Search

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Captain Hawk - Ghosts Of The Sea (Full Album Review)

 



Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία της συνεργασίας τους “Goditha-The Rock Opera”, το δίδυμο από την Αθήνα επιστρέφει με μια κινηματογραφική ωστόσο εντελώς επική power metal εμπειρία!


Το “Captain Hawk: Ghosts of the Sea” είναι η καινούρια metal opera που έγραψε η Ελίνα Εγγλέζου και έπαιξε, ενορχήστρωσε, έκανε μίξη και παραγωγή ο Μπομπ Κατσιώνης (Firewind, Warrior Path, Stray Gods, Serious Black).


Ο δίσκος αυτός έρχεται να σας συναρπάσει και να σας βάλει στην ιστορία του πειρατή, ο οποίος γίνεται πολύ ζωντανός με την αφήγηση του album, που χορεύει στα αυτιά μέσα από τη μουσική και τα φωνητικά. Το power metal λύνει τις άγκυρες και έρχεται σαν ορμώμενη θάλασσα κατά πάνω σου για να σε βάλει στο καράβι του καπετάνιου και να σε ταξιδέψει μέσα από ένα δίσκο, από μία όπερα που ξεπερνάει κατά πολύ το Goditha και δείχνει ότι οι καλλιτέχνες ξεπερνούν τον εαυτό τους.


Τα χαρακτηριστικά που θα ξεχωρίσεις σίγουρα στο “Captain Hawk: Ghosts of the Sea” είναι τα riff και solo κιθάρας που αγγίζουν τον metal κόσμο, οι κινηματογραφικές ενορχηστρώσεις που αποτυπώνουν στο 100% το ύφος και το concept της όπερας, τα δυνατά refrain που ξεσηκώνουν τον ακροατή από την καρέκλα του και τα μεγαλειώδη φωνητικά που διακρίνονται για τις ψηλές τους νότες αλλά και για τις εκρηκτικές τους ερμηνείες. 


Ερμηνείες που έρχονται από μερικούς από τους καλύτερους metal τραγουδιστές και τραγουδίστριες της Ελλάδας και αυτό δεν χωράει αμφισβήτηση όσο ακούς το album!


Εκτός όμως από όλα αυτά, θα με θυμηθείς με το παρακάτω…Στο “Captain Hawk: Ghosts of the sea” θα βρεις το βάθος που ίσως να έψαχνες στο Goditha. Θα βρεις τη σταθερότητα και την παθιασμένη δυναμική που χρειάζεται μία opera για να σου γίνει αισθητή ως οπτιακουστικό concept.


Που οφείλεται αυτό; Σίγουρα στο μεράκι των καλλιτεχνών, αλλά και στην συνοδεία μιας πλήρης 4-φωνης χορωδίας η οποία υπογραμμίζει τα πάντα και ανεβάζει το όλο concept σε επίπεδο!


Πραγματικά, είναι το κάτι άλλο το “Captain Hawk: Ghosts of the Sea” και θα το αγαπήσουν όσοι θέλουν καλή power metal μουσική, αλλά και δίσκους με νόημα! Πάρτε το! Αποτελεί μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες του 2024!








Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...