Search

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Sylvaine - Eg Er Framand (Full Album Review)



Η πολυαγαπημένη Katherine Shepard ( γνωστή ως Sylvaine) έδωσε στην δημοσιότητα το 30λετο σχεδόν EP της  μέσω της Season Of Mist στις 22 Μαρτίου. 


Eg Er Framand το όνομα της νέας δημιουργίας της καλλιτέχνιδος πίσω απο το one woman band Sylvaine και πάμε λίγο να δούμε το tracklist του : 

1.Dagsens Auga Sloknar Ut               
2.Arvestykker                                     
3.Eg Veit I Himmelrik Ei Borg              
4.Livets Dans                                      
5.Tussmørke                                     
6.Eg Er Framand        
        
Από 6 κομμάτια αποτελείται ο δίσκος με το μεγαλύτερο σε διάρκεια να αγγίζει τα 6 λεπτά  
(Livets Dans)  και το μικρότερο (το αμέσως επόμενο-Tussmørke) τα 3. 

Ethereal Νορβηγικό Folk μας υπόσχεται η κατηγορία του EP και μπορώ να πω πως δεν θα μπορούσα να το περιγράψω καλύτερα. 

Sylvaine στα καλύτερα της από την αρχή του δίσκου , προσφέροντας μας άπειρες φωνητικές αρμονίες (κάτι που αποδεικνύει αυτό που γνώριζαμε προ πολλού, την εξυπνάδα και την μουσική της γνώση).  Ξεκινάμε ήρεμα και σχετικά γαλήνια..όταν όμως φτάνουμε στο 3ο κομμάτι (Eg Veit I Himmelrik Ei Borg) η ατμόσφαιρα παίρνει μια σκοτεινή χροιά χωρίς να διαφοροποιεί τόσο drastically τον ήχο.

Δεν μπορώ να χορτάσω τις αρμονίες και είναι σίγουρα κάτι που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους μουσικούς (χωρίς να εννοώ πως θα εκτιμηθεί μόνο από αυτή την κατηγορία). Με feeling θρησκευτικότητας σχεδόν , προχωράνε  τα κομμάτια του δίσκου και όμως κάθε τελευταίο σε κάνει να νιώθεις πως θέλεις και άλλο. 

Κιθάρες, church organ , synthesizers και πολλά ακόμη μας δημιουργούν αίσθηση νορβηγικής προσευχής με ένα σκοτεινό twist. Η haunting φωνή της Katherine μας κρατά το χέρι σε όλο το ταξίδι και μας ζητά να αφεθούμε στην μαγεία της. 


Από τα καλύτερα , κατά την γνώμη μου releases της Sylvaine που είναι σίγουρο ότι θα  σαγηνεύσει το κοινό. 


Βαθμολογία : 9/10


Χριστίνα Σουβουκλίδου για το MOPA-Music Webzine 




Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...