Search

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Κωσταντής Πιστιόλης - Ξενιτεμένα ( Full Album Review )

 



Το πολυαναμενόμενο solo album "ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΑ" του αγαπημένου μουσικού Κωσταντή Πιστιόλη (γνωστός και από δουλειές με τους  Villagers Of Ioannina City , τον Γιάννη Χαρούλη κ.α) , βγήκε μέσω της εταιρίας Arbor Cultus και μας συνεπείρε σε ένα παραδοσιακό (ηπειρώτικο συγκεκριμένα ) ταξίδι. 

To album αποτελείται από 6 κομμάτια , πρώτο εκ των οποίων το 5+ λεπτο instrumental "ΜΟΙΡΟΛΟΙ" το οποίο είναι άκρως συναισθηματικό και μας ξυπνάει αναμνήσεις παλιών εποχών... Το κομμάτι περιέχει το signature κλαρίνο του Κωσταντή αλλά και άλλα παραδοσιακά όργανα (τα οποία θα ξανασυναντήσουμε αρκετές φορές σε αυτόν τον δίσκο). 

2o Track το "ΤΡΥΓΟΝΑ" , ένα 6λεπτο journey με κιθάρες, μπάσο, τύμπανα και φυσικά την ζέστη αναγνωρίσιμη χροιά του Πιστιόλη στα φωνητικά. Το video clip του συγκεκριμένου κομματιού προέρχεται από την ταινία "Satantango" της Béla Tarr


Επόμενη δημιουργία το σχεδόν 8λεπτο "ΠΑΝΑΓΙΩ" , ίσως από τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια του δίσκου, το οποίο περιπλέκει κιθάρες,τρομπέτα,κοντραμπάσο ,κλαρίνο..ακόμη και καβάλι , τα οποία έρχεται να δέσει υπέροχα η φωνή. Ξανά με ένα ανατριχιαστικά υπέροχο βιντεοκλιπ το οποίο προέρχεται από το "Autentic Attenborough's Ant Mountain"


Συνεχίζοντας το παραδοσιακό μας ταξίδι , γνωρίζουμε το κομμάτι "ΜΑΥΡΑ ΜΟΥ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ" ,εξίσου ιδιαίτερο με το προηγούμενο του ,το πιο μεγάλο σε διάρκεια κομμάτι όλου του δίσκου,καθώς αγγίζει τα 10 λεπτά . Η λύρα είναι ένα πολύ ευχάριστο addition και κάνει ακόμη ομορφότερη την ατμόσφαιρα. 


Προτελευταίο και ίσως γνωστότερο κομμάτι του δίσκου, "ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΛΙΑ" και μπορώ να πω πως επισήμως μένω χωρίς λόγια με την πανδαισία που έχει δημιουργήσει ο Πιστιόλης. Ανατριχιαστική και συναισθηματική εκτέλεση του πασίγνωστου άσματος , με την πινελιά φωνητικών που μόνο ο Κωσταντής μπορεί να δώσει. 


Τελευταίο πλέον κομμάτι του album το "ΜΑΥΡΑ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ" είναι εξαιρετικός τρόπος να κλείσει ο δίσκος . Ανάμεικτα συναισθήματα νοσταλγίας και περηφάνιας που αυτή η χώρα έβγαλε έναν τόσο ταλαντούχο και μουσικά έξυπνο άνθρωπο.

Βαθμολογία : 9/10

Χριστίνα Σουβουκλίδου για το MOPA-Music Webzine



Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...