Search

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Live Report : Balkan Festival 2024 @ WE , Θεσσαλονίκη

 




Παρασκευή 15 Μαρτίου , λίγες μέρες μένουν να τελειώσουν οι απόκριες και εμείς σήμερα επισκεφτήκαμε τον πολυχώρο WE για να παρακολουθήσουμε το Balkan Fest 2024.

Πήγαμε στον χώρο γύρω στις 8 για να είμαστε έτοιμοι. Πήραμε τα σουβλάκια μας που τα έψηναν εκείνη την ώρα, ήπιαμε το σφηνάκι μας από το Σταντ της Μαλαματίνας  και μπήκαμε μέσα για να αρχίσει το σόου.

Πρώτο στην σκηνή βγήκε το 10μελες πολυφωνικό σχήμα "Κατά Φωνή" , οι οποίοι μας παρουσίασαν γύρω στα 40 λεπτά πολυφωνικά τραγούδια από την Ήπειρο , με το μόνο όργανο να είναι ένα ντέφι. Μια ξεχωριστή εμπειρία στην οποία θα ήθελα να ξανά βρεθώ θεατής!!!





Αμέσως μετά ακολούθησαν οι "Κούπες" η ροκ μπάντα από την Καστοριά η οποία συνδιάζει την μουσική της με παραδοσιακά στοιχεία από όλη την Ελλάδα (με την χρήση κλαρίνου και γκάιντας). Μας πρόσφεραν ένα σόου γεμάτο χώρο ,  headbang και εννοείται μας θύμισε τις ρίζες μας , θα ήθελα πάρα πολύ να τους ξανά δω σε ζωντανή εμφάνιση.









Προτελευταίοι βγήκαν οι "Plastic Skankster"  το full range ska συγκροτήματα όπως δηλώνουν και οι ίδιοι , από την Γερμανία , ήρθαν στην Ελλάδα και έκαναν χαμό.

Ένα σόου το οποίο μας πρόσφερε άπλετο χορό και τρέλα με το κοινό να συμμετέχει πολύ. Άξιο αναφοράς πως ο τραγουδιστής τους μιλούσε πολύ καλά ελληνικά!!!






Για να κλείσει αυτή η άκρως διασκεδαστική βραδιά βγήκαν στην σκηνή  η "Αγία Φανφάρα" μια πολυμελή ορχήστρα η οποία μας προσέφερε και αυτή άπλετη χαρά και διασκέδαση!!!






Ένα festival ξεχωριστό , μέσα σε έναν από τους μεγαλύτερους χώρους της Θεσσαλονίκης τον πολυχώρο WE. Πραγματικά ανυπομονώ να δω παρόμοια event σε αυτόν τον χώρο γιατί τέτοια πράγματα μας αξίζουν!!!



Ανδρέας Βαρσάμης για το MOPA-Music Webzine 

Φωτογραφικό υλικό : Νίκος Δημολιούλιας 












Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...