Search

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Οι COUNTOWN στο Museum Of Past Affections-Music Webzine : Interview In Greek

 



1) Πώς ξεκίνησε η γνωριμία σας και τι ήταν αυτό που σας ένωσε;


Η γνωριμία και συνύπαρξη της μπάντας αυτά τα 12 χρόνια δεν θα μπορούσε να είναι κάθε άλλο παρά καρμική.  Η αγάπη μας για την old school Nu metal 00s μουσική ήταν αυτή που μας έκανε να ερωτευτούμε μεταξύ μας ακαριαία. Ξέρετε το ευρύ κοινό θεωρεί ότι αυτό το είδος μουσικής έχει πεθάνει αλλά εμείς είμαστε εδώ για να τους διαψεύσουμε. Ο μουσικός κύκλος στην Ελλάδα είναι μικρός όποτε ήταν γραφτό να γνωριστούμε και να παίξουμε την μουσική που αγαπάμε με τον δικό μας τρόπο. 


2) Οι Countown είναι αρκετά χρόνια στη μουσική σκηνή της χώρας μας. Τι είναι αυτό που τους κρατάει ακόμα εκεί και δεν τα παρατάνε;


Η όρεξη η πίστη και η δύναμη που παίρνουμε από τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια σε συνδυασμό με τις δυνατές εσωτερικές σχέσεις της μπάντας και των μελών της που βαδίζει πάντα σε οικογενειακό επίπεδο ,είναι τα κύρια συστατικά που μας κρατάνε ενεργούς και μας κάνουν να μην τα παρατάμε. 


3) Ελληνόφωνο nu-metal! Πώς σας ήρθε αυτή η έμπνευση;


-Η απάντηση είναι γιατί όχι; Μας αρέσει ότι κάνουμε να το κάνουμε με ποιότητα. Θεωρήσαμε ότι ο ελληνικός στοίχος θα μας βοηθούσε να εκφραστούμε πιο καθαρά, όποτε το εφαρμόσαμε. Η ιδέα ήταν αρχικά του τραγουδιστή και front man της μπάντας Γιώργου Αρχοντούλη ο οποίος το πίστεψε πρωτος και μέσα από τα πρώτα του δείγματα μας έκανε να το πιστέψουμε και εμείς ! Το αποτέλεσμα;  Κινούμαστε  πλέον μόνιμα με ελληνικό στοίχο και αποτελούμε μια από τις πρώτες Numetal μπάντες της χώρας.  Έχουμε παίξει σε πάρα πολλά stages και έχουμε κερδίσει τον μουσικό διαγωνισμό της ΔΕΘ Helexpo το 2015 ως η καλύτερη μπάντα στο music band φεστιβάλ ανάμεσα σε 29 συμμετέχοντες με ξένο στοίχο. 


4) Ποια συγκροτήματα σας έκαναν να αγαπήσετε αυτό το είδος μουσικής; Έχετε χαρακτηριστικά από αυτά τα συγκροτήματα;


Τα συγκροτήματα που μας επηρέασαν ώστε να ακολουθήσουμε αυτό το μουσικό μονοπάτι είναι αρκετά. Θα έλεγα ότι είμαστε επηρεασμένοι καθαρά από την crossover / Nu metal Μουσική του 2000 , καθώς και από την grunge σκηνή του Seattle η οποία εμφανίστηκε στα 80s. Στον ήχο μας θα διακρίνεται επιρροές από μπάντες όπως οι : Korn , limp bizkit , soulfly , Slipknot , Machine head etc. Θα έλεγα ότι είμαστε ένα συνοθύλευμα ραπ groove μέταλ μουσικής πάνω σε heavy rhythmic κιθάρες. Το αποτύπωμα που αφήνει η μουσική μας σε έναν ακροατή είναι, ρυθμός , συναίσθημα ένταση ξέσπασμα και ατελείωτο head-banging. 


5) Οι Countown βρίσκονται σε συγγραφικό οίστρο από ότι βλέπουμε, καθώς έδωσαν στη δημοσιότητα το νέο single «Vrikolakes» ενώ ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζονται για το νέο τους album. Είστε έτοιμοι να τα δώσετε όλα για κάτι καινούριο;


Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μείνει αρκετό καιρό σιωπηλοί δισκογραφικά. Όμως αυτή την στιγμή νιώθουμε έτοιμοι για το επόμενο μας βήμα. Ένα βήμα το οποίο έχουμε σκοπό να ταρακουνήσει τα νερά της εγχώριας μουσικής σκηνής και να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις ακόμα και στον πιο απαιτητικό ακροατή. 


6) Το single «Vrikolakes» πώς προέκυψε; Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στην κυκλοφορία του;


Όλη μας η μουσική είναι βασισμένη σε καθημερινά γεγονότα και προσωπικά βιώματα. Αφορμή αυτής της κυκλοφορίας είναι η αγανάκτηση στο πρόσωπο αυτών που με το έτσι θέλω δηλητηριάζουν τον εσωτερικό μας κόσμο με αποτέλεσμα να ρουφάνε ενέργεια τόσο ψυχική όσο και σωματική.


7) Μιλήστε μας λίγο για τους στίχους του τραγουδιού!


Οι στοίχοι του τραγουδιού αναφέρονται στους «ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ» τονίζουν την κούραση που προκαλούν οι τοξικές τους συμπεριφορές και τονίζουν ότι δεν πρέπει κανείς να πέσει στην παγίδα και να γίνει σαν αυτούς. Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι εκπαιδευμένοι στο να προκαλούν καταστάσεις και εντυπώσεις δυσάρεστες με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται ως «ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ενέργειας». 


8) Πάμε να μιλήσουμε τώρα για το νέο album! Τι να περιμένουμε από αυτή τη νέα δουλειά;


Πρόκειται για τον τρίτο full length δίσκο μας ο οποίος θα φέρει τον τίτλο «ΧΑΙΡΕΚΑΚΙΑ» και αναμένετε να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024. Πρόκειται για την πιο ώριμη δισκογραφική μας δουλειά σε όλα τα επίπεδα , θα περιλαμβάνει στοιχεία από όλο μας το παρελθόν καθώς και φρέσκες πινελιές αισιοδοξίας από το μέλλον , θα περιλαμβάνει τραγούδια γεμάτα δυναμισμό, συναισθήματα μελωδικά ξεσπάσματα και ενέργεια που θα σας συναρπάσει. Τέλος ο δίσκος θα περιλαμβάνει κομμάτια-συνεργασίες έκπληξη. 

-Ο δίσκος θα είναι αφιερωμένος στον αδερφό μας και μέλος της μπάντας Νικόλα Παπά τον οποίο χάσαμε από κοντά μας το 2022 και είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να υπάρχουμε στον μουσικό σας κόσμο.


9) Θα αλλάξετε κάτι στο είδος όσον αφορά τα προϋπάρχοντα;


Θα συνεχίσουμε να κινούμαστε σε new metal alternative μονοπάτια και θα αποτελέσουμε μία φρέσκια προσέγγιση στην μουσική που όλοι αγαπήσαμε χωρίς να πάμε με την «μόδα» και τα trends.


10) Ευχαριστούμε Countown. Προτείνετε μας ένα τραγούδι σας πέρα από το νέο σας single!


Σας προτείνουμε το κομμάτι «κόσμος τοξικός» single από το επερχόμενο μας δίσκο









Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...