Search

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Oceandvst - Floating (Full Album Review)

 


Το album των πολυαγαπημένων pop punk Oceandvst με τίτλο " Floating" άφησε αρκετές θετικές εντυπώσεις με τον ερχομό του και μπορώ να πω πως δικαίως κέρδισε και εμένα.

Οι θεσσαλονικείς Oceandvst έχουν απασχολήσει τον χώρο του pop punk (και οχι μόνο) τα τελευταία χρόνια , με κομμάτια και videos τους να γίνονται γνωστά πολυ γρήγορα και να έχουν τρομερή απήχηση. 

Οι προσδοκίες ,με βάση τα παραπάνω, ήταν υψηλές και σίγουρα κατάφεραν να τις "σπάσουν". To Floating αποτελείται από 10 tracks , στα οποία το pop punk στοιχείο επικρατεί ( και όμως καταφέρνει να γίνεται ξεχωριστό σε κάθε κομμάτι) , δεν λείπει όμως και η heartfelt μπαλάντα του δίσκου.

Η οποία έρχεται να δέσει το μουσικό αποτέλεσμα. To punk 3o (το οποίο περιλαμβάνει drums , κιθάρα και φωνή) μας ταξιδεύει σε paramore -esque ρυθμούς και μας κάνει σίγουρα να νιώσουμε ένα αεράκι νοσταλγίας ,σαν ένα nod στις εποχές των 2000s. 

H frontwoman πάντα ακούραστη , active και με φωνή να βγαίνει κρυστάλλινη (κάτι το οποίο διαπιστώνεις στα live performances  κυρίως, όπως εγώ που είχα την τιμή να τους απολαύσω στο eightball club μαζί με τους Bad Blood Orchestra , Aqua De Vida και 40 Days Later σε ένα τρομερό show στο οποίο πραγματικά έδωσαν όλοι τον καλύτερο τους εαυτό) , συνοδεύει τα δεμένα drums αλλά και τα έξυπνα κιθαριστικά riffs και solos. 

Ο δίσκος είναι κυρίως ανεβαστικός ,όπως όμως προείπα η μπαλάντα "Minor"  (6η κατά σειρά στο album ) είναι μια ευχάριστη έκπληξη που μπορώ να πω πως ήταν ακριβώς αυτο που χρειαζόταν το album πρίν κάνουμε πάλι στροφή Στους δυναμικούς ρυθμούς με το " Surface" και φυσικά τα κομμάτια που ακολουθούν.  

Overall ο δίσκος είναι κατά την γνώμη μου πολύ ωραίος και προσεγμένος και σίγουρα αξίζει μία (και δυο) ακρόαση-εις. 


Χριστίνα Σουβουκλίδου για το MOPA-Music Webzine 












Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...