Search

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Shavalyoth - Μαρχωσιάς (Full Album Review)

 


Ιδιαίτερο review το σημερινό μιας και μιλάμε για μπάντα που μας έρχεται από το νησί της Ρόδου. 


Το όνομα αυτής  Shavalyoth 


Με όνομα παρμένο από την μυθολογία του H. P. Lovecraft και ήδη 1 Demo , 1 EP & 1 Full Length στο δυναμικό τους αυτό που πρόκειται να ακούσουμε ήδη μας ιντριγκάρει πριν καλά καλά πατήσουμε το play.


Να σημειωθεί εδώ πως ο δίσκος δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα για το ευρύ κοινό , η κυκλοφορία έφτασε στο Museum Of Past Affections - Music Webzine μέσω της ίδιας της μπάντας.


Το EP θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 και αποτελεί επίσημη κυκλοφορία της Hellenic Metal World  



Πάμε λοιπόν πριν την επίσημη πρεμιέρα να δούμε περί τίνος πρόκειται !!!


Πρώτο κομμάτι του δίσκου " Ύμνος Στον Λύκο Της Αβύσσου " , εδώ έχουμε ένα intro ικανό να μας βάλει στο ευρύτερο κλίμα του δίσκου. 

Στην ουσία ακούμε μια μελωδία αλλά Summoning με βαθύ συναισθηματισμό , Dungeon Synth και μεσαιωνικά όργανα τα οποία ντύνονται με μια εξίσου επική χροιά την οποία πολλοί την έχετε ξανακούσει αλλά λίγοι θα την καταλάβετε στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Για να μην σας αφήνουμε λοιπόν σε αγωνία ο Guest του δίσκου είναι ο Apostate Archangel από τους επιβλητικούς Drakon Ho Megas 

Φωνή γεμάτη , επιβλιτική και ίσως η καταλληλότερη για να ανοίξει σωστά ένας τόσο τελετουργικός δίσκος. 


Περνάμε στο ομότιτλο κομμάτι του δίσκου "Μαρχωσιάς" , Στην δαιμονολογία, ο Μαρχωσιάς είναι μέγας και άλκιμος Μαρκήσιος της Κολάσεως, ο οποίος διοικεί τριάντα λεγεώνες δαιμόνων και η μπάντα από την Ρόδο φαίνεται να το ξέρει καλά αυτό !!!

Τόσο ο Μιχάλης (Ex-Reaper's Crypt , Portal To Oblivion ) στις κιθάρες , όσο και ο Γιώργος ( Forgotten , Vintermørke ) στα φωνητικά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και μας προσφέρουν μια σύνθεση γεμάτη σκοτάδι , η οποία κινείται στα χνάρια του ελληνικού black metal ήχου και μου φέρνει στο μυαλό μπάντες όπως οι Χειμώνας . 

Εξαιρετικό drumming , όμορφα δομημένοι στίχοι και ένα refren το οποίο σίγουρα θα κολλήσει στο κεφάλι πολλών. 


Συνεχίζουμε με το "Βάαλ ( Ο Βασιλεύς Της Κολάσεως )" ,  μια αρκετά symphonic metal εισαγωγή που δεν περίμενα να ακούσω σε έναν τέτοιο δίσκο 

Βιολιά , Πιάνο και έντονα μπάσα σε καλωσορίζουν σε μια primitive Black Metal σύνθεση , που θα αγαπήσουν όλοι οι λάτρεις του παλιού ελληνικού Black της δεκαετίας του 90 

Varathron , πρώτοι δίσκοι Christ και δεν συμμαζεύεται !!! ( Προσωπικό μου αγαπημένο ).




Και η αυλαία πέφτει με το " Σαμαήλ ( Ο Πρίγκηψ Του Ερέβους ) " , εδώ το κλίμα αλλάζει λίγο έχουμε μια αρχή η οποία βγάζει στην επιφάνεια τις μαύρες του καθενός και βλέπουμε πως η μπάντα έχει "μελετήσει" τον Σουηδικό και ειδικότερα τον Φιλανδικό ήχο του Black Metal.

Και εδώ έχουμε ένα έντονο groove το οποίο εξυπηρετεί τον σκοπό του να μένει στο κεφάλι σου το κομμάτι ώστε να θες να το ξανα ακούσεις. 

Τέλος βλέπω και κάποια ψήγματα από Black N' Roll μπάντες ως έναν βαθμό. 



Και κάπως έτσι φτάνουμε στο τέλος του νέου EΡ της μπάντας από την Ρόδο που πέρασε από σαράντα κύματα ώστε να δει αν θα συνεχίσει να υφίσταται και να έχει παρουσία στην σκηνή.

Από ότι φαίνεται όχι απλά τα κατάφερε , αλλά προβλέπεται και μια επιτυχημένη διαδρομή μετά από αυτό το σημαντικό restart. 

Το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε και να δούμε το που θα φτάσουν !!!

Βαθμολογία : 8/10 

Μιχαήλ-Άγγελος Διακογεωργίου για το MOPA-Music Webzine 





 





Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...