Search

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Mystras: Ένα Project που συνδέει την παράδοση με το Raw Black Metal

 


Στο παρόν άρθρο θα προσπαθήσω να σας αναλύσω τι εστί “Mystras”, όχι δεν αναφέρομαι στην γνωστή περιοχή της Πελοποννήσου, αλλά στο εξαιρετικό Black Metal σχήμα το οποίο έχουμε την τιμή να έχει σαν βάση την χώρα μας.

Το Αθηναϊκό Solo Project έκανε την εμφάνιση του το 2019 , όμως η στιγμή της πρώτης κυκλοφορίας ήρθε την αμέσως επόμενη χρονιά.

Έτσι το 2020 o Ayloss κυκλοφόρησε το αριστουργηματικό “Castles Conquered And Reclaimed”. Η επόμενη κυκλοφορία δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή της αφού το 2021 ο Χρήστος εξαπέλυσε το “Empires Vanquished And Dismantled”.

Τώρα σχετικά με την θεματολογία της μπάντας ο Ayloss επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στην ταξική πάλη των κατοίκων στην Πελοπόννησο κατά την μεσαιωνική περίοδο και  τους αγώνες τους κατά των ανωτέρων και των εκάστοτε τυράννων . Με λίγα λόγια θέλει να περάσει ένα άμεσο μήνυμα κατά του ιμπεριαλισμού και το καταφέρνει άριστα μέσα από τους στίχους του.  

Κλείνοντας θα ήθελα να πω και μερικά πράγματα σχετικά με τον ήχο του συγκεκριμένου σχήματος, χωρίς όμως να θέλω να σας χαλάσω την εμπειρία και το ψάξιμο στο οποίο θα σας βάλει η μπάντα, (μόλις ακούσετε και τις 2 δουλειές του Χρήστου σίγουρα θα σας έρθει μια επιθυμία να δείτε κάποιο βιβλίο που θα αναφέρεται στην ιστορία της Πελοποννήσου).

Ο “Mystras” ΄λοιπόν ηχητικά είναι ένα Raw Black Metal σχήμα με έντονο old-school χαρακτήρα και εξαιρετικό instrumentation ελληνικών παραδοσιακών οργάνων, έχει έντονα noise χαρακτηριστικά και πιστεύω πως οι πιο “εκπαιδευμένοι ακροατές” θα το εκτιμήσουν δεόντως.

To Project ονόματι Mystras λοιπόν είναι η επιλογή της βδομάδας που δίνει το Rock Da Vinci όσο στους οπαδούς του Black Metal όσο και στο πιο Underground κοινό, Καλή Ακρόαση !!!


Μιχαήλ-Άγγελος Διακογεωργίου για το MOPA-Music Webzine 





Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...