Search

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Penthos - Penthos (Full Album Review)

 


Ο δίσκος ξεκινάει με ένα ατμοσφαιρικό και ταυτοχρόνως μελαγχολικό Intro που ντύνεται πανέμορφα από ηχητικά εφέ βροχής , το πιάνο που ακούμε σε αυτά τα πρώτα 2 λεπτά είναι άρτιο και οι καμπάνες που διακοσμούν την σύνθεση δίνουν το απαραίτητο βάθος.

Προχωράμε στο "In My Soul", το κομμάτι είναι καλό με groove το οποίο θα σου κολλήσει στο κεφάλι για αρκετή ώρα , όμως το θεώρησα κάπως μονότονο γενικότερα πιστεύω πως η μπάντα θα μπορούσε να πειραματιστεί περισσότερο έχει πάρα πολλές δυνατότητες οι οποίες όμως δεν μπορέσαν να κάνουν με τον σωστό τρόπο την εμφάνιση τους.

Επόμενο στην λίστα το “Penthos”, αν το προηγούμενο κομμάτι σας άφησε με μία περίεργη γεύση εδώ το κλίμα αλλάζει. Το κομμάτι είναι εμφανώς πιο γρήγορο πιο ατμοσφαιρικό και με σπαρακτικά vocals.

Φτάσαμε στο τέταρτο κομμάτι ,“Bloody Fate” λοιπόν. Το κομμάτι είναι ένα πανέμορφο χάος που ο κάθε λάτρης του Black θα ήθελε να επισκεφτεί, την εντύπωση σίγουρα θα σας τραβήξουν τα drums , νοιώθω βέβαια πως το ριφ χάνεται λίγο λόγω της raw παραγωγής που επικρατεί γενικότερα στον ήχο του δίσκου  (όμως γούστα είναι αυτά !!!).Ωστόσο παραμένει ένα από τα δυνατά χαρτιά του δίσκου.

Νούμερο 5 και “Shadows”,εξαίρετο riffing σε ολόκληρη την διάρκεια του κομματιού (το οποίο προβλέπεται να μου κολλήσει).Πραγματικά δεν έχω να πω πολλά για το κομμάτι το αγάπησα από την πρώτη ακρόαση (σταματάω το headbang και πάμε στο επόμενο).

“Witch”ότι είπε ο τίτλος τα παιδιά κατάφεραν να μας μαγέψουν και με το εξαιρετικό τους riff αλλά και με φανταστική συμμετοχή του Σάκη Αξιώτη (Wampyrion) στα φωνητικά, καταφέρνει να μας περάσει ένα βαρύ κλίμα το οποίο θα μας δημιουργήσει ένα σμίξιμο. Κρατάμε λοιπόν σαν συμπέρασμα έντονο DSBM Vibe , εξαιρετική ατμόσφαιρα. (Το Προσωπικό μου αγαπημένο).

Ο δίσκος κλείνει με το “Outro”το οποίο κρατάει το main theme του “Intro” με κάποιες μικρές αλλαγές.

Γενικότερα συμπεράσματα, η συγκεκριμένη κυκλοφορία είναι καλή αλλά πιστεύω πως η μπάντα πρέπει να βρει τον δικό της ήχο , είδα μια πολύ έντονη επιρροή από τον κλασσικό ήχο του δεύτερου κύματος το οποίο όμως ακολουθήθηκε κατά γράμμα μην αφήνοντας περιθώριο στην μπάντα να αναπτύξει τις εξαιρετικές ιδέες που εμφανίστηκαν μέσα στον δίσκο.


Μιχαήλ-Άγγελος Διακογεωργίου για το MOPA-Music Webzine 




Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...