Search

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Orbit Culture - The Forgotten (Full EP Review)

 



Γύρω στα τέλη Αυγούστου σας μίλησα για μια μπάντα από την παγωμένη Σουηδία τους Orbit Culture. Μετά την τεράστια επιτυχία του τελευταίου τους δίσκου που ακούει στο όνομα "Descent"  οι σουηδοί επιστρέφουν για να μας δώσουν την "δόση" που είχαμε ανάγκη και το καταφέρνουν με το νέο τους πόνημα που ονομάζεται "The Forgotten".

3 κομμάτια στο ύφος του προηγούμενου δίσκου τα οποία είναι ικανά να κερδίσουν και τους πιο απαιτητικούς

Πάμε να ξεκινήσουμε !!!

Το "While We Serve" αποτελεί ένα progressive death metal αριστούργημα, μεταφέρει απρόσκοπτα τις καινοτόμες ιδέες που υπάρχουν στο τελευταίο  πλήρες άλμπουμ και η ικανότητα του συγκροτήματος να εξελίσσεται και να εξερευνά νέες περιοχές μέσα στο είδος είναι εμφανής, δημιουργώντας ένα ηχητικό ταξίδι που αιχμαλωτίζει τους ακροατές με τις groovy συνθέσεις και την ωμή του ένταση.

Το "The Upheavel" όχι μόνο επιδεικνύει την τεχνική ικανότητα των Orbit Culture, αλλά και τονίζει την ικανότητά τους να δημιουργούν μια συνεκτική και καθηλωτική μουσική εμπειρία. Από το περίπλοκο έργο της κιθάρας που υφαίνει  πολύπλοκους ρυθμούς έως τις δυναμικές φωνητικές εκτελέσεις που εναλλάσσονται άλλοτε σε βαρύ Death Metal και άλλοτε στην χροιά που παρατηρείται στα σύγχρονα κομμάτια των Metallica , κάθε στοιχείο συμβάλλει σε μια ηχητική ταπετσαρία που κρατά τους ακροατές αφοσιωμένους από την αρχή μέχρι το τέλος.

Το 'Sound of the Bell' είναι ένα συναρπαστικό μείγμα prog death metal και του μελωδικού μαγνητισμού των καθαρών φωνητικών. Υπό την ηγεσία της ευέλικτης και συναρπαστικής φωνής του τραγουδιστή Niklas Karlsson, το κομμάτι προσφέρει μια δυναμική περιπλάνηση μέσα από την αντίθεση των έντονων growls και της αιθέριας ομορφιάς του μελωδικού τραγουδιού. Οι κιθάρες παίζουν καίριο ρόλο, παρέχοντας μια ισχυρή και επιδέξια εκτέλεση που αντηχεί με τον χαρακτηριστικό τρόπο των Orbit Culture. Η αντίθεση των σκληρών και καθαρών στοιχείων δημιουργεί έναν πλούσιο και κορεσμένο ήχο, καθιστώντας το 'Sound of the Bell' ένα ξεχωριστό έργο που επιδεικνύει την επιδεξιότητα της μπάντας.

Ένα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα έγκειται στην ποιότητα παραγωγής , η οποία ενισχύει τον αντίκτυπο του κάθε οργάνου διατηρώντας παράλληλα τη σαφήνεια στο μείγμα. Τα δυνατά ντραμς, οι βροντερές γραμμές του μπάσου και τα ακατάπαυστα brutal vocals βρίσκουν τη θέση τους στο ηχητικό φάσμα, συμβάλλοντας στον συνολικό ηχητικό πλούτο του EP.

Βαθμολογία : 9/10

Μιχαήλ-Άγγελος Διακογεωργίου για το MOPA-Music Webzine 





Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...