Search

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Live Report : Μ3ΜΦ1Σ , ΑΦΑΝΕΙΑ @ Principal Club Theater , Θεσσαλονίκη

 



Παρασκευή και 16 Φεβρουαρίου στον χώρο του  Principal Club Theater το υπέρτατο 10χρονο επετειακό live των M3ΜΦ1Σ με supporting act τους ΑΦΑΝΕΙΑ

Λίγο πριν τις 9 και η αυλή του χώρου είχε ήδη αρχίσει να γεμίζει με κόσμο ο οποίος ήταν κατενθουσιασμένος. Πήρα σειρά και σιγά σιγά έφτασα στον συναυλιακό χώρο, ο οποίος με κάθε λεπτό που περνούσε έμοιαζε να γίνεται όλο ένα και πιο γεμάτος , πιο ζεστός. Δεν πέρασε πάνω από 20 λέπτο και οι Θεσσαλονικείς ΑΦΑΝΕΙΑ άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους , με το κοινό να τους υποδέχεται θερμότατα. 

Η doom 4αδα είχε τρομερή ενέργεια και με τα σκληρά riff ,τα μελωδικά αλλά και αιχμηρά φωνητικά κατάφερε να μαγνητίσει το κοινό. Ήταν απόλυτα δεμένοι και εκρηκτικοί. 

Έπαιξαν το set τους , με τελευταίο κομμάτι το καινούργιο τους "Κι αν είχαν φωνή" , το οποίο είναι αφιερωμένο σε όλα τα θύματα γυναικοκτονιών , μια υπέροχη κίνηση κατά την γνώμη μου , που δείχνει την στάση του συγκροτήματος στα πολύ σημαντικά θέματα τα οποία ταλανίζουν τον κόσμο μας. 


Ήταν μια πολύ συγκινητική  στιγμή και το κοινό έμεινε καθηλωμένο και τραγουδούσε τους στίχους λέξη προς λέξη. Με τους ΑΦΑΝΕΙΑ να έχουν πλέον παίξει το τελευταίο τους κομμάτι και να έχουν ευχαριστήσει το κοινό , ακολούθησε μια δεκάλεπτη παύση όπου μπορούσαμε να πάρουμε μια ανάσα , και να μαζέψουμε ενέργεια για τον hard rock όλεθρο που λέγεται Μ3ΜΦ1Σ .  


Το κοινό άρχισε να φωνάζει και το σύνθημα "με-μφις" αντηχούσε σε όλο το Principal Club . Ένας ένας άρχισαν να εμφανίζονται , με τα χειροκροτήματα να γίνονται όλο και πιο δυνατά...το intro του "Σαν Πυρσός" εισακούσθην και η ατμόσφαιρα γέμισε με ενθουσιασμό ... 

Ο τραγουδιστής μπήκε στην σκηνή και άρχισε να χαρίζει τα γνωστά πλέον υπέροχα φωνητικά του, με τον ποιητικό σχεδόν στίχο να αφήνει μια νότα νοσταλγίας. 

Τα όργανα ήταν απόλυτα αρμονικά , παίζανε με όλη τους την ψυχή και υποστήριζαν τέλεια την φωνή . 

Το πρώτο κομμάτι είχε φτάσει στο τέλος του και στην ολιγοδευτερόλεπτη παύση ανάμεσα στο επόμενο , το χαρακτηριστικό σύνθημα του κοινού "Με-μφις" ήταν εκεί και γινόταν όλο και πιο δυνατό.. 

Με το συγκρότημα να βλέπει την υποστήριξη και να είναι όλο ένα και πιο συγκινημένο..  

Ακολούθησε ένα υπέροχο μεγάλο σετ, με τα προαναφερόμενα chant να κυριαρχούν καθόλη την διάρκεια... 

Η ζέστη που υπήρχε στο venue δεν σταμάτησε το κοινό από το να το ζει , αφού έγιναν moshpit αλλά και wall of death. 

Οι Μ3ΜΦ1Σ κατέκτησαν απόλυτα το venue.. Το κοινό under a spell κρεμόταν από κάθε λέξη του Άλκη , κάθε chug στις κιθάρες..κάθε μπότα στα drums..κάθε νότα του μπάσου. Βίντεο και φωτογραφίες έβγαιναν , κόσμος με τις παρέες του χοροπηδούσε και χτυπιόταν και γενικά η ατμόσφαιρα ήταν ευχάριστα ηλεκτρισμένη. Στα μέσα του set , το συγκρότημα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τα 10 υπέροχα χρόνια που γιόρταζαν και για την υποστήριξη που έχουν δεχθεί. Το λαιβ συνεχίστηκε δυναμικά και τα αίματα άναβαν όλο και περισσότερο ! 

Οι Μ3ΜΦ1Σ , όπως και οι  AΦΑΝΕΙΑ ήταν αψεγάδιαστοι και δεν έχαναν  καθόλου από τον στουντιακό τους ήχο , τολμώ να πω πως λαιβ ήταν ακόμη καλύτεροι.  Το show έφτασε σιγά σιγά στο τέλος του, με την μπάντα να κάνει το encore της με το γνωστότερο ίσως κομμάτι τους

" Ρουβικών " , στο οποίο έγινε και το wall of death! Το λαιβ είχε μόλις τελειώσει και μας άφησε με μια υπέροχη ανάμνηση, μια ζεστασιά, νοσταλγία θα λεγα. Ήταν ένα από τα καλύτερα λαιβ που έχω δει και με συγκίνησε πραγματικά . Τα δυο συγκροτήματα έκαναν την βραδιά της 16ης αξέχαστη.

Χριστίνα Σουβουκλίδου για το MOPA - Music Webzine 








Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...