Search

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Future & Metro Boomin - We Don't Trust You (Full Album Review)

 


Μπήκε το 2024 και ο Future αποφάσισε να βγάλει καινούριο άλμπουμ μαζί με Metro Booming. Ο συγκεκριμένος ασχολείται κυρίως με hip-hop και rap μουσική στην Αμερική. Μετά από καιρό ανέβηκε πάλι στις τάσεις ψυχαγωγώντας τους εκατομμύριους ακροατές του. Tο άλμπουμ ακούει στο  όνομα '' We Don't Trust You ''.


Είμαι έτοιμος να σας το παρουσιάσω για να δούμε μαζί τι εκπλήξεις μας κρύβει!




We Don't Trust You : Ξεκινάμε με το ομότιτλο. Απολαυστικό στο να το ακούς , ειδικά στο ενδιάμεσο της χρονικής διάρκειας του όπου αρχίζεις να καταλαβαίνεις πόσο ωραίο θα είναι το άλμπουμ. Πολύ καλό intro, αυτό έχω να πω. 





Young Metro : Πολύ καλό flow και ακόμα καλύτερη δουλειά από τον Metro Booming. Για να λέμε την αλήθεια ή αναπάντεχη συμμετοχή του , The Weeknd είναι κομβική και απογειώνει έτσι το κομμάτι. 





Ice Attack : Ξεκινάει χαλαρά αλλά μετά εκεί που δεν το περιμένεις....κατευθείαν beat switch. Αρχίζεις να χτυπιέσαι και δεν σταματάς. Απίστευτο τραγούδι δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω. 





Type Shit : New Type Shit. Αν και αυτή την φράση την επαναλαμβάνει συνεχώς, το hype πραγματικά εκτοξεύεται. Travis και PlayBoi Carti βοηθάνε τον Future να κάνει ένα τραγούδι φωτιά. Τα transitions ειδικά μεταξύ των καλλιτεχνών μέσα στο τραγούδι είναι απλά τέλεια. 





Claustrophobic : Μία λέξη που προέρχεται από την ελληνική λέξη "κλειστοφοβικός". Οι ακροατές χαλαρώνουν με αυτό το τραγούδι γιατί μάλλον κάτι έχει στο μυαλό του ο καλλιτέχνης....είναι έτοιμος να σε ξεσηκώσει σε πολύ λίγο. 





Like that : Τα πρώτα 10 δευτερόλεπτα σε κάνουν να νομίζεις ότι αυτό το κομμάτι ήρθε από άλλο πλανήτη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Kendrick Lamar ξέρει πως να κλέβει την παράσταση με ένα ωμό και σωστό ραπ, έτσι όπως πρέπει να γίνεται. Πολύ δυνατό δίδυμο μαζί με τον Future. 





Slimed In : Κατά την γνώμη μου το καλύτερο beat drop του άλμπουμ. Ένα single που δεν γίνεται να το προσπεράσεις σε καμία των περιπτώσεων. Η δουλειά που έχει κάνει ο Metro Booming είναι εμφανής και φυσικά αποτελεσματική. 




Magic Don Juan (Princess Diana) : Όλοι πίστευαν ότι εδώ θα υπάρχει feat με την Ice Spice καθώς το Princess Diana είναι κομμάτι της. Τελικά δεν έγινε κάτι τέτοιο αλλά μην απογοητευτείς, πήγαινε άκου το και θα με θυμηθείς. Πάντως εδώ ο Future έκανε ένα drill κομμάτι που αν και προς το τέλος αλλάζει τελείως τον ρυθμό του και την φωνή του. Σίγουρα δίνει  μια ποικιλία στο άλμπουμ. 





Cinderella : Εδώ μάλλον κάτι πήγε πολύ....καλά! Πολύ ωραίος ρυθμός που σε παρασέρνει. Δεν γίνεται να μην χορέψεις. Ο Travis Scott δεν γινόταν να λείπει από κάτι τέτοιο βέβαια. Πιάνει και αυτός το μικρόφωνο στην μέση του τραγουδιού και αφήνει την δικιά του νότα. 






Runnin Outta Time : Φτάνοντας στην μέση του άλμπουμ ακούμε μια παραγωγή διαφορετική. Ακραία vocals από τον τραγουδιστή. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσει άλλη χροιά στην φωνή του και πιστεύω θα μείνεις άναυδος. Αυτό που προσπάθησε να κάνει του βγήκε και θα σου αρέσει είμαι σίγουρος για αυτό





Fried (She a vibe) : Δεν σε αφήνει ούτε για λίγο ο Future να ηρεμήσεις. Ακόμα ένα ανεβαστικό τραγούδι που μπορείς να το ακούσεις οποιαδήποτε στιγμή. 






Ain't No Love : Φέρνει πολύ ωραία αύρα στους ακροατές με αυτό το τραγούδι. Μπορώ να πω ότι δεν ήταν από τα αγαπημένα μου, και πάλι ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική άποψη! 







Everyday Hustle : Άλλο τελείως vibe από τα προηγούμενα τραγούδια. Θυμίζει λίγο R&B , με τον Rick Ross να είναι αυτός που παίρνει το feat εδώ πέρα. Τα πρώτα δευτερόλεπτα είναι μαγικά, αυτές οι πανέμορφες μελωδίες που θα ακούσεις μπορούν να σε ταξιδέψουν. 





GTA : Αυτός είναι ΤΙΤΛΟΣ. Ένα παιχνίδι που έχουν παίξει όλοι και γιαυτό τον λόγο είσαι περίεργος να μάθεις τι τραγούδι θα είναι αυτό. Τι μπάσο είναι αυτό ρε παιδιά. Είναι από τα τραγούδια που επιβάλετε να το ακούσεις μόνο με ακουστικά. Όλα τα λεφτά είναι αυτό το μπάσο που θα υπάρχει από την αρχή μέχρι το τέλος. 





Seen It All : Στο βάθος ακούγονται τα πλήκτρα ενός πιάνου. Πολύ απλή λεπτομέρεια θα έλεγα που κάνει όμως την διαφορά. Ένα απλό κομμάτι αφού φτάνουμε κιόλας και στο τέλος του άλμπουμ. Σιγά σιγά πρέπει να ηρεμήσει ο listener από το hype των προηγούμενων κομματιών. 






WTFYM : Τελείωσε λοιπόν και αυτό το άλμπουμ. Η ακρωνύμια αυτή σημαίνει What The Fuck You Mean για όποιον δεν το κατάλαβε την πρώτη φορά. Ευχάριστο πολύ και funny θα έλεγα, δεν γίνεται να μην το προσθέσεις στα αγαπημένα σου. 










Μακάρι να είχε περισσότερα τραγούδια και να μην τελειώναμε ποτέ. Κατά την γνώμη μου αν όχι το καλύτερο, σίγουρα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2024 με διαφορά. 

Ο Metro Booming για άλλη μια φορά έφτιαξε μια απίστευτη παραγωγή οδηγώντας τον Future σε ένα ακόμα επιτυχημένο άλμπουμ. 

Από τα καλύτερα άλμπουμ του 2024 παρόλο που ήμαστε ακόμα στην αρχή. 

Καλή ακρόαση λοιπόν γιατί πολύ απλά θα το έχετε στο repeat για αρκετό καιρό ακόμα, να είστε σίγουροι. 


Βαθμολογία : 9/10

Χρήστος Γουργιώτης για το MOPA-Music Webzine 




Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...