Search

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Century - Conquest Of Time (Full Album Review)

 


Οι Century είναι μια Traditional Heavy Metal μπάντα από την Σουηδία.Μόνο από αυτό δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο για το ‘’The Conquest Of Time’’ μιας και αυτό που ακούς στο άλμπουμ είναι ότι ακριβώς περιμένει κάποιος που του αρέσει το Heavy Metal των 80’s.Αυτό το διαμάντι βγήκε από την Electric Assault Records τον Απρίλη που μας πέρασε και είναι το ντεμπούτο τους.


Το άλμπουμ ξεκινά με ‘’The Fighting Eagle’’ και μαζί του ξεκινάει ένα ταξίδι πίσω στα 80’s...Κολλητικά riffs,στίχοι που αφορούν μαχες και επιβίωση και μια κραυγή στα τελευταία δευτερόλεπτα.Με άλλα λόγια ένα πλήρες πακέτο για αυτό το είδος.


Αμέσως μετά ακολουθεί το ‘’Black Revenant’’ το οποίο έχει ακόμα ένα χαρακτηριστικό του στιλ που θέλει να δώσει ο δίσκος και αυτο είναι ότι ακούγεται ότι η παραγωγή είναι σαν να έγινε one take σε κάποιο στούντιο πίσω στο 80.Εκτός αυτού το τραγούδι γίνεται λίγο πιο αργό και ακούγεται πιο επικό.


Tρίτο κομμάτι και φτάσαμε στο ‘’Sinister Star’’ του οποίου ο ρυθμός γίνεται πιο γρήγορος ενώ η θεματολογία των στίχων παραμένει παρόμοια με πριν.


 

Περνάμε στο ‘’Victim Of Chains’’ το οποίο και αν η μουσική είναι ανεβαστική και σε πωρώνει (έχει κάτι solo κόλαση) οι στίχοι είναι ακριβώς το αντίθετο .(You wandering in darkness,In wind and rain,You’re slowly becoming,The victim of chains’’


 

5o κομμάτι και το ομώνυμο ...‘’The Conquest Of Time’’ λοιπόν και συνεχίζουμε τα καθέκαστα μιας και με ακόμα ένα κομμάτι βρισκόμαστε στα κάγκελα...


 


Ύστερα ακολουθεί το ‘’Master Of Hell’’ το οποίο κάνει 1 λεπτό και 20 δεύτερα να αρχίσει μέχρι να μπει ακόμα ένα banger!!!!


 


Φτάσαμε στο 7ο κομμάτι το ‘’Distant Mirror’’ το οποίο στην ουσία μας εξηγεί πως οι αναμνήσεις  από έναν πόλεμο ότι και να κάνουμε θα ξανά εμφανίζονται στο μυαλό μας.Επίσης στο 2:50 για σχεδόν ένα λεπτό το τραγούδι γίνεται λίγο πιο αργό και ο Staffan (τραγουδιστής) το κάνει πιο συναισθηματικό.

 



‘’Breakthrough’’ και βρισκόμαστε στο προτελευταίο τραγούδι αυτης της δισκάρας...Είναι το μικρότερο σε διάρκεια τραγούδι του δίσκου αλλά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα.


‘’Servants Of The Iron Mask’’…9o και δυστυχώς τελευταίο τραγούδι...Είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια τραγούδι του άλμπουμ με διάρκεια 6 λεπτά και 39 δεύτερα.Το τραγούδι τελειώνει όπως έπρεπε... δηλαδή με την χαρακτηριστική old school heavy metal κραυγή και αμέσως μετά τα drums να βαράνε για να σημάνουν το τέλος του δίσκου.


Εν κατακλείδι...Αυτό το άλμπουμ είναι κυρίως για τα άτομα που τους αρέσει το traditional Heavy Metal αλλά κατά την γνώμη μου είναι και ένας δίσκος που μπορεί να σε βάλει στο φάσμα της metal μουσικής...Με άλλα λόγια είναι απλά ένα διαμαντάκι και αξίζει να το ακούσει ο οποιοσδήποτε.


Βαθμολογία : 10/10

Ανδρέας Βαρσάμης για το MOPA-Music Webzine 

Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...