Search

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Anathema - Alternative 4 (Full Album Review)




Το Alternative 4 είναι ένας πραγματικά ποιητικός δίσκος.

Ένα από τα πιο γνωστά άλμπουμ των Anathema και παρά την μεγάλη αλλαγή του είδους (σ.σ. σε σχέση πάντα με τις προηγούμενες κυκλοφορίες ) είναι ένα από τα πιο αγαπητά.

Ο ήχος του ατμοσφαιρικός και σκοτεινός, η μουσική σπαραχτική σαν θρήνος, το πιάνο, το βιολί και κάθε τόσο τα γυναικεία φωνητικά δίνουν στο άλμπουμ το goth στοιχείο το οποίο λατρεύτηκε από τους ακροατές του συγκροτήματος. 

Όσο για την αλληλουχία μεταξύ των κομματιών κάθε αλλαγή γίνετε τόσο ευφάνταστα με αποτέλεσμα το κάθε κομμάτι να δένει με το επόμενο σαν τους κρίκους μιας αλυσίδας.

Την πρώτη φορά που άκουσα αυτό το άλμπουμ το είχα αγοράσει σε μορφή CD και μόλις ολοκλήρωσα την πρώτη ακρόαση το replay ήταν μονόδρομος !!!

Ανατρίχιασα με τους στίχους & την προσωπικότητα τους. 

Λες και τους είχαν τραβήξει με την βία από την ψυχή του τραγουδιστή και τους έχουν τώρα εκθέσει δημοσίως, για να τους ακούσει ο κόσμος και να σοκαριστεί.

Όμως δεν είναι μόνο οι στίχοι άλλα και ο τρόπος που δένουν μεταξύ τους οι κιθάρες με το πιάνο, οι πότε μελαγχωλικές και πότε άγριες μελωδιες , τα φωνητικά και οι κραυγές ενώνονται άρτια μεταξύ τους και δημιουργούν στους ακροατές μια εικόνα σαν κάποιος να ψάχνει να  θρηνήσει για κάτι χαμένο.

Αποτελείτε από 10 τραγούδια με το Fragile Dreams να αποτελεί ένα από το πιο γνωστά και ταυτόχρονα να είναι και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μπάντας από το Liverpool. 

Σε γενικές γραμμές μιλάμε για έναν άριστο δίσκο σε όλες του τις εκφάνσεις , ο οποίος είναι ικανός να προκαλέσει συναισθήματα και παράλληλα να συγκινήσει το κοινό με έναν όμορφο τρόπο. 



 Artemis K. το MOPA-Music Webzine 





Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...