Search

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Live Report : Bloody Hawk Live @ Θέατρο "Ρόδον" , Ρόδος

 


Ένα διαφορετικό Live Report αυτήν την φορά , για έναν καλλιτέχνη που προσωπικά με έχει στιγματίσει σε προηγούμενα χρόνια και με έχει βοηθήσει σε αρκετές περίεργες στιγμές.

Μιλάω λοιπόν για τον Bloody Hawk , ο rapper από την Ξάνθη που μέσα από σκληρή δουλειά και αληθινούς στιχους κατάφερε να βρίσκεται στο δυναμικό της EMI - Universal Music Group   

Σε μια εποχή όπου η hip-hop και Rap σκηνή έχει καταλήξει να σημαίνει επίδειξη  πλούτου και πλέον να θυμίζει περισσότερο το ελαφρολαϊκό , ο Bloody Hawk και λίγοι ακόμα μοιάζουν με αχτίδες φωτός μέσα στο χάος.



Έφτασα στον χώρο του live γύρω στις 7:40 , ο κόσμος που αντίκρισα ήταν πάρα μα πάρα πολύς και πραγματικά με χαροποίησε το γεγονός ότι υπήρχε κοινό από 12-40 χρονών 

Πολλα παιδιά θα έβλεπαν το πρώτο τους live εκείνο το βράδυ  άλλα παιδιά το βρήκαν ως ευκαιρία να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τους γονείς τους.

Ήταν πραγματικά μαγικό να βλέπεις παιδιά με τις μαμάδες και τους μπαμπάδες τους να φοράνε merch και να μοιράζονται την ίδια καυλα για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Κάτι τέτοιες στιγμές μόνο η μουσική μπορεί να στις προσφέρει.



Περνάμε στα του live τώρα , ξεκινάμε με κάτι το αρνητικό τρομερή αργοπορία στο να ανοίξουν οι πόρτες. 500 με 600 άτομα βρισκόμασταν κολλημένοι σε μια μικρή είσοδο σινεμά περιμένοντας να χτυπήσουμε τα εισιτήρια μας. Σε κάποια φάση είδα κόσμο να σκαρφαλώνει στις καγκελόπορτες που ασφάλιζαν την κανονική πόρτα ώστε να παίρνουν αέρα. Αυτό ήταν και το μόνο το οποίο με ανησύχησε διότι θα ήταν πολύ εύκολο να έχουμε δράματα πριν καν μπούμε στον συναυλιακό χώρο.




Γύρω στις 9:40 βγαίνει πάνω στην σκηνή ο Mateo που είναι ο παραγωγός του Bloody  εδώ και αρκετά χρόνια , μετά από λίγα δευτερόλεπτα έρχεται κυριολεκτικά τρέχοντας και ο Bloody Hawk στο stage hypeαροντας τον κόσμο , όταν πλέον είχαμε ζεσταθεί ξεκινάει το πρώτο κομμάτι το οποίο ήταν το Daewoo 3 από το άλμπουμ "ΤΙΜΗΜΑ"  , 600 άτομα να χοροπηδάνε πάνω κάτω και να πηγαίνουν πέρα δώθε σύμφωνα με τις εντολές του Έλληνα rapper. 

Ακολούθησε ένα show κοντά στην 1¨30 ώρα , το κοινό εκστασιασμένο σε όλη την διαρκεια με πανό , καπνογόνα και φωνές που ακούγονταν από άκρη σε άκρη σε όλο το νησί των ιπποτών.

Ακούστηκαν σχεδόν όλα τα μεγάλα hits του καλλιτέχνη και προς μεγάλη μου έκπληξη σχεδόν ολόκληρος ο νέος δίσκος "Φθηνά Tricks"  καθώς και τα κομμάτια Stand By & SARANTARIA τα οποία κυκλοφόρησε μαζί με τον Dani Gambino.



Το set συνέχισε και ξαφνικά έχουμε αλλη μια έκπληξη και αυτή είναι η εμφάνιση του Trouf ενός πολύ δυνατού ανερχόμενου καλλιτέχνη και παιδικού φίλου του Bloody.


Και σιγά σιγά φτάνουμε στο κλείσιμο όπου ο Bloody Hawk αφού μας είχε ενημερώσει από πριν πως η επόμενη του εμφάνιση στο νησί της Ρόδου ίσως να καθυστερήσει , μας έδωσε ένα bonus κομμάτι για το κλείσιμο και αυτό δεν ήταν άλλο από το Δαχτυλίδι , πραγματικά μακάρι να μπορούσα να σας μεταφέρω το τι ακριβώς έγινε !!!

Μετά το τέλος του live ακολούθησε ένα shopping spree στον πάγκο της Die-Nasty , όπου υπήρχε το Official Merch του Bloody Hawk.

Έχοντας λοιπόν αγοράσει το merch του τελευταίου δίσκου και με το εισιτήριο στο χέρι , παίρνω τον δρόμο της επιστροφής έχοντας στο μυαλό μου , ένα live που σίγουρα θα το θυμάμαι για μια ζωή ως την καλύτερη live εμφάνιση που έχω δει επι ροδιακού εδάφους. 



Μιχαήλ-Άγγελος Διακογεωργίου για το MOPA-Music Webzine 





Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...