Search

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Οι Turbocharger στο Museum Of Past Affections : Interview In Greek

 


1) Καλησπέρα και σας ευχαριστώ πολύ που δεχθήκατε  την πρόσκληση μας


Καλησπέρα και σε σένα Χριστίνα εμείς ευχαριστούμε για την πρόσκληση, χαρά μας να βρισκόμαστε εδώ .


2) To full length album σας High Octane Monster είχε πολύ καλή ανταπόκριση από τον κόσμο , μπορείς να μας πεις λίγα πράγματα για την διαδικασία εγγραφής του δίσκου ;


Πολύ ευχαρίστως. Οι ηχογραφήσεις Του ‘’High Octane Monster’’   ουσιαστικά ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2022 και το άλμπουμ ήταν ολοκληρωμένο τον Σεπτέμβριο του 2022. Ο δίσκος φυσικά κυκλοφόρησε στις 2 Απρίλιου του 2023 λόγο καθυστέρησης των βινυλίων. Η διαδικασία εγγραφής ήταν αρκετά ευχάριστη για μας διότι ξέραμε τι θέλαμε να κάνουμε. Αυτός ο δίσκος ουσιαστικά ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλείας , κατασταλαγμένων ιδεών και ωρίμανσης της μπάντας όσον αφορά τον ήχο της.     


3) Ποιες είναι η επιρροές σας στον ήχο και πόσο ρόλο έπαιξαν στην μουσική σας;


Οι επιρροές μας όπως φαίνεται ξεκάθαρα άλλωστε είναι οι Motorhead που είναι το κοινό άκουσμα του συγκροτήματος , καθώς και οι Zeke , AC/DC ,Tank ,Venom κ.α. . φυσικά ο καθένας μας ατομικά έχει άλλες 100 επιρροές που τον οδήγησαν να κάνει μουσική, αλλά οι παραπάνω ήταν αυτές που ένωσαν τους δρόμους μας. 


4) Ένα μήνυμα προς το κοινό σας;


Πάντα το λέγαμε και πάντα θα το λέμε ότι το κοινό μας είναι η κινητήριος δύναμη μας. Η στήριξή τους αυτά τα χρονιά είναι αυτή που μας κρατάει στη σκηνή, μας  δίνει ώθηση να κάνουμε καινούργια πράγματα και να συνεχίζουμε δυναμικά. Οπότε αυτό που θα θέλαμε να τους πούμε είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ για αυτά τα δέκα υπέροχα γεμάτα αναμνήσεις χρόνια και να τους δώσουμε μια υπόσχεση πως τα καλυτέρα έρχονται…


5) Αν έπρεπε να διαλέξεις studio ή λαιβ ποιο θα διάλεγες και γιατί; Πες μας για ένα λαιβ που σου έμεινε αξέχαστο


 Αυτή είναι μια πολύ ωραία ερώτηση και χαιρόμαστε που την έκανες. Οι Turbocharger ανέκαθεν ήταν ένα συγκρότημα των Λάιβ, δεν είμασταν ποτέ φαν του στούντιο η αλήθεια. Η ενέργεια, η δύναμη   η rock n roll ατμόσφαιρα που επικρατεί κατά την διάρκεια της συναυλίας και το πιο σημαντικό η επαφή με το κοινό δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Εξάλλου μας αρέσει απίστευτα να γνωρίζουμε νέο κόσμο, νέα συγκροτήματα. Τώρα όσον αφορά το δεύτερο σκέλος την ερώτησης, είναι αρκετά δύσκολο να απαντηθεί γιατί όλα έχουν ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μας. Αν έπρεπε όμως να διαλέξουμε ένα που μας έκανε εντύπωση πως βγήκε ήταν αυτό στο Decibel Rebel Festival στην Καβαλά τον Μάρτιο του 2023 . Ο λόγος φυσικά ήταν επειδή ο Νίκος ‘’Silver’’ που παίζει τύμπανα δυο μήνες πριν είχε έναν τραυματισμό στο πόδι του με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε μέχρι και 4 μέρες πριν το Λάιβ αν θα μπορέσουμε να παίξουμε. Το παράδοξο ήταν ότι είχαμε να βρεθούμε για να παίξουμε 2 μήνες και απλά πήγαμε στη Καβάλα απροβάριστοι,  με ένα πόδι που δεν είχε γίνει τελείως καλά και κάναμε ένα από τα καλύτερα σετ που έχουμε κάνει έβερ.


6) Ποια είναι τα πλάνα σας με το συγκρότημα για το νέο έτος;


Το 2024  μας βρίσκει στο στούντιο , έχουμε μπει στη διαδικασία να γράψουμε ένα ep που ιδανικά θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους. Τον Μάρτιο ξεκινάμε και τα πρώτα live shows για αυτό το έτος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα θα βρισκόμαστε στο Βad Τooth  στις 24 Μάρτιου μαζί με τους Mystic Tension και Θεσσαλονίκη στο 8ball στις 31 Μαρτίου μαζί με Rainyard και Derailed.

7) Πέντε λέξεις για να περιγράψεις τους Turbocharger..Go!


Turbocharger
Rock N Roll
Heavy
Fullspeed
Liveshows

8) Τέλος.. ποια είναι η ιστορία πίσω από το όνομα της μπάντας και έχει κάποια ειδική σημασία για εσάς;


Αυτό συνοδεύεται από μια σχεδόν αστεία ιστορία .Αφού αποφασίσαμε ότι θέλουμε να κάνουμε μπάντα μαζί βγαίνουμε για έναν καφέ να συζητήσουμε το στήσιμο της μπάντας , το  όνομα κλπ. Βρίσκουμε το στήσιμο πολύ γρήγορα  οπότε  μπήκαμε στην διαδικασία να βρούμε και όνομα. Αρχίσαμε να πετάμε ιδέες στον αέρα από δω και από κει με αποτέλεσμα φυσικά καμία να μην μας ευχαριστεί, ξεκινήσαμε να πίνουμε  ως που κάποια στιγμή πετάγεται ο Κώστας ( ο μπασίστας) και μες τα νεύρα λέει ‘’σιγά μην την πούμε και Turbocharger’’. Οπότε όπως καταλαβαίνετε τα εύσημα για το όνομα τα παίρνει ο Κώστας.

9) Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και σας ευχόμαστε τα καλύτερα!


Εμείς ευχαριστούμε Χριστίνα που μας έδωσες την ευκαιρία να μιλήσουμε στους αναγνώστες του MOPA-Music Webzine και ελπίζουμε να τα πούμε ξανά στο μέλλον.


‘’We are Turbocharger and we play for Rock N' Roll’’


Χριστίνα Σουβουκλίδου για το MOPA - Music Webzine




Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...