Search

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

The Iron Claw [2023] : Full Movie Review

 



Όταν ανακοινώθηκε το Iron Claw πραγματικά ήμουν ενθουσιασμένος , σαν Wrestling Fan η ιστορία των Von Erichs πάντα ήταν ένα κομμάτι της κουλτούρας των μαχητικών αθλημάτων που γνώριζα  αλλά  "φοβόμουν" και να σκαλίζω γνωρίζοντας πόσο σκοτείνη ήταν η μοίρα αυτής της οικογένειας σε όλες της τις πτυχές. (σ.σ. πάντα όμως θαύμαζα τα αδέρφια Von Erich για το παλαιστικό τους ταλέντο). 

Φτάνει λοιπόν η στιγμή που ανακοινώνεται η ταινία και σκέφτομαι 

Wrestling στην μεγάλη οθόνη ; 
Count Me In !!!

Κυριολεκτικά ήταν σαν να μου φωνάζει να την δω και αναλογιζόμενος πως θα μπορέσω να μάθω παραπάνω πληροφορίες πάνω σε ένα θέμα το οποίο δεν θα πλησίαζα υπό άλλες συνθήκες , η προβολή ήταν μονόδρομος.

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να το δω στο σινεμά αν και θα το ήθελα πολύ , αλλά μέσα στην ατυχία μου στάθηκα και τυχερός γιατί μιλάμε για μια πραγματικά πολύ βαριά ταινία η οποία σου δείχνει πως τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.


Η λεγόμενη ως "Κατάρα των Von Erichs" , προβάλεται στην οθόνη με όλη την ωμότητα που θα μπορούσε και σε συνδιασμό με την προβολή των  σκληρών εικόνων και των μαύρων σελίδων  του επαγγελματικού wrestling ( οι  οποίες  είναι μακριά από τα φώτα και από τις κάμερες ) , δημιουργούν έναν κοκτέιλ συναισθημάτων που δεν θα μπορέσουν όλοι να το αντέξουν.

Εξαιρετικές ερμηνείες από όλο το Cast , συμμετοχές από πραγματικούς wrestlers του WWE & του AEW που έχουν αγαπηθεί από το κοινό και ένα σενάριο που εκτός του βιογραφικού του υποβάθρου , φανερώνει και προβλήματα της κοινωνίας που άμεσα πρέπει να αλλάξουν (σ.σ. όπως η πίεση των γονιών προς τα παιδία τους , αλλά και η παραμέληση αυτών).

Αξίζει η ταινία ; 

Σαφώς , αν είσαι fan του επαγγελματικού wrestling λογικά θα την έχεις δει ήδη αλλά και για κάποιον ο οποίος δεν έχει επαφή με το άθλημα , πιστεύω πως αξίζει να της ρίξει μια ματιά ώστε να ευαισθητοποιηθεί σε ζητήματα όπως η αυτοκτονία , η κοινωνική πίεση και τα ψυχικά νοσήματα τα οποία πολλές φορές δεν φαίνονται με μια απλή ματιά.


Βαθμολογία : 8/10

Μιχαήλ-Άγγελος Διακογεωργίου για το MOPA-Music Webzine 







Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...