Search

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Before The Dawn - Stormbringers (Full Album Review)


 

Όποιος παρακολουθεί στενά τα projects του Tuomas Saukkonen θα είχε δει μια ανάρτηση του όπου έλεγε πως θα τα διέκοπτε όλα για να επικεντρωθεί στους Wolfheart.


Παρότι αγαπώ την προαναφερθείσα μπάντα και την θεωρώ από τις λίγες αξιόλογες μπάντες του είδους της δεν μπορώ να κρύψω την μεγάλη λατρεία που έχω για τους Before the dawn και χαίρομαι ιδιαίτερα που έβγαλε ξανά νέο δίσκο μετά από 11 ολόκληρα χρόνια απουσίας.


Stormbringers λέγεται ο δίσκος και λόγω του ότι το project ευθύνεται για πολλές αλλαγές κυρίως στην θέση των clean vocals έχουμε και σε αυτήν την περίπτωση νέο αντικαταστάτη.



Περί μουσικής δεν υποθάλπεται κάτι αξιοπερίεργο ή διαφορετικό ειδικότερα σε αυτούς που σε υπέρμετρο βαθμό γνωρίζουν την μπάντα και το ύφος της.


Στα θετικά θέλω να τονίσω το γεγονός πως ακριβώς επειδή ο Tuomas είναι ενεργός με τους Wolfheart δεν έχει ξεθωριάσει καθόλου μουσικά και φρόντισε να δώσει το όσο βάρος γινότανε για να βγει ένα αξιοπρεπή υλικό.


Μάλιστα, ο δίσκος  υβρίδιο θα θυμίσει τις πρώτες κυκλοφορίες και συγκεκριμένα την μελαγχολία του 4:17 A.M ,την σφριγηλότητα του Deadlight και την βαρβαρότητα του Rise of the phoenix.


Η μόνη ένσταση μου και όπως παρατηρείται και από άλλα reviews είναι η επιλογή του συγκεκριμένου τραγουδιστή για τα clean vocals. Στην προκειμένη περίπτωση θα ήταν άψογη η ερμηνεία και η χροιά του Lars Eikind που έπαιξε σε τρεις από τους πιο επιτυχημένους δίσκους τους.


Εν αντιθέση συνηθίζεται η φωνή του Laapotti όσο βυθίζεσαι στον δίσκο και δεν χωράει αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα του και την απόδοση του απλά παρακολουθώντας χρόνια την μπάντα ενίσταμαι στην επιλογή αυτή.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Before the dawn είναι εδώ ακμαιότατοι και αλώβητοι από το πέρασμα των χρόνων και μάλιστα έχουν και καινούργιο EP.

Αυτό μαρτυρά πως δεν θα εγκαταλείψουν σύντομα και εύχομαι και σε νέο δίσκο χωρίς να χρειαστεί τόση μεγάλη απουσία από την σκηνή.

Τέλος,τα δυνατότερα σημεία του δίσκου κατά την προσωπική μου γνώμη είναι το Destroyer,Downhearted,Chains,The dark και Chaos star.


Βαθμολογία :  7.5/10


Μιχάλης Τσακίρης για το MOPA-Music Webzine





Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...