Search

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Οι Project Renegade στο Museum Of Past Affections : Interview In Greek

 




1) Μιλήστε μας για τα πρώτα βήματα του συγκροτήματος!

Αν μιλάμε για humble beginnings χαχαχα! Αρχικά η ιδέα για τη δημιουργία των Project Renegade ήταν πρωτοβουλία δική μου και του Ody (drums) με στόχο να ξεφύγουμε από το κλασικό μπαντικό τζαμάρισμα και να προχωρήσουμε σε κάτι πιο επαγγελματικό. Ως πρώτη δισκογραφική δουλειά με την οποία συστηθήκαμε κιόλας στο κοινό ήταν το EP «Cerebra» το 2017, και δύο δίσκους μετά και πολλά lives στο ενδιάμεσο ερχόμαστε στο σήμερα γεμάτοι από πολλές εμπειρίες και μουσικά ταξίδια φυσικά!


2) Ποια είναι η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία που έχετε να μας διηγηθείτε στην έως τώρα πορεία
σας;

Νομίζω ότι οι πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες είναι και αυτές που εμπεριέχουν και δυσκολίες μέσα τους, τις οποίες όταν τις αναπολείς σου φαίνονται και λίγο αστείες εκ των υστέρων. Νομίζω ότι δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν προσγειωθήκαμε σε μια χώρα στο εξωτερικό και δεν είχε κλείσει η παραγωγή ξενοδοχείο οπότε καταλήξαμε στο να περιμένουμε μια ολόκληρη νύχτα στο δρόμο στην ουσία με πολλά ευτράπελα όπως καταλαβαίνεις ή όταν τράκαρε ο οδηγός που θα μας πήγαινε στο venue που θα παίζαμε με τους Evanescence και απλά στριμωχτήκαμε σε ένα ουκρανικό uber 4 άτομα, 2 κιθάρες και 3 βαλίτσες. Γενικά η φάση είναι high drama και τα μυαλά στα κάγκελα χαχαχαχα! Αλλά φυσικά η αποζημίωση είναι τεράστια όταν ανεβαίνεις στη σκηνή, παίζεις μαζί με τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες και μοιράζεσαι τη μουσική σου με το κοινό, οπότε διαγράφονται εύκολα όλα τα κακά που μπορεί να έχουν προηγηθεί.

3) Cerebra, Order Of The Minus, Ultra Terra! 3 δισκογραφικές δουλειές που έχουν τραβήξει τα βλέμματα! Πιστεύετε ότι έχει εξελιχθεί ο ήχος σας μέσα από τα χρόνια; Αν ναι πώς;

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Και εμείς έχουμε εξελιχθεί σαν μουσικοί και παίκτες και αντίστοιχα σαν συνθέτες. Είμαστε πολύ πιο τολμηροί και πολύ πιο σίγουροι για τις επιλογές που κάνουμε. Λόγω αυτού μπορούμε ευκολότερα να διοχετεύσουμε τη σκέψη και τα συναισθήματά μας μέσα στη μουσική μας και να είμαστε πολύ πιο άμεσοι και reactionary σε αυτό που ακούμε. Και ιδαίτερα στον τελευταίο δίσκο μας το «Ultra Terra» πήραμε πολύ περισσότερα ρίσκα σε σχέση με το παρελθόν, ο ήχος έγινε πιο ωμός και σκληρός αλλά παράλληλα και πιο πολυεπίπεδος.

4) Θα μπορούσατε να ξεχωρίσετε ένα από τα albums σας ή τα ξεχωρίζετε όλα για τους δικούς τους λόγους; Ποιοι είναι οι λόγοι που αγαπάτε τα albums σας;

Δεν νομίζω ότι ξεχωρίζουμε κάποιο γιατί όλα είναι αποτύπωση της στιγμής που τα έφερε στο φως. Όλα έχουν τη δικιά τους θέση στο χωροχρόνο και είναι μια αντανάκλαση του ποιοι ήμασταν εκείνοι την περίοδο. Είναι κατά κάποιο τρόπο σαν να βλέπεις μια φωτογραφία σου από παλιά, πάντα λες καλέ κοίτα πως ήμουν αλλά και πάντα σου λείπει αυτός που ήσουν σε ένα βαθμό σε σχέση με το σήμερα.

5) Πάμε τώρα στο Ultra Terra που είναι και το τελευταίο σας album! Η αλήθεια είναι ότι το  λατρέψαμε και το ξεχωρίζουμε ανάμεσα στα προηγούμενα! Πώς νιώθετε για αυτή την κυκλοφορία και για την αποδοχή που έχει από το κοινό μέχρι στιγμής;

Ευχαριστούμε πολύ! Και για εμάς ήταν μια διαφορετική εμπειρία αυτός ο δίσκος και χαιρόμαστε που μετά από αρκετό καιρό που τοn κλωσσάγαμε είναι η αλήθεια, καταφέραμε να τον μοιραστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο. Η ανταπόκριση από το κοινό είναι εξαιρετική και νομίζω μας έχει σπρώξει ένα κλικ παραπάνω σε σχέση με το παρελθόν. Είναι και λογικό γιατί όσο πιο πολύ γράφεις τόσο περισσότερο βρίσκεις και τον εαυτό σου σιγά σιγά και αποκτάς και την ταυτότητά σου.

6) Αν έπρεπε να διαλέξετε δύο δυνατά σημεία του δίσκου ποια θα ήταν αυτά;

Νομίζω το συνθετικό βάθος που έχουν τα κομμάτια και η προσοχή στην λεπτομέρεια όσον αφορά την παραγωγή και μίξη του δίσκου.

7) Στις 26 Απριλίου έχετε το release show για το νέο σας δίσκο στο Temple! Θα ακούσουμε
μόνο το νέο σας δίσκο live ή και κάποια από τα παλιότερα σας τραγούδια;

Κοίτα επειδή είναι release show το πρόγραμμα θα είναι κατά βάση το «Ulra Terra» που θα παιχτεί στην ολότητά του αλλά ντάξει ο παλιός είναι αλλιώς ;) Σίγουρα έχουμε κρυμμένα χαρτιά στα μανίκια μας! Επίσης μαζί μας θα είναι δύο νέα συγκροτήματα οι Oathswan και οι Drama Princess οπότε να έρθετε από νωρίς για να τους απολαύσετε!

8) Θα μπορούσαμε να έχουμε το πρώτο τραγούδι από το set-list σας;

Θα σας δώσουμε δύο γιατί εντάξει το πρώτο είναι intro οπότε δεν είναι ενδεικτικό αλλά γενικά το live ξεκινάει όπως το «Ultra Terra» με τα «Critical Mutations» και «23».

9) Τι είναι αυτό που αναμένεται να ζήσουμε στο release show; Έχετε κάποια πλάνα που μπορεί να μην έχουμε δει σε κάποιο άλλο σας show;

Θέλουμε να προσφέρουμε μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία και όχι μια απλή παρουσίαση δίσκου. Στην ουσία αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι ένα big show προσαρμοσμένο στις δυνατότητες που μας παρέχονται. Έχουμε ετοιμάσει εκπλήξεις που θα μας δώσουν μια μεγαλύτερη διάδραση με το κοινό και θέλουμε ο κόσμος να έχει διασκεδάσει και να έχει περάσει καλά στο τέλος της βραδιάς!

10) Ευχαριστούμε για αυτή τη συνέντευξη! Που μπορεί ο κόσμος να βρει εισιτήρια για αυτή τη
επερχόμενη συναυλία στο Temple στις 26 Απριλίου;

Εισιτήρια υπάρχουν διαθέσιμα online στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://cometogether.live/event/816/project-renegade-ultra-terra-release-show-w-
oathswan-drama-princess

Αλλά και σε hard copies από τις ίδιες τις μπάντες με τις οποίες μπορείτε να επικοινωνείτε
μέσω των social media στα παρακάτω links:

Project Renegade:

https://www.facebook.com/prenband
https://www.instagram.com/projectrenegadeofficial/

Oathswan:

https://www.facebook.com/profile.php?id=61555688445263  
https://www.instagram.com/oathswanband/

Drama Princess:

https://www.facebook.com/profile.php?id=61554850643807
https://www.instagram.com/dramaprincessband/








Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...