Search

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Zemial - To Slay With Silent Dagger Maxi ( Nostalgic Review )

 



To πρώτο κομμάτι του EP ακούει στο όνομα “The Reckoning-Pictis Vremon”, η συγκεκριμένη σύνθεση αποτελεί στην ουσία ένα intro του EP, όμως στο εσωτερικό του κρύβει κάποια πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικά που πρέπει να αναφερθούν. 

Στην αρχή του κομματιού ακούμε μια βαθιά φωνή βγαλμένη κατευθείαν από τον κάτω κόσμο , στην συνέχεια την σκυτάλη παίρνουν τα τύμπανα τα οποία εκπέμπουν έναν πραγματικά τελετουργικό ήχο και σε συνδυασμό με την Black Doom χροιά της κιθάρας του Vorskaath αλλά και τα φωνητικά του που ξυπνάνε αναμνήσεις από εποχές οπού μπάντες όπως οι Venom αλλά και οι Bathory μεγαλούργησαν, δημιουργείται ένα εξαιρετικό πέπλο το οποίο θα ντύσει το επόμενο τραγούδι.

Το δεύτερο και τελευταίο κομμάτι που ο Dorian έδωσε στο φως της δημοσιότητας είναι το ομότιτλο “To Slay With Silent Dagger” , μία δυναμική και καθαρόαιμη  Black Thrash σύνθεση που σίγουρα θα ξυπνήσει αναμνήσεις σε όσους μεγάλωσαν με αυτόν τον ήχο. Εμφανέστατες  επίσης παρουσιάζονται και οι επιρροές από το Classic Heavy Metal ειδικότερα στο κιθαριστικό κομμάτι, όσον αφορά τα φωνητικά ο Dorian συνεχίζει να κρατάει τον πήχη ψηλά με την χαρακτηριστική χροιά του. 

Το κομμάτι γενικότερα αποτελεί ένα όμορφο πάντρεμα του κλασικού Black Thrash ήχου μαζί τις κλασσικές επιρροές που αποκτά ο κάθε metalhead με τα πρώτα του βήματα στον χώρο.

"Gravity" , εδώ κινούμαστε σε έναν πιο Black n' Roll ρυθμό πάντα όμως με τα χαρακτηριστικα φωνητικά των Zemial. Όλα αυτά δημιουργούν εναν συνδιασμό στον οποίο δύσκολα μπορείς να αντισταθείς ( το προσωπικό μου αγαπημένο ).

"Birds of Death", βαρύ και ασήκωτο με σημεία τα οποία θα ξυπνήσουν μνήμες του πρώτου wave του black metal , με riff που σε ποιάνουν από τα μούτρα και δεν σε αφήνουν. Παρόλη την μικρή του διάρκεια καταφέρνει τον σκοπό του.

Μιχαήλ-Άγγελος Διακογεωργίου για το MOPA-Music Webzine



Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...