Search

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

George Loukissas - MYTHOS (Full Album Review)

 



Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μας δείχνει καθημερινά πως έχει στο δυναμικό της εξαιρετικούς καλλιτέχνες ακόμα και στο underground και μάλιστα ανεξαρτήτως είδους. 

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο George Loukissas 

Ο Γιώργος ξεκίνησε να παίζει κιθάρα το 1998. Έδωσε τα πρώτα live του στην Αγγλία όπου σπούδαζε το 2000-2003. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με διάφορα σχήματα διαφόρων ειδών όπως τους Salveo (Ελληνικό ροκ), και τους Treebute (ποπ ροκ). Από το 2012 ξεκίνησε να γράφει, να παίζει και να ηχογραφεί heavy metal και οι πρώτες δουλειές του (Demons in the attic, Hear my roar) κυκλοφόρησαν το 2017 καθώς και τα 2 singles (Diamond in my heart, Age of sorrow). Το 2018 κυκλοφόρησε ένα EP με 4 τραγούδια με τίτλο “Escape” και ακολούθησε ένα single το 2019 με τίτλο “Pale blue dot” . Επίσης το 2019 συνεργάστηκε με την εταιρία video games “Crian soft” για το soundtrack του “Age of barbarians – Arena” γράφοντας το τραγούδι των τίτλων αρχής του παιχνιδιού! Το 2020 κυκλοφόρησε τον πρώτο concept δίσκο του με τίτλο “Apocalypse” με πολύ μεγάλη επιτυχία.  

Στις 24/2/24 κυκλοφόρησε ο τελευταίος δίσκος του με τίτλο “MYTHOS” με τον οποίο θα καταπιαστούμε σήμερα !!!

Πάμε να ξεκινήσουμε !!! 

Η γνώση του πάνω στο πως γράφεται ένα soundtrack φαίνεται αμέσως από το intro του δίσκου που αποτελεί και το ομότιτλο κομμάτι "Mythos".

H συνέχεια γίνεται με το "Phoenix" , παρόλο που δεν είμαι fan του καθαρού heavy εδώ ο Γίωργος καταφέρνει να με κρατήσει πολύ εύκολα αφού τα είδη που μπλέκονται εδώ είναι άπειρα από κλασσικό heavy της New Castle σχολής μέχρι και alternative αν κάποιος παρατηρήσει σε βάθος τα τύμπανα. 


Επόμενο στην σειρά "Bellerophon" , στην αρχαία ελληνική μυθολογία ο Βελλεροφόντης ήταν ένας μεγάλος ήρωας και δολοφόνος τεράτων με μεγαλύτερο κατόρθωμα του την θανάτωση της Χίμαιρας , όλο αυτό που σας διηγήθηκα ο Γίωργος το παιρνάει μέσα από την σύνθεση του με την απαραίτητη δόση επικούρας που χρειάζεται και επάξια κερδίζει την θέση του προσωπικού μου αγαπημένου μέσα στον δίσκο. 



Νούμερο 4 και "Excalibur" , περνάμεμια βόλτα και από τα Blind Guardian μονοπάτια για να αποδώσουμε και τον κατάλληλο φόρο τιμής , κλασσική speedάτη heavy metal σύνθεση που δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους.


Στο νούμερο 5 , έχουμε το "Sekhmet" σε παρόμοιο πνεύμα με το προηγούμενο σε βαθμό να δένουν άριστα μεταξύ τους και με το πιο επικό refrain όλου το δίσκου κατά την γνώμη μου , καταφέρνει να κρατήσει τον ακροατή μέσα στην σύνθεση. 


"Gilgamesh" , εδώ τα πράγματα αλλάζουν πιο speed & thrash πινελιές οι οποίες μας δείχνουν την μουσική ποικιλία του Γιώργου. Μια ακόμη εξαιρετική επιλογή είναι και τα brutal φωνητικά που ακούμε μέσα στα πρώτα λεπτά του κομματιού. 


Νούμερο 7 και "Sun Wukong", πιο μελωδική προσέγγιση η οποία μου έφερε στο μυαλό τους Maiden σε έναν βαθμό , με δυνατά και memorable riffs καθώς επίσης και ένα εξαιρετικό solo. 


"Oni (Shuten-doji)" , κλείνει το μάτι και στο πιο alternative κοινό , επίσης τα brutal που λάτρεψα επιστρέφουν με μεγαλύτερη διάρκεια αυτήν την φορά και σίγουρα θα ήθελα να τα δω ξανά και στο μέλλον και σε ένα διαφορετικό πλαίσιο εκτός του heavy metal γιατί από ότι φαίνεται ο Γίωργος το κατέχει το άθλημα. 


Προτελευταίο κομμάτι και "Valkyries" ,  Doom εισαγωγή και Viking στοιχεία χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο κομμάτι το οποίο δένει άριστα το classic heavy με την Bathory επικούρα ειδικότερα στα κομμάτια όπου ακούμε τις γυναικίες φωνές. 



Και κλείνουμε με το "Medusa" ,  μέσα στο outro του δίσκου ακούω έναν συνδιασμό από Iced Earth μέχρι Epica και Manowar. 

Πραγματικά ότι καταλάβατε από την παραπάνω περιγραφή δεν μπορούσα να το αποδώσω πιο κατανοητά και πραγματικά ο Γιώργος δείχνει πως δεν είναι εδώ για να παίξει ένα ακόμα βαρετό heavy metal.

Τσεκάρετε το άμεσα !!!

Βαθμολογία : 8/10 

Μιχαήλ-Άγγελος Διακογεωργίου για το MOPA-Music Webzine 






Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...