Search

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Sleep Token - Take Me Back To Eden (Full Album Review)

 



Οι Sleep Token κυκλοφορούν το 3ο του άλμπουμ με ονομασία Take Me Back To Eden στις 19 Μαΐου του 2023 αλλά πρώτα είχαν βγάλει τα τραγούδια (Chokehold, The Summoning, Granite, Aqua Regia) τον Ιανουάριο του 23. O βαρύτονος ήχος τους, τα clean vocals που μας ενθουσιάζουν όπως είχαμε ακούσει στον προηγουμενο δίσκο τους This Place Will Become Your Tomb με μικρές επιρροές από την pop μουσική βέβαια όμως ο djent ήχος παραμένει στην μουσική τους τα RnB φωνητικά που μας ενθουσιάζουν και τα ουρλιαχτά που ακούγονται με τόσο σπαραγμό.


Οι Sleep Token δημιουργήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Λονδινο το 2016. Σε κάθε συναυλία τους εμφανίζονται μεταμφιεσμένοι, διατηρούν την ταυτότητά τους κρυφή καθώς χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα τους. Οι κυκλοφορίες τους είναι οι εξής :


2 ΕP: One (2016), Two (2017)


3 Album: Sundowning (2019), Τhis Place Will Become Your Tomb (2021), Take Me Back To Eden (2023)


Οι Sleep Token είναι άψογοι σε αυτό που κάνουν και με μια ιδιαίτερη αντίληψη του ήχου Το Rain είναι και αυτό ήπιων τόνων με τις κιθάρες να έχουν την τιμητική τους σε αντίθεση με το DYWTYLM.




Αργά, κοφτά riffs στις κιθάρες με το πιάνο να μη λείπει και εδώ. Γενικότερα, υπάρχει μια τέλεια ισορροπία μεταξύ pop μελωδιών και heavy παιξιμάτων, η οποία συναντάται σε πολλά τραγούδια, με πρώτο και καλύτερο το αγαπημένο μου (Chokehold) και το (Αqua Regia), όπου κάθε στίχος και κάθε μελωδική γραμμή νιώθω να με κεντρίζει, με το The Apparition να ακολουθεί από κοντά με έναν dark ήχο στην αρχή με pop ήχο και με μια απότομη παύση μπαίνουν οι κιθάρες με τα ντραμς σε έναν μαγευτικό ήχο των Sleep Token.


Οι καθαρές κιθάρες που εισάγουν το "Are You Really Okay" αποτελούν κάτι καινούργιο για τη μπάντα, σε μια υπέροχα φορτισμένη σύνθεση, με το «please don’t hurt yourself again» του τελειώματος να σε αφήνει αποσβολωμένο ως προς την επίγευση που αφήνει. Κάπως σαν εκείνο το όνειρο που ποτέ δεν κατάφερες να ερμηνεύσεις.



Οι Sleep Token εδώ έχουν τα πάντα: Μοναδική ηχητική ταυτότητα, υπέροχες συνθέσεις, έναν απίστευτα ταλαντούχο ερμηνευτή, ποιότητα και βάθος που επιτρέπουν και προτρέπουν να ασχοληθεί κάποιος πιο ενδελεχώς μαζί τους, αλλά και μια αμεσότητα που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη.



Παράγουν μουσική που απευθύνεται στο σήμερα και κοιτάζει μπροστά, προσφέροντας πραγματικό και ουσιώδες μουσικό crossover, ενώ καταφέρνουν κάτι πραγματικά σπάνιο: να είναι progressive με κύριο όχημα τα φωνητικά και τις μελωδίες τους!


Αξίζει να αναγνωρίσουμε την αξία τους σήμερα κι όχι με τη συνήθη χρονοκαθυστέρηση που μας χαρακτηρίζει σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Η αφορμή είναι εδώ, με ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς.




Οι Βαθμολογίες που έχει ο δίσκος από Metal Hammer 4/5, Κerrang! 4/5, Metalsucks 4.5/5, NME 5/5 είναι σχεδόν άριστες ειδικότερα για μια καινούργια μπάντα με δικό της ήχο που δεν φοβάται να αναμίξει pop και RnB στοιχεία τόσο στα  φωνητικά όσο και στην γενικότερη μουσική της σύνθεση .


Βαθμολογία : 9/10


Νίκος Δημολιούλιας (Nick Dimol Photography) για το ΜOPA-Music Webzine








Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...