Search

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Ritual Awakening - Yokai (Full Album Review)

 


Το ‘’Ritual Awakening’’ είναι ένα μονομελές melo-death project του Εdwin Sevilla το οποίο έχει έδρα στο Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια και υπάρχει απο το 2021. 


Σήμερα θα μιλήσουμε για το τρίτο του άλμπουμ ‘’Yokai”  (υπερφυσικές οντότητες στην Ιαπωνική μυθολογία) το οποίο βγήκε τον περασμένο Ιούνιο.


To άλμπουμ ξεκιναει με ενα instrumental κομμάτι το ‘’A Resurrecting Evil’’ δίνοντας βάση στην κιθάρα. Μέχρι το 1:33 νομίζεις ότι ακούς έναν heavy/power metal δίσκο αλλά όταν οι ταχύτητες αρχίζουν να ανεβαίνουν και στα ντραμς όσο και στην κιθάρα καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται.


Το δεύτερο κομμάτι είναι το ‘’Path Of The Ronin’’ (ronin = ήταν οι σαμουράι οι οποίοι δεν είχαν αφέντη) . Με αυτό το κομμάτι μπαίνεις ακριβώς στο vibe του δίσκου γιατί είναι αυτό που περιμένεις από αυτό το είδος. Μια επιπλέον παρατήρηση είναι ότι τα φωνητικά του Edwin έχουν μια πιο core χροιά.







Η ταχύτητα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά αυτού του δίσκου.Έτσι συνεχίζει και στο τρίτο κομματί ‘’Α Sickening Monstrosity’’ το οποίο μου έδωσε ακρίβως αυτο που ήθελα ...Δηλαδή χάος και πανικό.



Μετά ακολουθεί το ‘’Saviors Of The Shadows’’ που είναι και αυτό instrumental. Αρκετά easy listening και θα μπορούσε άνετα να ταν μουσική για ενα heavy metal τραγούδι μιας και έχει αρκετά riffs σε τέτοιο στυλ.



Ηχούν οι καμπάνες,ακούγονται κραυγές και απο εκεί που ήμασταν ήρεμοι σκάει το ‘’As Giant Feast’’ και ως τεράστια θύελλα μας παίρνει και μας σηκώνει επαναφεροντάς μας στον χαοτικό κόσμο του δίσκου.


Έπειτα ακολουθεί το ‘’Hannya’’ (Μάσκα η οποία στο θέατρο αναπαριστούσε μια ζηλιάρα γυναίκα δαίμονα).Τριτο instrumental για ένα άλμπουμ 9 κομματιών...Εδω δεν σε άφηνε όμως να επαναπαυτείς γιατί ο Edwin μας δείχνει τις black metal επιρροές του.



Φτάσαμε στο 7ο κομμάτι του άλμπουμ το ‘’Spectres’’. Εδώ ήταν μια στιγμή παραφροσύνης και είναι ακόμα ένα instrumental...Και όπως μεταφράζεται ως φάντασμα ο τίτλος του τραγουδιού

Έτσι γίνεται φάντασμα το τραγούδι με στίχο...



Είμαστε στο προτελευταίο τραγουδί ‘’Beyond The Gate’’ και επιτέλους επιστρέφει η θύελλα για να ακούσουν τα αυτάκια μας φρεσκα growls.



Τελευταίο κομμάτι το οποίο λέγεται ‘’Storm Of Tengu’’ (Θρυλικό πλάσμα στην Ιαπωνία).Δεν μας τα είπε καλά όμως ούτε εδώ γιατί μαντέψτε τι ηταν το τραγούδι...instrumental εννοείται...



Το άλμπουμ μπορεί να είχε τόσα instrumental πράγμα που με ξενέρωσε ολίγον τι αλλα οι συνθέσεις έσπερναν για να είμαι ειλικρινής...Τα κομμάτια που είχαν και στίχους είναι όπως ακριβώς τα περίμενα,δηλαδή γαμηστερά.Έχω να προτείνω στον Edwin να αρχίσει και ενα instrumental project και ας κάνουμε παραπάνω καιρό να ακούσουμε Ritual Awakening υλικό.


Βαθμολογία : 7/10


Ανδρέας Βαρσάμης για το MOPA-Music Webzine







Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...