Search

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Bloody Hawk , Dani Gambino & Wang - The Deal (Full Album Review)

 


Στις 8 Μαρτίου κυκλοφόρησε το EP του Bloody Hawk,Wang και Dani Gambino, καταφέρνοντας να κατακτήσει τις κορυφαίες θέσεις στα charts του Spotify σε λιγότερο απο 36 ώρες . 

Οι  3  γνωστοί ράπερς , πέτυχαν να συνδυάσουν τα μοναδικά στοιχεία της μουσικής τους και να δημιουργήσουν την απόλυτη ισορροπία στα 5 κομμάτια του δίσκου.


THE DEAL :

Το πρώτο κομμάτι σηματοδοτεί την αρχή ενός κορυφαίου δίσκου. Με τα ανεβαστικά beats και τους επιμελημένους στίχους , οι τρεις καλλιτέχνες δηλώνουν την παρουσία τους στον χώρο της μουσικής και την εξέλιξή τους σε αυτόν. Όπως και στις προσωπικές τους κυκλοφορίες , έτσι και σε αυτήν , δεν παραλείπουν να αναφερθούν εύστοχα στην τωρινή κατάσταση της χώρας.


CREW :

Στη συνέχεια έχουμε ενα old shcool rap/hiphop τραγούδι που θυμίζει παλιές κυκλοφορίες συγκεκριμένα του Bloody Hawk. Ωστόσο , παρστηρείται και εδώ η άψογη συνεργασία της τριάδας , καθώς το δυνατό μπάσο συνδιάζεται τέλεια με την προσθήκη των vocals. Πρόκειται για ένα κομμάτι αναφερόμενο στην σημασία της παρέας , της φιλίας και της ομάδας , όπως δηλώνεται ξεκάθαρα και απο τον τίτλο.


OULES :

Η μετάβαση απο τα δυο προηγούμενα δυναμικά κομμάτια γίνεται τώρα με την πρώτη ραπ μπαλάντα του δίσκου. Βλέπουμε την πιο συναισθηματική πλευρά των τριών καλλιτεχνών μέσα από τους στίχους που μιλούν για την αγάπη αλλά και τους στόχους και τα όνειρα που εκπληρώνονται . Φαίνεται πως ο καθένας τους αναφέρεται σε προσωπικές του εμπειρίες , τονίζοντας σε κάθε λεπτό του τραγουδιού την ευγνωμοσύνη τους για όλα όσα πέτυχαν. Από μουσική άποψη τώρα , κυριαρχεί ένας μελωδικός ρυθμός που δένει με το μπάσο το οποίο ακούγεται αρκετά σε κάθε κουπλέ.


MAALOX :

Πλησιάζοντας στο τέλος με ακόμη ένα κλασικό ραπ κομμάτι που σίγουρα είναι εμπνευσμένο απο τη δισκογραφία του Dani, αφού τα στοιχεία του είναι εμφανή τόσο στο beat όσο και στα lyrics. 


Το “MAALOX”, ασχολέιται με κοινωνικοπολιτικά ζητήματα και την σύγχρονη επικαιρότητα γενικότερα. 


Ξεκινά με έναν αρκετά αποφασιστικό ρυθμό ,στον οποίο κυριαρχεί το μπάσο και κορυφώνεται στα πιο ήρεμα vocals του Wang τα οποία εξισορροπούν τους δύο προηγούμενους καλλιτέχνες.

Προσωπικά θεωρώ το συγκεκριμένο κομμάτι, απόλυτο hit του δίσκου και αυτό φαίνεται άλλωστε απο την επιτυχία που έκανε σε streams.


KATHE MERA :

Τελευταίο τραγούδι για να κλέισει ολοκληρωμένα αυτή η μοναδική συνεργασία. Με ένα συναισθηματικό ύφος πάλι και με αναφορές στην αξία της αγάπης , οδηγούμαστε ομαλά σε ένα τέλειο κλείσιμο για αυτό το ΕΡ. 

Σε όλη την διάρκεια αντιλαμβάνεται κανείς πως οι τρεις διαφορετικοί -μεταξύ τους- καλλιτέχνες , καταφέρνουν να διατηρήσουν την ισορροπία του μοναδικού τους στυλ και φωνητικών , αποκαλύπτοντας παράλληλα και την ευαίσθητη πλευρά τους.


Συνολικά, πρόκειται για μια αρκετά καλή εκτέλεση με ολοκληρωμένες μεταβάσεις απο το ένα κομμάτι στο άλλο και ποικιλία στο ύφος και στον ρυθμό , ώστε να καλύπτονται ακόμα και πιο απαιτητικοί ακροατές.


Βαθμολογία : 10/10


Afroditi Kampani για το MOPA-Music Webzine 


Ακούστε το "The Deal" εδώ : 

https://open.spotify.com/album/6MrQVsxWATii7CjY9MDs7n?si=YeSxe-kZSwWqcv6MCltIHw


Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...