Search

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Necrowretch - Swords Of Dajjal (Full Album Review)

 


Από την αρχή της δημιουργίας τους κυκλοφορούσαν άλμπουμς αλλεπάλληλα και φαινομενικά χωρίς σταματημό.


Στην προκειμένη περίπτωση παρέκλιναν μακρυπρόθεσμα πράγμα περιέργο για τους Necrowretch.

Παρόλα αυτά ο νέος δίσκος The swords of Dajjal κυκλοφόρησε πρόσφατα και από το πρώτο άκουσμα μας χτυπάει ανελέητα .

Οι black metallers από την Γαλλία παίζουν black/death metal με απροκάλυπτες επιρροές από τους Necrophobic( έξου και η σύλληψη ιδέας για το όνομα τους).

'Ετος ίδρυσης τους είναι to 2008 και έχουν υποστεί αρκετές αλλαγές στο line up τους μάλιστα με μοναδικό ιδρυτικό μέλος τους να αποτελεί ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Vlad.

Πριν προχωρήσουμε στον καινούργιο δίσκο,θα ήθελα να επισημάνω κάποια στοιχεία που κάνουν αυτήν την μπάντα μια από τις αγαπημένες μου γεγονός δύσκολο διότι προέρχονται από την Γαλλία,χώρα που έχει προσφέρει πολλά στο metal και κυρίως στο black.

Άλλο ένα στοιχείο είναι πως ναι μεν δεν θα ακούσεις κάποιο τρανταχτό riff που θα γραφτεί στην λίστα με τα καλύτερα αλλά η μπάντα ξέρει να συνθέτει από την αρχή ως το τέλος ένα black metal κομμάτι χωρίς να του λείπει τίποτα και δεν έχει να ζηλέψει κάτι από άλλες μπάντες.

Επίσης δεν μπορείς να βαρεθείς ένα τραγούδι τους αν σκεφτεί κανείς πόσο generic ακούγονται πολλές νέες μπάντες του συγκεκριμένου χώρου. Στην περίπτωση τους θα διακρίνεις εν αντιθέση πότε πρέπει να παιχτεί blast beat ,πόσο θα διαρκήσει χωρίς να γίνει δυσβάσταχτο και να κρατεί επανειλημμένα και πότε μπορούν να σταθεροποιήσουν τα πράγματα παίζοντας μάλιστα και πολλά καθαρά απόκοσμα guitar riffs.Για να μην μακρυγορούμε η μπάντα τα διαθέτει όλα.

Όσον αφορά τον δίσκο η ονομασία Dajjal μας παραπέμπει σε μία κακέντρεχη φιγούρα της ισλαμικής εσχατολογίας που ονομάζεται Al-Masih ad-Dajjal (Δόλιος Μεσσίας) δηλαδή ο αντίστοιχος Αντίχριστος του Ισλάμ.


Η λέξη Dajjal παρότι δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ στο κοράνι υπάρχουν περιγραφές και αναφορές στο Hadith,κάτι σαν την δεύτερη βίβλο των ισλαμιστών.


Ο δίσκος μουσικά είναι ο άξιος και αντιπροσωπευτικότερος διάδοχος του The ones from hell με αρκετά κοινά σημεία.

Όσα προαναφέρθηκαν ως προς την περιγραφή της μουσικής τους αποτυπώνονται και είναι εμφανή και σε αυτήν την κυκλοφορία.

Μυσταγωγία,απόκρυφες τελετές ,ιεροσυλία και δοξασίες στα σκοτεινά όντα της Ανατολής φανερώνονται στους στίχους τους που συνδυάζονται από κοινού με την αντίστοιχη μουσική.

Το άλμπουμ αποτελείται από 8 κομμάτια και είναι σε διάρκεια 37.22 λεπτά.

Θα παραθέσω και τα προσωπικά αγαπημένα μου που είναι το Ksar Al-Kufar,Dii Mauri,Numidian knowledge,Vae victis και Total obliteration.

Βαθμολογία : 8.5/10

Μιχάλης Τσακίρης για το MOPA-Music Webzine




Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...