη κυκλοφορία μας θα είναι είναι το επόμενο κεφάλαιο των Empire of the Moon. 


9 ) Σκοπεύει η μπάντα να κάνει live εμφανίσεις μες στο 2024 ;

Για το 2024 δεν νομίζω να εμφανιστούμε live διότι κατά τους επόμενους μήνες θα είμαι αφοσιωμένος στις ηχογραφήσεις για το νέο άλμπουμ των Chaosbaphomet. 

10) Παναγιώτη ευχαριστούμε για τον χρόνο σου . Ο επίλογος ανήκει σε εσένα .

Σε ευχαριστώ και εγώ Μιχάλη για την κουβέντα μας.
The Blood is the Life!
H. Δ! H. Τ! 


Μιχάλης Τσακίρης για το MOPA-Music Webzine 




Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...